Cercar Error
Vull col·legiar-me
Activitat Pràctica professional

El Cateb a les escoles – taller “Quant pesa un edifici?” per alumnes de la ESO

Delegació del Vallès Occidental – Terrassa
Els dies 17 i 18 d'abril ens desplacem fins a l'Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa, per fer el taller Quant pesa un edifici? on hi participaran els alumnes de 2n d'ESO.

Quant pesa un edifici?

Els humans passem quasi el 70% de les nostres vides dins d’edificis: la casa, l’escola, els comerços, el cinema, les biblioteques i/o els pavellons esportius. Però la majoria no observem els edificis amb ulls tecnològics i, precisament l’arquitectura i la construcció, necessiten de coneixements com la física, les matemàtiques i el dibuix, que s’aprenen a l’escola.

Un bon exercici per “educar l’ull” i aprendre a “llegir els edificis” de manera global pot ser tractar de calcular quant pesen els edificis. Tot i que pot semblar una pregunta absurda, perquè tothom som conscients que un edifici pesa molt, ens ajuda a reflexionar sobre quins elements conformen l’edifici (fonaments, estructura, envolupant, instal·lacions) que podríem assimilar a les parts del cos humà (esquelet, pell, sistema de reg sanguini, per exemple).

Continguts

L’activitat proposada consisteix en calcular el pes de l’edifici del centre educatiu com exemple. A partir d’uns càlculs senzills o més complicats si cal, posarem pes a l’edifici i tractarem de fer entendre l’impacte ambiental del sector de l’edificació a partir de la identificació dels diferents materials que poden observar a ull els/les pròpies/s alumnes i, també, d’aquells materials que no es veuen.

Parlarem de propietats característiques dels materials, o del seu Anàlisi del Cicle de Vida, o de la problemàtica de la gestió de residus si cal enderrocar l’edifici.

La part pràctica de l’exercici consisteix en determinar la densitat de diferents materials de construcció per poder fer mesures, càlcul i fins i tot metodologia de recollida de dades de manera metòdica.

Detall de l’activitat
Data
17 d’abril de 2024
Lloc
Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa
Horari
De 9 h a 13 h
Modalitat
Presencial

PUBLICITAT