Cercar Error
Oci i cultura Delegació de l'Alt Penedès-Garraf

Companys de l’Alt Penedès-Garraf visiten la central nuclear d’Ascó

La central nuclear d'Ascó ens ha obert les seves portes, el passat dissabte 11 de maig, i ens ha apropat els seus models de generació energètica per descobrir els elements més significatius de les instal·lacions nuclears.

La central nuclear d’Ascó és una central nuclear de segona generació situada entre les localitats d’Ascó i Flix i està formada per dos reactors nuclears: Ascó I i Ascó II. El primer reactor va començar a operar el 10 de desembre de 1984 i el segon el 8 de març de 1986. La delegació de l’Alt Penedès-Garraf, l’ha pogut visitar el passat dissabte 11 de maig, on van atendre a les explicacions sobre els seus reactors, que tenen una potència de 1.032,5 MW i 1.027,2 MW. Tots dos són reactors tèrmics d’aigua a pressió, és a dir, de tipus PWR. El seu sistema de refrigeració capta aigua del riu Ebre i consta de torres naturals i forces.

El 2021 el Consell de Seguretat Nuclear va decidir allargar la vida útil de la central fins al 2029 al cas d’Ascó I i el 2030 per a Ascó II. Superant els 40 anys pels quals estaven dissenyats els reactors.

La construcció de les centrals nuclears Ascó I i Ascó II va durar més de 10 anys. El 1974 es va atorgar el permís de construcció a Ascó I i un any després a Ascó II. Després de la concessió dels permisos, van començar les obres de la central. El llarg procés de construcció de les centrals va començar amb l’adequació de les més de 250 hectàrees de terra.

La central nuclear d’Ascó, igual que la de Vandellòs, és gestionada per l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, A.I.E (ANAV), que està participada per Endesa i Iberdrola.

PUBLICITAT