Cercar Error
Institucional Emas

Reconeixement al Cateb per 20 anys amb el segell EMAS

El 23 de novembre el Club EMAS va atorgat un premi de reconeixement al Cateb com a organització registrada durant 20 anys amb el segell EMAS. Aquest segell d’un compromís més gran que qualsevol altre sistema de gestió ambiental.

El 23 de novembre el Club EMAS va atorgat un premi de reconeixement al Cateb com a organització registrada durant 20 anys amb el segell EMAS. Aquest segell d’un compromís més gran que qualsevol altre sistema de gestió ambiental.

Va recollir el premi el vicepresident del Cateb, Cristian Marc Huertas, i el va lliurar Mireia Boya, Directora general de Qualitat ambiental i canvi climàtic, i Marta Escamilla presidenta, d’EMAS.

En aquest acte, el Conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural, va remarcar l’esforç de de les organitzacions que treballen per reduir els impactes ambientals i convertir-se e un mirall per animar a d’altres organitzacions per treballar en el mateix sentit. En el nostre cas, el compromís del Cateb vers el col·lectiu de l’arquitectura tècnica, que destaca per la seva sensibilitat pel que fa a la qualitat ambiental, la sostenibilitat i la rehabilitació.

Reconeixement al compromís ambiental del Cateb

El Cateb va ser el primer col·legi professional a Espanya en obtenir aquesta certificació l’any 2003.​  Per a l’obtenció d’aquest certificat el Cateb es compromet a treballar per aconseguir un doble objectiu:

  1. Promoure la reducció de l’impacte de l’activitat constructiva i dels seus professionals sobre l’entorn.
  2. Reduir l’impacte ambiental de la seva activitat com a organització dedicada a la gestió i als serveis professionals

El Col·legi ha renovat aquesta certificació set vegades, ja que té una validesa de tres anys tot i que es verifica i actualitza anualment. La renovació d’aquest certificat mostra el compromís ambiental del Col·legi com a part integrant de la seva responsabilitat social corporativa. 

El Reglament comunitari EMAS (en les seves sigles en anglès “Eco-Management and Audit Scheme”) defineix un esquema de gestió i auditoria ambientals obert a qualsevol tipus d’organització a nivell internacional i independentment de la seva activitat. El model de sistema de gestió ambiental d’aquest Reglament està basat en la norma ISO 14001, i proposa una sistemàtica eficaç per ajudar les organitzacions a gestionar i millorar de manera contínua el seu acompliment ambiental. No obstant això, EMAS conté requisits propis que el converteixen en un model d’excel·lència per a la gestió ambiental.

PUBLICITAT