Cercar Error
Sessions Tècniques Pràctica professional

Presentació llibre: “La fibra de carbono en refuerzo de estructuras de hormigón”

Cateb - Barcelona
Un manual pràctic presentat pels seus autors, Josep Baquer, Josep Pugibet i Joan Lleal, sobre el càlcul de reforços de pòrtics i bigues contínues, segons la prenormativa europea.

Presentem la segona edició del monogràfic "La fibra de carbono en refuerzo de estructuras de hormigón" que contempla el càlcul de reforços de pòrtics i bigues contínues de secció T o rectangular, tenint en compte els criteris de la prenormativa europea.

El llibre vol unificar i justificar criteris pel càlcul dels reforços de fibres de carboni.

Aquesta publicació és el resultat d’un treball de recerca i clarificació en equip. L’Institut d’Estudis Estructurals (IEE) va publicar una primera edició del monogràfic: “La fibra de carbono en el refuerzo de estructures de hormigón”. Aleshores, la referència era el Fib 14. En un any se’n van fer dues edicions de llarga tirada i es va poder presentar el llibre a molts fòrums tècnics i universitaris diferents arreu d’Espanya. En ocasió de la publicació del Fib 90, i a partir dels estudis complementaris que va seguir fent l’IEE, es va veure la necessitat de fer una nova edició per tal d’actualitzar coneixements. És la segona edició que ara us presentem.

Per a la presentació d'aquesta publicació comptarem amb la presència de Josep Baquer, arquitecte tècnic i consultor d'estructures com a coordinador de la publicació.

Presentació a càrrec de:

Josep Baquer Sistarch

Arquitecte Tècnic i Consultor d’Estructures. Vicepresident de l’Associació de Consultors d’Estructures (ACE). Cinquanta anys de col·legiat al Cateb. Vocal de RehabiMed. Professor invitat a La Salle Arquitectura (URL) i a l’Institut d’Estudis Estructurals (IEE).

Josep Pugibet Martí

Perit Ind+Enginyer Ind.- Estructures (UPC). 25 anys en despatx Arquitectura (delineant, càlculs estructures i fonaments, projectes instal·lacions,….etc). 23 anys en empresa control tècnic Socotec-Iberia (controls projectes estructures i fonaments, inspeccions d’obres, adjunt a direcció técnica,…..etc). Jubilat el 2012.

Joan Lleal

Responsable de Promoción de la Prescripción de Mapei Spain, S.A.

Detall de l’activitat
Data
29 de maig de 2023
Lloc
Biblioteca (Bon pastor 5 · Barcelona)
Horari
A les 18:00h
Preu
gratuïta
Modalitat
Presencial
Telèfon
932402060
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT