Cercar Error
Sessions Tècniques Pràctica professional

Ajuts per a projectes d’eficiència energètica i hídrica d’establiments turístics

Cateb - Barcelona
L’objectiu de la sessió és donar a conèixer als col·legiats les línies d’ajuts que s’impulsen des de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya per a projectes de rehabilitació que millorin l’eficiència energètica, hídrica i economia circular dels establiments turístics.

Documentació de l'activitat

Video de l'activitat

En els propers anys i dècades, el sector turístic haurà de fer front als reptes ambientals i a les prioritats de la política comuna de la Unió Europea (UE), a l'Agenda 2030, del Compromís Nacional per un turisme responsable promogut per la Generalitat de Catalunya i 189 entitats adherides, així com al Pla d’acció climàtica del sector turístic a Catalunya que se n’ha derivat.

El Pla d’acció climàtica assenta les bases per al sector del turisme i proposa el finançament d’actuacions en els establiments com a una de les vies per assolir els compromisos signats a la Declaració de Glasgow i el Compromís Nacional per un Turisme Responsable de Catalunya.

La sessió presentarà les dues línies d’ajuts impulsades des de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya per als establiments turístics:


  • Com evolucionen els projectes d’eficiència energètica i economia circular d’empreses turístiques dirigits a establiments hotelers, càmpings, turisme rural i apartaments turístics oberta des de gener de 2023 (enllaç a la fitxa de tràmit). Els projectes formen part del programa de subvencions europees Next Generation que es van presentar a l’apartat de pràctica professional del Cateb i es poden sol·licitar fins el 31 de desembre de 2024. 
  • Quines actuacions d’eficiència hídrica preveuen els ajuts per a projectes destinats a reduir el consum d’aigua en aquests mateixos establiments així com en albergs de joventut de titularitat privada (enllaç a la fitxa de tràmit). Aquesta línia s’obrirà properament i esdevé una nova dimensió per a les empreses i professionals del sector de l’edificació per a que desenvolupin projectes en clau d’eficiència hídrica. A la vista de la realitat climàtica i hidrològica que ha sobrevingut, aquest nou vector tècnic per impulsar la reducció i estalvi d’aigua en la fase d’ús dels edificis resultarà molt necessari en bona part del territori per afrontar els propers anys.

 La sessió estarà conduïda per responsables de la Direcció General de Turisme. Després de la presentació dels ajuts s’obrirà un torn de preguntes per possibles dubtes i comentaris de les persones assistents.

Detall de l’activitat
Data
22 de febrer de 2024
Lloc
aula A1, primera planta del Cateb
Horari
de 12 a 13:30h
Preu
gratuïta
Modalitat
Híbrida
Telèfon
932402060
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT