Cercar Error
Sessions Tècniques Pràctica professional

Els ajuts de rehabilitació d’habitatges i edificis. Fons Next Generation

Delegació de l'Alt Penedès-Garraf - Vilafranca del Penedès
Des de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, mitjançant l’exposició ReHabilitem es vol donar a conèixer els avantatges de tenir uns habitatges rehabilitats, accessibles i adaptats a les necessitats actuals de confort i estalvi energètic.

Un habitatge saludable és aquell que garanteix la salut i benestar de les persones que l'ocupen.

La Unió Europea amb els Fons Next Generation ha previst un paquet d’ajudes dirigides al ciutadà per a incentivar la rehabilitació energètica dels edificis i dels habitatges, l’economia local i la sostenibilitat del planeta.

Però per a la rehabilitació d'un edifici és necessari la implicació i acompanyament a les comunitats de diversos professionals especialitzats. Les Oficines Comarcals i Locals d’Habitatge i les Oficines Tècniques de Rehabilitació de Catalunya, son les entitats on s’ha d’adreçar el ciutadà per a informar-se i sol·licitar aquestes subvencions. En aquest acte, s’ha programat una taula informativa sobre aquests ajuts europeus dirigida a la ciutadania i professionals del sector, on intervindran les persones referents de l’Oficina Comarcal d’Habitatge de l’Alt Penedès i de les Oficines Tècniques de Rehabilitació dels Col·legis professionals implicats en la gestió.


Programa

  • 18:00 h. Benvinguda i presentació dels ajuts Next Generation per fomentar la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges per part del Cap del Servei Comarcal d'Habitatge de l’Alt Penedès, Joan Rodríguez Salinas.
  • 18:10 h. Taula informativa: Aspectes pràctics de la tramitació dels ajuts Next Generation, a càrrec de: - Víctor Forns, coordinador de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida - Oriol Farriol, arquitecte tècnic de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona - Marta Martínez, coordinadora de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Modera: Marta Pradal, Tècnica de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona
  • 19:00 h. Precs i preguntes


Més informació del Servei d’Habitatge a www.ccaenedes.cat/habitatge, al 93 890 00 00 i al correu electrònic habitatge@ccapenedes.cat

Detall de l’activitat
Data
19 d’octubre de 2023
Lloc
Consell Comarcal Alt Penedès. Carrer d'Hemenegild Clascar 1-3, Vilafranca del Penedès
Horari
18 h.
Preu
Activitat gratuíta
Modalitat
Presencial

PUBLICITAT