Cercar Error
Institucional certificació ambiental Emas ISO14001

El Cateb renova la certificació EMAS de màxima qualitat ambiental

El Cateb ha rebut el certificat que acredita la ​renovació del certificat ambiental EMAS. El Cateb va ser el primer col·legi professional a Espanya en obtenir aquesta certificació l’any 2003

El Cateb ha rebut el certificat que acredita la ​renovació del certificat ambiental EMAS, un certificat atorgat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i que certifica el compliment del reglament europeu EMAS. El Cateb ha renovat aquesta certificació set vegades, que té una validesa de tres anys tot i que es verifica i actualitza anualment. La certificació d’aquest any és de seguiment. La renovació d’aquest certificat mostra el compromís ambiental del Col·legi com a part integrant de la seva responsabilitat social corporativa. 

El Cateb va ser el primer col·legi professional a Espanya en obtenir aquesta certificació l’any 2003.​  Per a l’obtenció d’aquest certificat el Cateb es compromet a treballar per aconseguir un doble objectiu:

  1. Promoure la reducció de l’impacte de l’activitat constructiva i dels seus professionals sobre l’entorn.
  2. Reduir l’impacte ambiental de la seva activitat com a organització dedicada a la gestió i als serveis professionals

El Reglament comunitari EMAS (en les seves sigles en anglès “Eco-Management and Audit Scheme”) defineix un esquema de gestió i auditoria ambientals obert a qualsevol tipus d’organització a nivell internacional i independentment de la seva activitat. El model de sistema de gestió ambiental d’aquest Reglament està basat en la norma ISO 14001, i proposa una sistemàtica eficaç per ajudar les organitzacions a gestionar i millorar de manera contínua el seu acompliment ambiental. No obstant això, EMAS conté requisits propis que el converteixen en un model d’excel·lència per a la gestió ambiental.

PUBLICITAT