Cercar Error
Oci i cultura Pràctica professional Delegació d'Osona-Moianès

Les adoberies de Vic han rebut la visita dels col·legiats, en una trobada per a professionals

La Delegació d'Osona-Moianès ha organitzat una visita a les adoberies de l'Ajuntament de Vic recentment rehabilitades, per conèixer els detalls del procés de rehabilitació d'un dels espais més emblemàtics de Vic.

En aquesta ocasió, avui, 10 de juliol, s’ha fet una trobada professional exclusiva per als membres del nostre col·lectiu, que ha esdevingut una oportunitat única per conèixer els detalls del procés de rehabilitació, de la mà de Miquel Autet Gubieras, arquitecte tècnic, director d’execució de l’obra, juntament amb Elisenda Foradada Vilarrasa i Mireia Noguera Garcia, arquitectes projectistes i directores de l’obra.

El barri de les adoberies de Vic fou el primer en ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Zona d’Interès Etnològic (any 2009). Deu anys després, l’Ajuntament de Vic va adquirir dues antigues adoberies, datades del segle XVIII, i després d’un any i mig d’obres, el passat 24 de maig van obrir-se al públic. Amb la rehabilitació s’ha buscat donar valor al patrimoni arquitectònic i etnològic de la ciutat al voltant d’aquesta activitat relacionada amb la indústria de les pells i que en el passat va tenir un paper molt important en el desenvolupament econòmic, urbanístic i social de Vic, intentant preservar els elements que ajuden a entendre l’activitat que s’hi desenvolupava, els usos que s’hi donaven i la vida i costums de les persones que hi treballaven.

L’objectiu de la rehabilitació ha estat convertir les adoberies en un centre d’interpretació i espais diàfans per a adaptar-los a diferents necessitats de l’edifici (espais de coworking, tallers, oficines, espais creatius, sales polivalents…). En la planta semisoterrani i planta sotacoberta dels assecadors, s’ha mantingut i posat en valor l’etnologia del lloc, mantenint els assecadors i recuperant l’arquitectura de l’aigua, amb els safarejos, bombos, canals. La planta baixa és l’espai públic de l’edifici, la que té la relació directa entre l’edifici i el carrer. Té dos accessos un des de la placeta al costat del pont i l’altre des del carrer de les Adoberies. S’hi ubica l’espai de recepció, consulta, també és l’espai d’acollida al centre d’interpretació etnològica. A la planta primera i la planta segona de l’adoberia núm. 2, és on s’ubica la part productiva de les adoberies, les sales diàfanes (tallers, oficines, espais creatius…) i a la planta primera de l’adoberia núm. 4 la sala polivalent, que es pot convertir en una sala d’actes, d’exposicions.

PUBLICITAT