Cercar Error
Pràctica professional medi ambient premis Professió

Oberta la convocatòria dels Premis Nova Bauhaus Europea 2023: un reconeixement a exemples de sostenibilitat, estètica i inclusió

La Comissió Europea ha obert el termini per a presentar propostes per als Premis Nova Bauhaus Europea 2023. El termini per a presentar els exemples de projectes està obert fins al 31 de gener a les 19.00 hores.

Els Premis Nova Bauhaus 2023, impulsats per la Comissió Europea, premiaran 15 iniciatives exemplars que il·lustrin els valors de sostenibilitat, estètica i inclusió de la Nova Bauhaus Europea.

Després de l’èxit dels Premis Nova Bauhaus Europea 2022, l’edició de 2023 celebrarà nous exemples inspiradors de les transformacions que la iniciativa vol provocar en la vida quotidiana, els espais vitals i les experiències. Es tracta d’uns guardons que tenen com a objectiu premiar les idees de joves talents, així com els projectes existents de sostenibilitat, inclusió i estètica acostant el Pacte Verd Europeu a les persones i les comunitats locals.

En el context de l’Any Europeu de les Habilitats, aquesta edició tindrà un capítol centrat en l’educació i l’aprenentatge. A més, per primera vegada, s’inclouran sol·licituds de projectes als Balcans Occidentals.

CATEGORIES:

S’atorgaran premis a projectes i idees que contribueixin a crear llocs bells, sostenibles i inclusius, en quatre categories diferents:

  1. La reconnexió amb la naturalesa.
  2. La recuperació del sentit de pertinença.
  3. La prioritat dels llocs i les persones que més ho necessiten.
  4. La necessitat de pensar en el cicle de vida a llarg termini en l’ecosistema industrial.

En cadascuna de les categories, hi ha tres línies de competició paral·leles:

  • Línia A: “New European Bauhaus Champions” per a projectes existents i finalitzats amb resultats clars i positius.
  • Línia B: “New European Bauhaus Rising Stars” per a conceptes o idees presentats per joves creadors menors de 30 anys.
  • Línia C: “New European Bauhaus Education Champions” per a iniciatives centrades en l’educació i l’aprenentatge.


En total, 15 guanyadors rebran premis en metàl·lic de fins a 30.000 euros, així com un paquet de comunicació per a ajudar-los a desenvolupar i promoure les seves iniciatives.

Tant els ciutadans/entitats de la Unió Europea com els de fora de la Unió poden presentar-se, sempre que el seu concepte, idea o projecte es desenvolupi i/o estigui situat físicament a la UE o els Balcans Occidentals i compleixin amb els criteris d’elegibilitat.

El termini per a presentar els exemples de projectes està obert fins al 31 de gener a les 19.00 hores.

Més informació sobre els Premis Nova Bauhaus Europea 2023 (en anglès).

Guia per als candidats dels Premis Nova Bauhaus Europea 2023 (en espanyol).

PUBLICITAT