Cercar Error
Sessions Tècniques Pràctica professional

Diàlegs Innovació. Tecnologia IA i BIM per a l’arquitectura tècnica

Cateb - Barcelona
Els diàlegs innovació estan pensats per convidar tots els professionals de l’arquitectura així com els agents i fabricants del sector, per parlar de les tendències i solucions innovadores que es poden i podran aplicar-se en la construcció dels habitatges. En aquesta edició volem parlar sobre quin és l'impacte de la tecnologia IA i BIM en l’arquitectura tècnica i com facilitarà algunes tasques dels professionals

L’objectiu d’aquest cicle es debatre sobre algun aspecte de l’edificació en relació a les solucions relacionades amb la innovació, la salut, la sostenibilitat que hauran d’enfrontar des del coneixement, els professionals de l’arquitectura tècnica que executen les obres.


En aquesta edició tractarem sobre:


El temps que un professional de l’arquitectura tècnica pot trigar en elaborar l’estat d’amidaments d’un projecte es podria reduir considerablement combinant tecnologies innovadores com la Intel·ligència Artificial (IA) i BIM. Hi ha eines que poden generar un estat d’amidaments en temps rècord, o eines que combinen la IA i el BIM per facilitar el seguiment d’obra o la coordinació la seguretat i salut.

Aquestes noves tecnologies són facilitadores, no substitutives, per funcionar bé els cal informació i una validació que només pot fer la intel·ligència natural, però és cert que estan canviant la professió a un ritme accelerat perquè ara amb la IA podem fer que el BIM sigui més productiu. En aquest diàleg d’innovació posarem sobre la taula aquest nou model facilitador i parlarem de com els perfils professionals de l’arquitectura tècnica podran fer les seves tasques de manera més eficient i precisa.


Moderador:

Maties Salom. Periodista del departament d’informatius de Catalunya Ràdio i també del canal d’IB3. 


Participants: 


Rafael Capdevila Becerra

Arquitecte Tècnic col·legiat. Team Manager Tècnics G3. Director acadèmic Postgrau BIM Manager al Cateb. Project Leader European Building Summit. Certificat en Lean Project Management per Instituto Lean Management. Membre Junta Directiva Building Smart España com a vocal de Construcció.

 

Beatriz Herrero Hervás

Arquitecta tècnica per la UPC. Postgrau en Espais Interiors a la UPF. Formada en eines com el Revit i plataformes com el Dalux. Amb més de 26 anys d'experiència en el món de la construcció, desenvolupant tasques de Cap d'obra, Cap d'oficina tècnica i control de costos a obres singulars, obres públiques i habitatges a l'empresa constructora Acciona Construcció, S.A. Actualment és Cap d´obra en un edifici Hospitalari.


Agustí Jardí Margalef 

Enginyer agrònom. Te una trajectòria de més de 20 anys en el sector AEC en diferents càrrecs i especialitats tant de Cap d'Obra, com de consultor BIM. Soci Fundador i Director de l'Àrea de Consultoria i Formació d'Apogea. Soci i Director Acadèmic de BIMmaster.PRO. Vocal de Disseny de l'associació Building Smart Spanish Chapter i membre de la comissió Construïm el Futur de Catalunya. Actualment ostenta el càrrec de president de la Comissió del BIM del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya.

 

Mònica Pascual i Folch

Arquitecta Tècnica i Coordinadora de Seguretat. Professional liberal amb més de vint anys dedicada exclusivament a la CSS. Col·labora amb l’empresa TRESAT Cordinadores de seguridad SLP. També he realitzat col·laboracions amb l’empresa SAFEKIT SL i amb el Servei de Prevenció Gaudí. Ha col·laborat com a docent en el Cateb, redacció de documents tècncis i com avaluadora de l'ACP. Ha estat guanyadora dels “Premis Catalunya Construcció, edició 2014”, en la categoria de CSS i finalista en la mateixa categoria en diverses ocasions.Encara que l'entrada és gratuïta, cal confirmar assistència, les places són limitades.

Detall de l’activitat
Data
19 de setembre de 2024
Lloc
Biblioteca
Horari
A les 16:00h
Preu
gratuïta
Modalitat
Presencial
Telèfon
932402060
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT