Cercar Error
Pràctica professional coordinació de seguretat Eines informàtiques llibre d'incidències web seguretat i salut

El Liweb resumit en 5 passos clau

Segueix aquestes recomanacions per assegurar-te que estàs fent un ús adequat de l’eina

Dins de les eines i recursos que t’ofereix el Cateb, recordem que teniu disponible la versió digital del llibre d’incidències, anomenat Liweb. Aquesta eina, avalada i acollida pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya (i que dona compliment als requisits per garantir el seu ús) va néixer amb la propòsit, que el tècnic que assumeixi la Coordinació de Seguretat i Salut en Fase d’execució d’una obra, disposi d’una eina digital que faciliti la gestió en les seves visites d’obra per al seguiment i el control de la seguretat de l’obra i donar compliment legal sobre la versió digital del llibre d’incidències que estableix l’article 13 del RD1627/97.

El Liweb permet agilitzar el teu tràmit col·legial de la diligència, però el més important, és conèixer el funcionament de l’eina abans d’iniciar el tràmit dins l’oficina virtual per evitar usos inadequats en lo que respecta al compliment de les obligacions sobre el llibre d’incidències.

5 PASSOS CLAU PER A UN BON ÚS DEL LLIBRE D’INCIDÈNCIES WEB

 1. Valora la viabilitat de l’eina per a cada obra (assegura’t que tens cobertura i accés a internet).
  1. Aprofita la primera reunió de coordinació de seguretat i salut, abans de l’inici d’obra, per informar que a obra s’aportarà el llibre d’incidències web (Liweb).
  2. Informa sobre com s’ha d’utilitzar, per assegurar que tots els agents tenen accés al mateix.
 2. Compra un llibre d’incidències web (Liweb) a través de la web www.weblie.es. Aquesta plataforma et servirà posteriorment per fer ús del llibre d’incidències web.
 3. Fes la diligència del llibre d’incidències web que has obtingut al punt 2, a través de l’Oficina Virtual, durant el visat o registre del teu treball professional.
 4. Activa el llibre a través de la web www.weblie.es:
  1. Crea el teu perfil d’usuari si és el primer cop que accedeixes a la web.
  2. Entra dins del teu perfil d’usuari i dona d’alta el teu “Nou Llibre”. Caldrà indicar el número de Liweb i el codi de col·legiat o client (si no ho recordes, ho tens a la factura que rebràs per correu electrònic en finalitzar els passos del punt 2). T’apareixerà el teu llibre d’incidències en color taronja “pendent d’activar”.
  3. Complimenta la “Gestió de la fitxa” amb les dades de l’obra. Els camps marcats com obligatoris amb un * NO ES PODEN MODIFICAR.
  4. Geolocalitza el llibre A OBRA per poder acreditar que heu fet les funcions de control i seguiment a l’obra, en el moment de la validació de l’anotació.
  Finalitzats els punts de l’apartat 4, tindràs activat el llibre a l’obra i canviarà d’estat en color verd.
 5. Dona d’alta als agents que han de tenir accés al llibre. Només tindran accés al llibre i rebran les anotacions, aquells agents que han acreditat les seves dades prèviament a la web de Liweb. Per tant, caldrà que tinguin creat un perfil d’usuari “verificat”.

Ara ja pots començar a fer les teves anotacions per fer el seguiment de l’obra!

Podeu trobar més informació sobre el llibre d’incidències a la web del Cateb.

PUBLICITAT