Cercar Error
Pràctica professional arquitectura gaudiniana ICOMOS patrimoni Patrimoni arquitectònic UNESCO

Gaudí a 60 anys de la Carta de Venècia

Jornada organitzada per ICOMOS, en el marc del 60è aniversari de la Carta de Venècia

El proper 31 de maig és l’aniversari de la Carta de Venècia (Carta Internacional per a la Conservació i Restauració de Monuments i Llocs), nom amb què se la coneix per haver estat signada en el marc del II Congrés Internacional d’Arquitectes i Tècnics de Monuments Històrics celebrat en aquesta ciutat el maig de 1964.

Per commemorar aquesta data se celebrarà a La Pedrera una jornada amb l’objecte de rellegir les diferents interpretacions i la pervivència dels seus valors a través d’una mirada contemporània sobre les intervencions a l’obra de Gaudí. Amb l’organització d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs) i la participació d’especialistes que van intervenir en restauracions d’edificis del gran arquitecte, la reunió tindrà lloc a l’auditori d’aquest emblemàtic edifici.

Una dada més que relaciona Gaudí amb la Carta de Venècia és que el signant per Espanya va ser el Dr. Joan Bassegoda Nonell, qui va dedicar la seva vida a l’estudi i la difusió de l’obra de Gaudí i va dirigir la Càtedra Gaudí de la Universitat Politècnica de Catalunya mentre va tenir la seva seu als Pavellons Güell.

Per a més informació i inscripció consulteu aquest enllaç.

PUBLICITAT