Cercar Error
Serveis jurídics Delegació de l'Alt Penedès - Garraf

Herències, testaments i responsabilitats dels hereus: una preocupació pels tècnics

La delegació de l'Alt Penedès-Garraf ha organitzat una xerrada per aclarir els dubtes de tots aquells que els preocupa la responsabilitat civil que comporta pels hereus dels tècnics

En la sessió d’ahir, 19 de juny, s’ha parlat de la conscienciació sobre la responsabilitat civil dels professionals de l’arquitectura tècnica durant els terminis establerts legalment, que comporta que, en cas de defunció del tècnic o la tècnica, la responsabilitat es traslladi als seus hereus. 

Per aquest motiu, és important conèixer el règim successori i testamentari a Catalunya, i poder fer les previsions corresponents. Marisa Mas, directora de l’Assessoria Jurídica del Cateb, ens ha parlat de la responsabilitat civil que es manté quan es deixa d’exercir la professió i que es traspassa als hereus. Marisa ha explicat, quins tipus de responsabilitats civils tenen els arquitectes i quina és la responsabilitat civil hereditària. A més, ha aprofitat per fer recomanacions, com ara ser disposar de pòlissa d’assegurances o planificar l’herència, així com atorgar el testament.

Al seu torn, Gonzalo Monera, director d’ASP Corredoria, ha donat tota mena de recomanacions sobre pòlisses d’assegurances per cobrir la responsabilitat civil, i Emilio González, com a notari, ha parlat d’herències i testaments, concretament:

  • El règim successori a Catalunya: quins són els hereus, com es reparteix l’herència, què passa si no hi ha testament (procediment de declaració d’hereus si no hi ha testament, terminis i costos).
  • Convivència i recomanacions per fer testament. Atorgament del testament i cost. 
  • Acceptació de l’herència, amb especial menció a la possibilitat d’acceptar-la a benefici d’inventari.
  • Les noves estructures familiars i herències. 
  • També, testament vital, poders condicionats a situació d’incapacitació…

Si són temes que et preocupen, demana assessorament a l’Assessoria Jurídica del Cateb o a ASP Corredoria.

PUBLICITAT