Cercar Error
Vull col·legiar-me
Activitat Culturals

Exposició d’art nouveau: Gaudí & trencadís al Palau Güell

Cateb - Barcelona
El Cateb et proposa una visita a l'exposició d'art nouveuau, 'Gaudí & Trenadís. Endinsat pel Palau Güell', per descobrir aquesta única i original exposició. Fins al 22 d'octubre del 2023

Visita l’exposició «Gaudí & trencadís», una mostra apassionant i didàctica que explica l’origen i l’evolució de la singular tècnica del trencadís, tan característica de l’obra d’Antoni Gaudí.


El recorregut per l'exposició està dividit en dos grans àmbits. En el primer, s’exposa la connexió amb els mosaics antics; les tipologies dels mosaics en el modernisme totes elles utilitzades per Gaudí; i es diferencien les tècniques industrials, com els hidràulics o els de gres, coneguts també com a mosaics amb aportacions per part de l’arquitecte.


Al segon àmbit es descriu l’evolució del trencadís a l’obra de Gaudí, des dels pavellons de la Torre Güell fins a l’església de la Colònia Güell i la Sagrada Família. A través de reproduccions realitzades per la restauradora Montse Agüero, -amb materials originals i l’estudi de les tècniques de l’època- es percep com es produïen aquest tipus de mosaics i la seva complexitat.


Gaudí va experimentar amb tot tipus de materials, en especial la ceràmica i el vidre, substituint el tall regular de la tradicional tessel·la del mosaic pel fragment atzarós. Al seu entorn, va brollar tot un estol d’artesans, industrials i manobres destacant l’arquitecte Josep M. Jujol, amb els qui va compartir creativitat i la seva afició pel reciclatge de materials idea que es pot visualitzar en aquesta exposició a través dels objectes i materials.

Detall de l’activitat
Data
22 d’abril de 2023
Lloc
Palau Güell, C/Nou de la Rambla, 3-5 Barcelona
Horari
De 10h a 20h
Preu
Consultar a la web: https://entrades.palauguell.cat/
Modalitat
Presencial
Telèfon
Consultar a la web

PUBLICITAT