Cercar Error
Vull col·legiar-me
Activitat Pràctica professional

European Building Summit 2023

Cateb - Barcelona
El Cateb, dins del marc de la Fira Construmat, organitza l'European Building Summit Barcelona. L'esdeveniment internacional de referència sobre la construcció industrialitzada, la sostenibilitat i la rehabilitació del sector.

Documentació de l'activitat

L’European BIM Summit, el congrés de referència internacional organitzat pel Col·legi de l’Arquitectura tècnica de Barcelona amb un contingut renovat. Després de 7 edicions impulsant el BIM com a eina col·laborativa, fem un pas més cap a la innovació i ens enfoquem a la Construcció 4.0

Han estat 7 edicions amb ponents, congressistes i patrocinadors d’arreu del món i un total aproximat de 4.000 participants. Ara és el moment de fer un pas endavant i passar del European BIM Summit al European Building Summit, una evolució que ens ajuda a integrar en el congrés la construcció industrialitzada, la sostenibilitat i la rehabilitació. En el marc de Construmat iniciarem el nou European Building Summit els dies 24 (una jornada) i 25 de maig (mitja jornada) amb un gran nombre de ponents internacionals i una capacitat presencial limitada a 240 congressistes.

Aquests són els tres eixos del nou European Building Summit:

Industrialització

Industrialitzar o no industrialitzar? Aquesta és la qüestió. Mentre en altres latituds, abans de començar qualsevol projecte es pensa quines parts es poden industrialitzar, a nosaltres ens costa donar aquest pas. Un dels nostres convidats, Mark Farmer, va redactar el célebre informe “Modernise or Die” pel govern del Regne Unit, justificant de forma raonada, clara i justificada que amb els reptes que tenim en aquest moment sobre la taula -mancança de mà d’obra qualificada, pressió social per l’acompliment de terminis i pressupostos, millora ambiental…-, la construcció tradicional no pot abordar la necessitat d’habitatge i equipaments que el creixement de la població està demandant.

Sostenibilitat

La Sostenibilitat s’ha erigit com un dels temes claus en qualsevol sector productiu. El sector de la Construcció té pendent incorporar moltes de les variables que afecten al clima. Tenim un deure a fer en quant concebre un projecte de manera col·laborativa, introduint ,tal com marca la llei, el concepte d’anàlisi de cicle de vida, assumint el CO2 embegut dels materials i entenent el fet constructiu com un mecanisme de compensació ambiental. Aquests termes afecten directament a com escollim una estructura, a quin serà el pes de la nostre edificació i quins vectors socials, ambientals i econòmics incorporem, inclús en el mateix moment de construir. I vinculat a la sostenibilitat ens trobem amb la circularitat dels materials. Els passaports dels materials poden funcionar com una eina crucial per accelerar aquest canvi. En canviar la perspectiva dels materials i en reconèixer el seu valor econòmic continu, l’entorn construït es converteix en un dipòsit de materials que es pot reutilitzar.

Rehabilitació

Tenim 27 milions d’edificis residencials fora de normativa en el país. I Europa ens demana que actualitzem la seva “performance” energètica. La rehabilitació energètica s’està conformant com la activitat primordial del nostre sector, però també la rehabilitació dels mateixos espais per a nou programes i nous condicionants afecta la mirada sobre aquests edificis. El BIM i la Construcció 4.0 venen a introduir noves maneres d’acotar aquest tipus de projectes, introduint tecnologies que no pensàvem fa 5 anys que les poguéssim utilitzar d’una forma directe.

 

Pots consultar més informació de l’esdeveniment a https://europeanbuildingsummit.com/ca/

Gaudeix d’un 30% de descompte en l’entrada presencial o l’entrada d’streaming fins el 15 de maig utilitzant el codi: EBS2023

 

Drive Partners

Col·laboradors

Detall de l’activitat
Data
24 de maig de 2023
Lloc
Fira de Barcelona - Av. Joan Carles I, 64, 08908 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
Horari
Dimecres 24: de 10:00h a 18:00h Dijous 25: de 10:00h a 14:00h
Preu
Entrada Presencial: 180€ (Descompte del 30% amb el codi EBS2023 fins el 15 de maig) Entrada Streaming: 80€ (Descompte del 30% amb el codi EBS2023 fins el 15 de maig)
Modalitat
Híbrida
Telèfon
932402060
Email
info@europeanbuildingsummit.com

PUBLICITAT