Cercar Error
Visites Culturals Lúdico-esportives

Visita a la central nuclear d’Ascó

Delegació de l'Alt Penedès-Garraf - Vilafranca del Penedès
La central nuclear d'Ascó ens obre les seves portes per apropar-nos els seus models de generació energètica i descobrir alguns dels elements més significatius de les instal·lacions nuclears.

La central nuclear d'Ascó és una central nuclear de segona generació situada a la Ribera d'Ebre (província de Tarragona), entre les localitats d'Ascó i Flix; i al marge dret del riu Ebre. La central dista 65 quilòmetres de Lleida i és a uns 110 quilòmetres de la desembocadura de l'Ebre.

Aquesta central nuclear està formada per dos reactors nuclears: Ascó I i Ascó II. El primer reactor va començar a operar el 10 de desembre de 1984 i el segon el 8 de març de 1986. Els reactors tenen una potència de 1.032,5 MW i 1.027,2 MW. Tots dos són reactors tèrmics d'aigua a pressió, és a dir, de tipus PWR. El seu sistema de refrigeració capta aigua del riu Ebre i consta de torres naturals i forces.

El 2021 el Consell de Seguretat Nuclear va decidir allargar la vida útil de la central fins al 2029 al cas d'Ascó I i el 2030 per a Ascó II. Superant els 40 anys pels quals estaven dissenyats els reactors.

La construcció de les centrals nuclears Ascó I i Ascó II va durar més de 10 anys. El 1974 es va atorgar el permís de construcció a Ascó I i un any després a Ascó II. Després de la concessió dels permisos, van començar les obres de la central. El llarg procés de construcció de les centrals va començar amb l'adequació de les més de 250 hectàrees de terra.

La central nuclear d'Ascó, igual que la de Vandellòs, és gestionada per l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, A.I.E (ANAV), que està participada per Endesa i Iberdrola.

Detall de l’activitat
Data
11 de maig de 2024
Lloc
Avinguda De La Central S/n, 43791, Ascó (Tarragona)
Horari
10h.
Preu
Gratuït
Modalitat
Presencial

PUBLICITAT