Cercar Error
Vull col·legiar-me
Pràctica professional biblioteques Construccions Cultura

La Biblioteca Gabriel García Márquez finalista al Premi de Millor Biblioteca Pública del 2023 de recent construcció

La biblioteca de la ciutat de Barcelona ha estat seleccionada com a finalista al Premi internacional de Millor Biblioteca Pública del 2023 que lliura la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA)

La Biblioteca Gabriel García Márquez ha estat reconeguda com una de les quatre millors biblioteques del món el 2023, gràcies a la seva excel·lent avaluació en els següents aspectes: la seva interacció amb l’entorn i la cultura local, la qualitat arquitectònica de l’edifici, la flexibilitat dels espais i serveis, la sostenibilitat, el compromís amb l’aprenentatge i la connexió social, la digitalització i les solucions tècniques dels seus serveis, el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i la visió global del servei establerta per l’IFLA.

La biblioteca comparteix nominació amb les biblioteques: Janez Vajkard Valvasor Krškov Public Library (Eslovènia), la City of Parramatta Library (Austràlia) i la Shangai Library East (Xina).

La Biblioteca, inaugurada el maig de 2022, és la biblioteca central del districte de Sant Martí i està especialitzada en literatura llatinoamericana. Es tracta d’un edifici de sis plantes amb una estructura de fusta que cobreix gairebé 4.000 m². És un equipament cultural i comunitari que serveix com a punt de trobada per als residents del districte.

L’estudi SUMA Arquitectura ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona d’Arquitectura 2022 pel magnífic disseny de l’edifici.

La biblioteca incorpora estratègies sostenibles que han permès obtenir la certificació Gold LEED. Aquest és un sistema internacional de certificació d’edificis sostenibles que es basa en la incorporació en el projecte d’aspectes relacionats amb l’eficiència energètica, l’ús d’energies alternatives, la millora de la qualitat ambiental interior, l’eficiència de consum d’aigua, la selecció de materials, entre d’altres.

La guanyadora del premi, s’anunciarà el 21 d’agost durant la 88a edició del Congrés Mundial de Biblioteques i Informació organitzat per l’IFLA que enguany se celebra a Rotterdam.

PUBLICITAT