Cercar Error
Vull col·legiar-me
Pràctica professional cultura tècnica Presentacions de llibres Ressenyes

Presentació del llibre: El nido que eres

Presentació i ressenya del llibre "El nido que eres " d’en Koldo Monreal i presentada per l’arquitecte tècnic Javier Rodríguez.

El 26 de juny va tenir lloc la presentació d’un nou llibre, al Centre de Documentació del Cateb. El llibre presentat va ser “El nido que eres”. La presentació va anar a càrrec de l’arquitecte tècnic Javier Rodríguez, expert en construcció Passivhaus, i Koldo Monreal, autor del llibre.

La benvinguda a l’acte la va fer en Bernat Navarro i seguidament en Javier Rodríguez va presentar en Koldo Monreal, autor del llibre, i va introduir el tema del passivhaus com una eina clau a l’hora de planificar la construcció o rehabilitació de qualsevol habitatge. A continuació, en Koldo Monreal ens va explicar el llibre compartint la seva experiència personal i professional en el procés de construcció i rehabilitació de la seva casa, del seu “niu”.

Ressenya del llibre

La compra de la nostra casa o pis és probablement una de les inversions més importants de la nostra vida. Tant des del punt de vista econòmic com des del punt de vista personal, de salut i de confort.

Quan triem, reformem o construïm un habitatge ens continuem fixant en les mateixes premisses de sempre? Hi ha molts conceptes nous i canvis tecnològics que ens ajudarien a viure d’una manera més sana i còmode. Encara invertim excessivament per poder escalfar, refredar o ventilar l’habitatge i aquesta ja hauria d’estar preparada perquè cuidi de nosaltres i del nostre confort.

Aquest llibre ens explica, des de la mateixa experiència de l’autor, en quins aspectes, conceptes i paràmetres ens hauríem de fixar en comprar, construir o rehabilitar el nostre habitatge, perquè la nostra llar sigui més eficient, còmode i saludable amb els seus habitants.

El llibre s’estructura en quatre parts. A la primera part l’autor introdueix conceptes de passivhaus al lector perquè aquest descobreixi els beneficis que li poden aportar temes com la ventilació i l’eficiència energètica.

A la segona part, l’autor ens explica com es va decidir a fer el pas cap a aquest canvi de filosofia, de la importància de tenir dades que et permetin quantificar el canvi, quin estalvi i millores tindràs en el teu habitatge, i sobretot de veure la importància de disposar d’un tècnic especialitzat en el tema que t’ajudi a arribar a tenir el teu habitatge com t’agradaria en tot el seu conjunt.

A la tercera part ens parla de la rehabilitació de la casa, de com ha de ser el diagnòstic previ a la intervenció, a cercar els agents per portar-la a terme i eines que ens ajudin a portar a terme la intervenció amb èxit.

L’última part la dediquen a l’administració pública explicant actuacions fetes de caràcter públic i que han ajudat a millorar la qualitat de vida de les persones de diferents zones i municipis.

A continuació i per acabar el llibre, dedica unes pàgines a un apartat tècnic on defineix el Passivhaus en cinc principis bàsics que són l’aïllament tèrmic continu, l’absència de ponts tèrmics, l’hermeticitat, la recuperació de calor mitjançant la ventilació mecànica i les finestres i portes d’altes prestacions.

PUBLICITAT