Cercar Error
Vull col·legiar-me
Pràctica professional Delegació del Vallès Occidental

Magnífica visita tècnica a un ecoedifici de Terrassa amb la Intercol·legial Tècnica del Vallès

Visita guiada al nou edifici d'Eco-Equip de Terrassa, empresa dedicada a la gestió municipal de residus

El passat dijous, 14 de desembre, vam visitar amb la Intercol·legial Tècnica del Vallès, el nou edifici d’Eco-Equip de Terrassa, empresa dedicada a la gestió municipal de residus. 

Aquest nou edifici, de 1.200 m2, s’està executant íntegrament amb fusta (tant l’estructura, les façanes, la coberta com els tancaments interiors). El repte està en implantar un edifici de fusta (interior i exteriorment) en un entorn industrial, alineant-se amb els edificis existents, però apostant per una nova materialitat de la construcció.

L’objectiu del projecte és assolir un edifici sostenible, ecològic i eficient dins d’un polígon industrial, apostant per una construcció responsable, tèrmicament eficient i millorant l’entorn industrial.

L’edifici acollirà els usos necessaris per als treballadors de l’empresa: vestuaris per a 500 persones, sales de formació, menjador i magatzems de materials. El fet de construir un nou edifici per una empresa de gestió de residus, fa apostar per un edifici sensible amb la recollida i tractament de les aigües pluvials i fecals, l’aprofitament de l’energia solar, el tractament de la qualitat de l’aire interior i optar per materials naturals o reciclats.

Un edifici de fusta en un entorn industrial, com a repte per a repensar la construcció industrial.

Volem agrair el magnífic guiatge de Xavier Ruscalleda i Barto Busom, arquitectes del despatx d’arquitectura RGA, responsable del projecte.

PUBLICITAT