Cercar Error
Sessions Tècniques Pràctica professional

La promoció d’habitage assequible amb sistemes industrialitzats

Cateb - Barcelona
En aquesta presentació, feta pels coordinadors i autors d'alguns dels articles, es fa un balanç del camí recorregut i ofereix exemples de com la implementació de sistemes de construcció industrialitzada pot ajudar el món local a generar més habitatge assequible i social.

La publicació recull algunes de les contribucions principals que es van fer al curs «La promoció d’edificis d’habitatges assequibles amb sistemes constructius industrialitzats: oportunitat i repte per al món local», que vam organitzar l’octubre de 2023 al Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona - Centre Ernest Lluch. I que van servir per fer balanç del camí recorregut i oferir exemples de com la implementació de sistemes de construcció industrialitzada pot ajudar el món local a generar més habitatge assequible i social.

El primer bloc fa una revisió dels importants canvis ambientals, econòmics i socials que afecten les maneres de viure i de construir. Una anàlisi de la construcció industrialitzada en què, partint del repàs de les premisses de la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, presenta una comparació des del punt de vista ambiental de la construcció convencional i la construcció industrialitzada, i planteja els reptes d’aquesta última per arribar a resultats superiors.

El segon bloc, titulat «Industrialització i digitalització en l’edificació residencial: on som i cap a on anem», ofereix la visió i l’experiència sobre la incorporació de la industrialització per part de diferents agents del sector de l’habitatge i la construcció.

El tercer i últim bloc recull «Experiències en construcció industrialitzada d’obra nova residencial plurifamiliar».


Ana M. Martínez, Diputada delegada d’habitatge diu a la seva presentació: Aquest llibre, però, també posa el focus en el potencial que té la construcció amb sistemes industrialitzats per donar resposta a alguns dels reptes socials, econòmics i ambientals dels nostres municipis, des de la reducció de temps i costos, fins a la millora de la seguretat, passant per una utilització més eficient dels materials. Esperem que aquesta lectura sigui un estímul per produir els habitatges que necessitem, de manera assequible i amb els millors estàndards de qualitat i sostenibilitat.


Presentació a carrec de:

Gerardo Wadel, soci fundador de Societat Orgànica

Lena Vidal, Arquitecte de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona

Detall de l’activitat
Data
18 de setembre de 2024
Lloc
Biblioteca del Cateb
Horari
dimecres, a les 17h
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT