Cercar Error
Vull col·legiar-me
Activitat Culturals

Exposició de fotografies: La vida del poble xerpa a les valls de l’Everest

Cateb - Barcelona
Ramon Puig, autor del llibre Vol de corb a l'Everest et convida a la seva exposició de fotografies per les valls de l'Everest

El Sherpa Life Project


La majoria de persones no nepaleses, sobretot les del món occidental, quan sentim a parlar de xerpes, de seguida ens venen al cap persones transportant pesades càrregues penjades del front o fent de guies per les muntanyes de l'Himàlia del Nepal. I aquesta és una visió molt esbiaixada de la realitat. El poble xerpa és un grup ètnic d'origen tibetà, amb una història, una llengua, una cultura i unes tradicions pròpies.


Després d'haver participat en diversos trekkings al Nepal en els últims 20 anys, Ramon Puig es va adonar que coneixia molt poc com era la vida dels xerpes als nostres dies. Per posar-hi remei va preparar aquest projecte i, amb 70 anys complerts, se'n va anar a viure gairebé un any al poble de Namche (3.450m), capital de les valls del Khumbu, a la regió de l'Everest.


Bona part de tot el que va aprendre durant el temps que va viure allà ho deu al seu amic Pasang Gelje Sherpa, que el va acompanyar en tot moment i el va ajudar a descobrir i entendre com és la vida dels xerpes del Khumbu, en ple segle XXI.


El Ramon creu que el projecte hauria perdut bona part del seu sentit si no n'hagués compartit els resultats. Per això, mentre va viure a Namche, va obrir un web (www.sherpalifeproject.com ) que incloïa un blog i fotografies; ha explicat la seva experiència en la llibre Vol de corb a l'Everest; i ha preparat l'exposició que podreu visitar a partir del 25 d'octubre a la seu del Cateb a Barcelona, que és una síntesi visual molt selectiva d'allò que va descobrir i que va captar la seva atenció, més enllà de les muntanyes.


Detall de l’activitat
Data
25 d’octubre de 2023
Lloc
Sala d'exposicions del Cateb
Horari
De 9:00 a 18:00
Preu
Entrada lliure
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT