Cercar Error
Institucional construmat

L’arquitectura tècnica, al cor de Construmat

El Cateb va estar present a Construmat, la gran fira del sector de la construcció que se celebra anualment a Barcelona. Aquest any, el Col·legi va apostar fermament per participar en aquest saló amb un gran estand a la zona central de l'exposició centrat en la rehabilitació energètica d'edificis.

El Cateb va estar present a Construmat, la gran fira del sector de la construcció que se celebra anualment a Barcelona. Aquest any, el Col·legi va apostar fermament per participar en aquest saló amb un gran estand a la zona central de l’exposició centrat en la rehabilitació energètica d’edificis. L’estand, reproduïa un bloc de pisos per explicar les diferents mesures que es poden aplicar per rehabilitar energèticament un habitatge. També incloïa diferents mostres de productes i solucions clau per a la rehabilitació energètica, des d’un aparell d’aerotèrmia fins a mostres d’aïllament tèrmic de façanes. D’aquesta manera, es convertia en un autèntic aparador per donar a conèixer casos d’èxit en edificis que han engegat la seva rehabilitació energètica gràcies als fons NextGeneration. Durant els tres dies que va durar el saló, un bon nombre de professionals van acostar-s’hi per seguir les presentacions tècniques que s’hi van realitzar i conèixer de prop la institució i l’Oficina Tècnica de la Rehabilitació (OTR) que lidera el Col·legi juntament amb la resta de col·legis catalans de l’arquitectura tècnica.

L’estand, que va ser plantejat per ser el punt de trobada i la plataforma de projecció de totes les entitats que intervenen en la rehabilitació energètica: arquitectes tècnics, administracions públiques, empreses constructores, administradors de finques, va servir també per donar a conèixer casos d’èxit en edificis que han engegat la seva rehabilitació energètica gràcies a aquestes ajudes. Per exemple, el d’una comunitat de propietaris a Tàrrega de 51 habitatges -amb una subvenció de quasi 1,5 milions d’euros- i una altra a Cervera 34 habitatges, per prop de 500.000 euros.

Durant els tres dies del saló, s’hi van organitzar diverses xerrades tècniques de gran interès professional. Entre d’altres, podem destacar la col·laboració amb el Gremi de Constructors per explicar les sinergies que es produeixen entre l’arquitectura tècnica i les empreses constructores; les experiències d’autogestió de diverses comunitats de veïns o bé l’impuls que es dona des de l’Ajuntament de Barcelona al pla de barris municipal. Cal destacar també la xerrada que es va fer oberta a estudiants d’arquitectura tècnica on joves professionals van explicar la seva experiència dins de la OTR.

L’espai del Col·legi també va acollir la gravació del programa ‘Perspectiva’ de Catalunya Ràdio, un programa especialitzat en construcció i arquitectura, que va entrevistar als responsables de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació.

A Construmat, el Cateb també va organitzar l’European Building Summit (EBS), una evolució de l’European BIM Summit, que integra la construcció industrialitzada, la sostenibilitat i la rehabilitació.

Galeria d’imatges

PUBLICITAT