Cercar Error
Institucional arquitecte tècnic Construcción institucional Premis Catalunya Construcció Professió

Maria Roger Casamada, Premi Catalunya Construcció 2024 a la Trajectòria Professional

El jurat dels XXI Premis Catalunya Construcció, que organitza el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb), ha atorgat el Premi Especial a la Trajectòria Professional 2024 a Maria Roger, arquitecta tècnica. El lliurament del guardó tindrà lloc el pròxim dijous 27 de juny al Mercat dels Encants de Barcelona, en el marc de la Nit de la Construcció.

El jurat dels XXI Premis Catalunya Construcció, que organitza el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb), ha atorgat el Premi Especial a la Trajectòria Professional 2024 a Maria Roger, arquitecta tècnica. La seva tasca no només es limita a la direcció d’obres, sinó que també a la gestió, coordinació i control de projectes complexos, tot això combinat amb una sòlida formació acadèmica, una dilatada experiència professional, la participació en projectes rellevants i una contribució contínua al sector de la construcció.

Maria Roger Casamada ha estat guardonada amb el premi a la trajectòria en els Premis Catalunya Construcció 2024 per diverses raons destacables:

Àmplia formació acadèmica:

 • Llicenciada en Arquitectura Tècnica per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectes Tècnics (UPC) el 1973.
 • Ha realitzat múltiples cursos d’especialització, rehabilitació, costos,  màster en Direcció i Organització d’Empreses amb especialitat en Construcció (UPC), així com diversos postgraus en Peritatge, Project Management i Urbanisme, al CATEB.

Experiència professional:

 • Ha treballat en diferents empreses del sector de la construcció, com Grop, S.A. i Narthex, S.A., on va assumir responsabilitats en redacció de projectes, costos i direcció d’obres.
 • Des de 1980 fins a 1985, va exercir com a professional independent, col·laborant amb arquitectes reconeguts com Joan Pascual, Eduard Calafell i altres.
 • A partir de 1985 comença la col·laboració permanent com arquitecta tècnica amb Carles Díaz, arquitecte, en la direcció d’execució d’obres com la rehabilitació de la reforma interior del Raval i altres per l’INCASOL.
 • Des de 1987 és l’arquitecta tècnica responsable de la direcció d’execució  i economia d’obres de Tusquets, Díaz & Assoc. El 1989 s’incorpora com a soci de TDA Arquitectura, S.L.
 • El 1997, des de la seva creació, es fa càrrec de la gerència de TDA Tècnica, societat dedicada al desenvolupament de projectes executius i control d’obres.

Projectes significatius:

Entre les obres que ha dirigit com a arquitecta tècnica, es poden destacar:

 • A Barcelona: l’ampliació del Palau de la Música Catalana, Habitatges a la Villa Olímpica, l’Hotel Miramar, el Complex d’oficines, Hotel a Diagonal Mar. I Participa com a coordinadora de projectes de Porta Firal a Barcelona.
 • A Madrid: la rehabilitació del poliesportiu los Docks.
 • A Las Palmas de Gran Canària: el Teatre de l’Òpera Pérez Galdós, l’ampliació de l’auditori Alfredo Kraus, Passarel·la i intervenció urbanística al tram La Cicer del Passeig de Las Canteras i la gestió i control de la rehabilitació de l’Hotel Santa Catalina.

Una carrera amb reconeixements:

 • Premi FAD d’Arquitectura i Interiorisme 1989: Guanyat per la seva contribució en la D.O. de 66 habitatges unifamiliars i plurifamiliars a Mas Abelló, Reus, Tarragona.
 • Premi Construmat 1991: Atorgat pel seu treball en la D.O. de les Caves Chandon, un complex agropecuari per a l’elaboració de cava a Sant Cugat Sesgarrigues, Barcelona.
 • Premi Bonaplata 1993: Relacionat també amb el projecte de les Caves Chandon.
 • Premi Catalunya Construcció 2004: Per la direcció i gestió de l’execució de l’obra d’ampliació del Palau de la Música Catalana ‘Petit Palau’.
 • Menció d’Honor Premis Construmat 2005: Per la seva feina en la rehabilitació del pavelló poliesportiu Docks a l’antiga caserna Daoiz y Velarde a Madrid.
 • Membre Jurat dels Premis Catalunya Construcció – 2005, 2008, 2009
 • Membre Jurat dels FAD- 2010

Contribució al Sector:

La seva tasca no només es limita a la direcció d’obres, sinó que també a la gestió, coordinació i control de projectes complexos.

La combinació de la seva sòlida formació acadèmica, una dilatada experiència professional, la participació en projectes rellevants i la seva contribució contínua al sector de la construcció, fan de Maria Roger Casamada una mereixedora del premi a la trajectòria als Premis Catalunya Construcció.

PUBLICITAT