Cercar Error
Vull col·legiar-me
Institucional Delegació d'Osona-Moianès Next Generation EU

La delegació d’Osona-Moianès, present a la Fira de l’Energia i Construcció Sostenible amb un estand i jornades coorganitzades amb el COAC

La segona edició de la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible, FECS, ha reunit tot el teixit empresarial dels sectors relacionats amb la producció d’energia sostenible i la bioconstrucció de la comarca, del 16 al 18 de febrer.

La creixent inquietud i interès per promoure l’aprofitament d’energies renovables, i la seva implicació en la construcció i rehabilitació d’edificis, ha impulsat la FECS, que ha reunit participants, visitants i professionals dels sectors de la producció d’energia i la construcció sostenible.

A més de l’estand que hem tingut conjuntament amb el COAC, el Cateb ha impulsat tot un seguit de conferències inaugurades per Fabiana Palmero, regidora d’urbanisme de Vic, sobre el binomi salut i construcció amb molta participació durant tot el matí, i més tard introduint els conceptes de la reutilització d’aigües grises en edificis amb una sessió per a ciutadants sobre els fons Next Generation aquest dissabte 18 de febrer.

Miquel Vilaró, arquitect tècnic i especialista en construcció en fusta, ens va explicar en les jornades sobre construcció i salut, si la construcció en fusta és una moda o una necessitat.

Eva Bonet, coordinadora de l’Oficina Tècnica de la Rehabilitació del Cateb, ens va parlar de quines són les actuacions subvencionables en el cas d’una casa unifamiliar aïllada i en el cas d’un edifici plurifamiliar a quatre vents. Va exposar les actuacions necessàries per acollir-se als Fons Next Generation, també va fer una valoració econòmica i una simulació de tots els avantatges i possibilitats que tenim per finançar aquestes obres en l’horitzó actual. També va parlar de les conseqüències en el confort i de la millora de la qualitat de vida a casa nostra.

Per últim, Albert Soriano, cap d’estudis i directiu de l’Escola del Gremi d’Instal·ladors de Barcelona va tractar la reutilització d’aigües residuals i pluvials en edificis.

PUBLICITAT