Cercar Error
Vull col·legiar-me
Oci i cultura Delegació del Vallès Occidental Delegació del Vallès Oriental

La Intercol·legial Tècnica del Vallès visita el supercomputador MareNostrum, amb companys del Vallès Occidental i Oriental

Companys del Vallès Oriental i de l'Occidental van poder conèixer de ben a prop, el passat 5 de juliol, el Supercomputador Marenostrum, que és un dels més potents d'Europa i ha estat triat com el centre de dades més bonic del món.

Des dels inicis ha viscut diverses actualitzacions i en l’última, realitzada el juny de l’any passat, va multiplicar per 300 les prestacions de la primera màquina MareNostrum, instal·lada el 2004. Les xifres de capacitat de procés són espectaculars, 11.100 bilions d’operacions per segon, oferint els seus serveis a investigacions científiques nacionals i internacionals, que requereixen càlculs extremadament complexos.

Les disciplines científiques que sol·liciten de la supercomputació són múltiples però destaquen les línies d’investigacions vinculades a la salut (projectes de genòmica, estructura de les proteïnes, diagnòstics precoços…), enginyeria i millores en sistemes energètics (ubicació idònia de molins eòlics), meteorologia i clima (prediccions meteorològiques i oceàniques), anàlisi del Big data, Bioinformàtica, Geofísica…

El supercomputador MareNostrum 4 del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) ha estat triat com el centre de dades més bonic del món. El MareNostrum 4 està instal·lat a l’interior de l’antiga capella cristiana de Torre Girona, al campus nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

PUBLICITAT