Cercar Error
Pràctica professional construcció prevenció riscos laborals rehabilitacio seguretat i salut

Jornada: Evitem els Accidents Laborals per Caiguda d’Altura

L’ICSSL ha organitzat aquesta jornada per impulsar l’acció de sensibilització a tots els agents implicats en el disseny i manteniment posterior dels edificis

Els accidents laborals per caiguda en alçada són un dels més traumàtics i greus i les causes poden ser diverses. El sector de la construcció és un dels més afectats, donat l’elevat nombre de treballs de reparació i manteniment de cobertes que es realitzen en tota mena d’edificis.

No totes les cobertes d’edificis existents han estat dissenyades amb una visió preventiva que inclogui els posteriors treballs de manteniment i disposen d’una protecció adequada a les persones que hi puguin accedir per a fer-ne el manteniment o projectar una nova instal·lació.

Les persones titulars i usuàries dels edificis, el personal tècnic que defineix la intervenció, el personal tècnic d’obra i de prevenció, les persones treballadores autònomes, les empreses que assumeixen els treballs i les persones treballadores que els duen a terme, tots, prenen decisions i poden ajudar a evitar un accident.

La campanya de sensibilització que impulsa l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, Evitem els accidents laborals per caiguda d’altura. Tu pots ser part de la solució!, té com a objectiu sensibilitzar del risc que suposen els treballs en cobertes i quines mesures preventives s’han de prendre per evitar-los.

Per presentar el material divulgatiu de la campanya i aportar la visió dels diferents agents a qui va dirigida, l’ICSSL ha organitzat per al pròxim 7 de març de 2023 una jornada on participa el Consell de l’Arquitectura Tècnica de Catalunya. El nostre company del Gabinet Tècnic del Col·legi de Tarragona, en Josep Anguera Cubells estarà a la Taula “Actors i visions sectorials diverses” per aportar la visió dels tècnics assessors en manteniment d’edificis i el paper de la persona titular/usuària de l’edifici.

La jornada, que tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, Carrer Arquitecte Rovira, 2, 43001 Tarragona, es podrà seguir tant en modalitat presencial com en linia. Aquí us deixem el programa de la jornada que inclou els formularis d’inscripció en la modalitat que escolliu:

PUBLICITAT