Cercar Error
Vull col·legiar-me
Visites Culturals Culturals

Instal·lacions Supercomputador Marenostrum

Intercol·legial Tècnica del Vallès
Vine a conèixer de ben a prop el supercomputador MareNostrum, un dels més potents d'Europa i que ha estat triat com el centre de dades més bonic del món.

Des dels inicis ha viscut diverses actualitzacions i en l'última, realitzada el juny de l'any passat, va multiplicar per 300 les prestacions de la primera màquina MareNostrum, instal·lada el 2004. Les xifres de capacitat de procés són espectaculars, 11.100 bilions d'operacions per segon, oferint els seus serveis a investigacions científiques nacionals i internacionals, que requereixen càlculs extremadament complexos.

Les disciplines científiques que sol·liciten de la supercomputació són múltiples però destaquen les línies d'investigacions vinculades a la salut (projectes de genòmica, estructura de les proteïnes, diagnòstics precoços...), enginyeria i millores en sistemes energètics (ubicació idònia de molins eòlics), meteorologia i clima (prediccions meteorològiques i oceàniques), anàlisi del Big data, Bioinformàtica, Geofísica...


El supercomputador MareNostrum 4 del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) ha estat triat com el centre de dades més bonic del món. El MareNostrum 4 està instal·lat a l'interior de l'antiga capella cristiana de Torre Girona, al campus nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).


Imprescindible portar el DNI el dia de la visita.

Detall de l’activitat
Data
5 de juliol de 2023
Lloc
Punt de trobada: a les 11:50 h a la Plaça d'Eusebi Güell, 1-3 - Barcelona
Horari
A les 12:00 h
Preu
Gratuït
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 780 11 10
Email
voccidental@cateb.cat

PUBLICITAT