Cercar Error
Pràctica professional cultura tècnica llibres

Celebrem la setmana de Sant Jordi al Cateb

L’Àrea Tècnica del Cateb ha preparat una setmana plagada de llibres i activitats per entretenir-se amb la lectura tècnica. Si no t’ho vols perdre, vine al Cateb!

Recorda que pots gaudir, fins al 21 d’abril, d’un 10% de descomptes en la compra de les publicacions editades pel Cateb. Pots adquirir els nostres llibres des de la botiga del Cateb

Si vens durant aquesta setmana a qualsevol de les seus del Cateb, tindràs a la teva disposició llibres excedents del Centre de Documentació, duplicats o excedents, que pots recollir gratuïtament per fer més gran la teva biblioteca personal.

També pots venir a veure les últimes novetats editorials disponibles al Centre de Documentació, sobre Lean construcció i sobre eficiència energètica dels edificis, dos dels temes actuals, de futur i amb diferents oportunitats professionals pels arquitectes tècnics

El dia 21 podràs recollir la teva la rosa de Sant Jordi a qualsevol de les nostres seus.

Presentació del llibre 50 Castells medievals de Catalunya

Durant aquesta setmana de Sant Jordi al Cateb, s’ha presentat també, el dimecres 19 d’abril, el llibre: 50 Castells medievals de Carles Cartañá i Jordi Longás, una publicació que fa un recorregut pel territori dels castells de Catalunya i ens parla d’aquest ric patrimoni. La presentació del llibre la va fer Xavier Casanovas, vocal d’Icomos España i va anar acompanyada d’una breu fantasia medieval titulada “Arsenda i els escacs d’Àger.

El llibre ‘Catalunya: 50 castells medievals‘ (Cossetània Edicions) ens convida a recórrer el nostre petit país amb una perspectiva diferent.

Ara fa mil anys, Catalunya era terra de frontera entre al-Àndalús i el país dels francs. En aquella època, els castells van fer la seva aparició com a expressió del poder terrenal, com els monestirs ho eren de l’espiritual. Avui, les seves restes han esdevingut objecte d’estudi per als arqueòlegs i historiadors, font d’inspiració d’artistes i fites per a l’excursionista i el passejant. La seva ubicació elevada i dominant sobre el paisatge, així com el seu caràcter efímer els atorga una singular bellesa romàntica. Cadascun vol explicar-nos una història, sovint envoltada de misteris, llegendes i tradicions. Pujar-hi és una manera de contemplar el país des de dalt, en ocasions de més amunt que els ocells, per comprendre d’allà on venim i, en molts casos, us permetrà fer boniques excursions.
I amb una breu xerrada titulada “Arsenda i els escacs d’Àger (una fantasia medieval).

PUBLICITAT