Cercar Error
Exposicions Delegacions Culturals

Exposició: Subtil, d’Enric Rodó i Jesús Enric Gabaldón

Delegació d'Osona-Moianès – Vic
Subtil és una mostra d'Enric Rodó, Mòbil suspensió Peepal, que juntament amb les fotografies de Jesús E. Gabaldón reivindiquen la subtilesa de les idees en aquest món ple de sorolls. La inauguració tindrà lloc el divendres 17 de novembre a les 8 del vespre i comptarà amb una trobada amb l'escriptor José Luis Rodríquez Lara, catedràtic de llengua, historiador de l'art, publicista i col·laborador en diaris i revistes de diverses ciutats.

ENRIC RODÓ - erodovidal@gmail.com

Peepal Leaf Project B/N

És un tribut a la màgia de la natura. Una proposta de creativitat a partir dels esquelets de les fulles de l’arbre Peepal. Tracta de transformar allò que els espais transmeten afegint-t’hi elements harmonitzadors, visuals i dinàmics.  

Aquest projecte va començar durant una estada al sud de l’Índia. Atret per la plasticitat de les textures orgàniques translúcides i fer-ne imatges per projectar, va topar amb els esquelets de les fulles de Peepal. Partint de les imatges s’hi van incorporar els mòbils i d’aquí la combinació d’ambdues idees. Més endavant, s’hi afegeixen per atzar els jocs d’ombres translúcides. El projecte rau en fer instal·lacions transformant espais i jugant amb aquest conjunt d’elements.

MòbilsSuspensióPeepal

Conjunts únics. Molt lleugers i sensibles. Realitzats amb els esquelets de les fulles de Peepal, fils de seda i canya de bambú. Decoren els espais i els harmonitzen. Contemplar-los transporta a un estat de relaxació.

Durant les hores de llum es pot observar el constant moviment dels mòbils en suspensió. Les corrents suaus d’aire de l’ambient i les vibracions dels espais els impulsen.

En absència de llum natural, i il·luminant els mòbils, sorgeixen les ombres translúcides. En funció del grau de lluminositat i el color dels esquelets, aquestes es perceben amb més intensitat que els propis objectes. Depenent de l’estructura del mòbil, s’hi pot observar la sobre posició de vàries ombres translúcides.

En l’harmonització d’ambients, els mòbils, per les seves característiques físiques i vibracionals inherents, poden emprar-se com a filtres per reactivar punts d’energies que havien estat denses. Situats en l’espai esdevenen una referència d’intenció.

JESÚS ENRIC GAVALDÓN -  jgab@dsyst.net

Científic i enginyer de dades, doctor en ciències físiques i apassionat de la fotografia.

L’ànima dels pobles a l'hivern

En aquestes imatges ha volgut expressar el despertar del dia als pobles i contrades del centre de Catalunya. El fred de l’hivern que convida al recolliment i a allargar uns minuts la sortida de casa. A fora, l’aire humit roman quiet a les fondalades de les valls, perfilant els campanars i les carenes amb els primers raigs de sol. Al capvespre, el sol es pon amb una quietud infinita.

La inauguració tindrà lloc el divendres 17 de novembre a les 8 del vespre i comptarà amb una trobada amb l'escriptor José Luis Rodríquez Lara, catedràtic de llengua, historiador de l'art, publicista i col·laborador en diaris i revistes de diverses ciutats.

T'hi esperem!

Detall de l’activitat
Data
17 de novembre de 2023
Lloc
CATEB Osona-Moianès Rbla. Passeig, 71 Vic
Horari
Matins: de dilluns a divendres de 9 a 13h Tardes: de dilluns a dijous de 15 a 17h
Preu
Entrada lliure
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 885 26 11
Email
osona@cateb.cat

PUBLICITAT