Cercar Error
Activitats Socials i d'Oci Lúdico-esportives

Cel de tardor amb Júpiter i Saturn a l’Observatori Astronòmic del Garraf

Delegació de l'Alt Penedès-Garraf - Vilafranca del Penedès
Ja tenim aquí la nostra trobada anual per gaudir del cel de tardor amb Júpiter i Saturn a l'Observatori Astronòmic del Parc del Garraf. T'animes a acompanyar-nos?

L'Observatori Astronòmic del Parc del Garraf està situat a l'antic edifici de can Tòfol, a tocar de les instal·lacions de l'Escola de Natura Can Grau, dins el terme municipal d'Olivella. Les bones condicions del cel, en un espai lliure de contaminació lumínica, i la seva còmoda accessibilitat el converteixen en un equipament a l'abast de tothom.

Actualment, a la planta baixa de l'observatori hi ha un planetari digital i a la cúpula es disposa d’un telescopi Schmidt-Cassegrain de 280mm d'obertura.

Quan hi arribem davant de l'Observatori i mentre prenem una boníssima xocolata desfeta, podrem contemplar la posta de Sol i observar els fenòmens atmosfèrics que se'n deriven.

A les 18h., assistirem a una sessió de Planetari que servirà per a orientar-nos i situar-nos en el cel de l'estiu, amb les estrelles i les constel·lacions visibles a ull nu.

Seguidament pujareu a la cúpula per a observar amb el telescopi Júpiter i Saturn. Acabarem amb la observació a ull nu de les estrelles i constel·lacions més brillants, amb l'ajuda d'un punter làser i una carta celeste.

En definitiva una sortida idònia per conèixer el cel i els astres que pots veure aquesta mateixa nit i les següents. Perquè després continuïs practicant tu mateix: com orientar-se en el cel, com reconèixer les principals constel·lacions, quins són els principals astres convidats de la temporada actual, com es mouen el cel i els astres principals.


Per arribar des de Vilafranca es per venir per Sant Pere Molanta


Des de Vilanova, el millor camí és per Sant Pere de Ribes - Olivella


Podreu aparcar en un ampli aparcament que queda al darrere de l'observatori.

Detall de l’activitat
Data
10 de novembre de 2023
Lloc
Camí d'Olivella a Plana Novella, km 3,5 08810 Olivella
Horari
De 17:30 a 19:45h
Preu
Col·legiats un acompanyant i nens: 5€/persona No col·legiats: 15€/persona
Modalitat
Presencial

PUBLICITAT