Cercar Error
Pràctica professional publicacions

Nova publicació del Cateb: Amidaments i pressupostos

El Cateb ha editat el llibre Amidaments i pressupostos, una publicació completa i estructurada que us serà d'ajut en el vostre exercici professional

En el món de la construcció, l’èxit d’un projecte radica en la planificació meticulosa, l’execució precisa i la gestió eficient dels recursos. En aquest context, hi ha un recurs que és cabdal: el cost econòmic de l’obra. Per poder-lo determinar hi ha un document del projecte que és de vital importància i que s’anomena amidaments, amb el que es confeccionarà el pressupost de l’obra.

Els amidaments i els pressupostos són dos termes que sovint es troben en la mateixa frase, ja que es complementen i són imprescindibles en qualsevol projecte constructiu. Els amidaments proporcionen una descripció detallada i precisa dels treballs a realitzar, mentre que els pressupostos permeten estimar els costos involucrats en aquestes activitats. Ambdós elements són crucials per garantir la viabilitat i l’èxit d’una obra, i són, juntament amb el temps, el principal recurs que s’ha d’administrar en qualsevol obra de construcció.

En la publicació s’hi ofereix una visió completa i estructurada sobre el que és un amidament i un pressupost i el seu procés d’elaboració, descobrint els procediments, les eines i les estratègies necessàries per dur a terme un amidament exhaustiu, tenint en compte les diferents fases d’un projecte, des dels esbossos inicials fins a la finalització de l’obra. Així mateix, s’hi exploren les diverses tècniques per a l’elaboració de pressupostos, incloent-hi l’anàlisi de costos, la valoració dels materials i l’avaluació dels recursos humans i de la maquinària necessària.

Esperem que aquesta publicació es converteixi en una eina valuosa per a tots aquells que busquen excel·lència en la construcció i la gestió de projectes en l’edificació, ja que l’estimació de costos, l’avaluació dels riscos i la gestió financera en el context de la construcció és fonamental i sempre comença amb uns bons amidaments.

La seva elaboració ha anat a càrrec de Xavier Badia i Armengou, arquitecte tècnic i professor universitari, amb 10 anys d’experència en aquest àmbit i una àmplia trajectòria professional com a Quantity Surveyor.

El proper 27 de novembre a les 18 hores farem la presentació del llibre al Centre de Documentació del Cateb. Comptarem amb la presència del seu autor que ens explicarà de primera mà el llibre: Amidaments i pressupostos. Podeu fer la vostra inscripció a la pàgina web del Cateb.

Podeu adquirir la publicació en paper a la botiga tècnica del Cateb. Properament estarà disponible de forma digital.

També podeu consultar o agafar en préstec el llibre “Amidaments i pressupostos” al Centre de Documentació del Cateb.

PUBLICITAT