Cercar Error
Pràctica professional cultura tècnica Presentacions de llibres Ressenyes

Presentació del llibre: Kit Lean Rehabilitació

Presentació i ressenya del llibre "Kit Lean Rehabilitació" a càrrec de l'arquitecta tècnica Mercè Rius, Ferran Bermejo director tècnic de l'ITEC, Ignacio Muñoa i Karen Maravi de l'empresa Construccions 360+.

La rehabilitació té unes característiques singulars i l’adopció del Lean pot contribuir al control i millora de la qualitat, dels terminis i dels costos.

El llibre Kit Lean Rehabilitació, KLR, té com a objectiu apropar el Lean a les obres de rehabilitació proposant un conjunt mínim d’eines bàsiques que, de forma complementària entre elles, permeti a les empreses constructores començar un procés de millora contínua de la seva activitat.

Aquesta publicació presenta Lean Construction com un mètode fonamental en el procés de rehabilitació energètica per centrar-se en l’eliminació de residus, l’optimització dels recursos, la reducció de terminis i la millora de la productivitat en l’execució de les obres, amb el focus posat en la sostenibilitat i en el tracte amb els veïns durant l’execució de les obres.

En aquest llibre disposem de sis eines que ajuden les empreses a millorar les seves obres. Aquestes eines són Kanban, 5S, Just in Time, Informe A3, Equipos ágiles i Comunicació. Cada una d’elles té unes característiques específiques i la seva aplicació és graduable en funció de les necessitats de millora de les empreses en les obres que realitzen.

A continuació, les empreses que han participat en aquesta prova pilot, expliquen la seva experiència amb Kit Lean Rehabilitació amb diferents casos pràctics portats a terme en diferents obres de rehabilitació.

El Consell d’Arquitectura Tècnica d’Espanya (CGATE), el Clúster d’Hàbitat Eficient de Castella i Lleó (AEICE) i l’Institut de Tecnologia de la Construcció (ITeC) són els coordinadors de la publicació que ens demostra, a través de fitxes tècniques i casos específics, les oportunitats que aporta l’aplicació d’aquesta filosofia constructiva per a promoure la urgent necessitat de millora del parc edificat.

Podeu consultar o agafar en préstec el llibre “Kit Lean Rehabilitació, KLR” al Centre de Documentació del Cateb. També podeu consultar l’opció en digital

Vídeo de la jornada

PUBLICITAT