Cercar Error
Vull col·legiar-me
Pràctica professional jornada tècnica Professió rehabilitacio rehabilitació energètica sostenibilitat

Impulsem la Rehabilitació amb els fonst Next Generation

Primera Jornada Tècnica REhabilita En un context d’emergència climàtica, la rehabilitació emergeix com la solució principal per augmentar l’eficiència energètica…

Primera Jornada Tècnica REhabilita

En un context d’emergència climàtica, la rehabilitació emergeix com la solució principal per augmentar l’eficiència energètica dels edificis i habitatges. Avançant en aquesta direcció, la primera jornada tècnica REhabilita, celebrada avui al COAC, ha posat de relleu les oportunitats dels programes d’ajuda a la rehabilitació dels fons Next Generation. En particular, s’ha centrat en el Programa 3 d’actuacions a nivell d’edifici a Barcelona ciutat.

El punt de partida de la jornada ha estat l’estudi “Anàlisi i propostes per a l’optimització del programa d’ajuts Next Generation per a la rehabilitació residencial”, encarregat per l’Ajuntament de Barcelona a l’arquitecte expert en rehabilitació, Ramon Muñoz. Les conclusions d’aquest estudi proporcionen una guia valuosa per seleccionar les intervencions de millora energètica necessàries per aconseguir amb èxit els requisits d’estalvi energètic de la convocatòria.

La jornada ha estat inaugurada pel degà del COAC, Guillem Costa, que ha subratllat que la rehabilitació no només implica “estalvi energètic, sinó també una millora substancial en la qualitat de vida de les persones”. D’altra banda, Celestí Ventura, president del Cateb, ha recordat que Rehabilita és un projecte conjunt i ha afegit la importància de les “Inspeccions Tècniques d’Edificis (ITEs) com a garantia de seguretat i tranquil·litat per a la ciutadania, especialment en aquests temps”.  

Anna M. Font i Morera, del Ajuntament de Barcelona, ha cridat a establir “plans de rehabilitació estables que respectin els temps dels veïns i les veïnes”, amb un especial èmfasi en millorar l’eficiència energètica i les necessitats específiques dels habitants, incloent-hi els problemes de conservació i les necessitats d’accessibilitat, especialment en una població cada vegada més envellida.

Ramon Muñoz Jordán, autor de l’estudi, ha presentat les solucions òptimes de millora energètica segons la caracterització del parc residencial de Barcelona, detallant els procediments més favorables per a cada tipus d’habitatge. També ha posat de manifest el repte de la “burocratització que afecta la població” en la implementació d’aquestes mesures.

La jornada ha conclòs amb una mirada cap al futur de la rehabilitació, amb Jordi Sanuy Aguilar, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, destacant les eines disponibles per a la detecció de problemes i la importància d’una visió integral en els processos de rehabilitació.

En conjunt, la jornada ha estat una oportunitat per promoure la cultura de la rehabilitació i conscienciar sobre les possibilitats i reptes que ofereixen els fons Next Generation en aquest àmbit crucial per al medi ambient i la qualitat de vida de la ciutadania.

Recordem que el proper 29 de febrer al cateb celebrarem la segona jornada tècnica que porta per títol ‘Ara toca rehabilitar’. Inscripcions aquí.

PUBLICITAT