Cicle del radó. Introducció i solucions

El radó és la font de radiació natural més important que es troba a la terra. Actúa com un gas, i per tant, no es pot veure ni olorar. L’exposició durant un llarg període de temps en espais interiors és perjudicial per a la salut.
A Espanya hi ha establert un nivell de referència pròmig anual de 300 Bq/m3 de concentració de radó, però l’única forma de saber si s’hi està exposat, és mesurar la seva concentració en l’aire.
Cal recordar, que dins de l'àmbit d'aplicació del CTE DBHS6, s'estableixen també els criteris per tal de portar a terme la comprovació de l'eficàcia de les solucions de mitigació implantades, mitjançant el mesurament de la concentració anual de radó.
En aquesta jornada expliquem la situació normativa actual enfront la protecció al radó i el funcionament del Test Radó, la prova de laboratori dissenyada pel Cateb per a portar a terme el mesurament de la concentració anual de radó així com algunes solucions per a l'eliminació del radó.
Programa:
- El radó a l'edificació i el Test radó. Laura Jornet, consultora de seguretat i salut del Cateb.
- Barreres de protecció, morters. Manel Soler, responsable de desenvolupament de negoci i RRII a Molins Construction Solutions
- Despresurització i ventilació mecànica. Marc Santanach. Enginyer elèctric especialitzat en qualitat de l’aire i ventilació. Director del departament de Sales Engineering de SODECA S.L.U.
- Barreres de protecció, làmines sintètiques.
Jornada dirigida especialment al tècnic de rehabilitació, tècnic redactor de projectes, directors d'exeució d'obra, caps d'obra.Aquest sessió pràctica és a càrrec d'empreses especialistes en diferents solucions al radó.
Amb el suport de
Aquesta activitat forma part del cicle de sessions tècniques sobre el radó. Consulta tot el programa d’activitats!