Cercar Error
Vull col·legiar-me

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica promou una sitcom televisiva per conscienciar sobre la Rehabilitació

La telesèrie és una de les activitats de Rehabilita 2022 i s’ha pogut realitzar gràcies al suport de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’INCASÒL, l’ICAEN i l’Ajuntament de Barcelona. La seva finalitat és activar la ciutadania per aprofitar el fons Next Generation • Cada episodi arrenca amb una situació còmica que permet parlar sobre aspectes de la rehabilitació energètica, com són l’estalvi en la factura de la llum i del gas o la reducció de les emissions de gasos contaminants

Generation Next. La nova vida dels edificis és el títol de la sitcom produïda pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica amb la col·laboració de El Terrat (The Mediapro Studio) que TV3 emetrà setmanalment després del Telenotícies Vespre dels divendres. La seva  finalitat és activar la ciutadania per aprofitar el fons Next Generation de la Unió Europea per a la rehabilitació energètica dels edificis. La sèrie consta de set episodis de dos minuts de durada, el primer dels quals sortirà en antena el proper 4 de novembre.

La telesèrie arrenca quan tres companys de pis -Lídia (Mònica Macfer), en Marc (Marc Tarrida) i la Tere (Tamara NDong)- reben una factura de la llum molt més elevada de l’habitual. Aquest ensurt fa  que es posin mà a l’obra per gastar menys i descobreixen que, per estalviar de veritat, no n’hi ha prou amb tancar la llum i posar la rentadora en horaris intempestius, sinó que cal rehabilitar tot l’edifici. Per poder fer-ho han de convèncer tota la comunitat de propietaris.

Cadascun d’aquests tres personatges està associat a un dels beneficis de rehabilitar. Així la Lídia, una jove compromesa amb el medi ambient, representa el compromís amb la descarbonització i l’impacte dels edificis en la salut dels que hi viuen; el Marc, estudiant d’ADE i una mica garrepa, es vincula amb l’estalvi econòmic i les subvencions existents per facilitar les obres, mentre que la Tere, addicta a les xarxes socials i aspirant a streamer, està associada a la millora de la qualitat de vida a la llar.

Cada  episodi arrenca amb una situació còmica després de la qual apareix un convidat que parlarà sobre algun dels temes relacionats amb la rehabilitació energètica, com són l’estalvi en la factura de la llum i del gas, la reducció de les emissions de gasos contaminants o la implantació de les energies renovables. Alguns dels cameos que passaran pel programa són Tian Riba, Xantal Llavina o Francesc Mauri.

Rehabilita 2022

La sèrie ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’INCASÒL, l’ICAEN i l’Ajuntament de Barcelona, i la seva emissió forma part de Rehabilita 2022, un projecte col·lectiu liderat pel Cateb que aplega tots els agents del sector de l’edificació amb l’objectiu d’impulsar la rehabilitació al país. Rehabilita té lloc anualment a la tardor i el seu objectiu és fer de la rehabilitació i el manteniment un nou sector d’activitat adreçat a la millora de l’entorn urbà i de la qualitat de vida de tots els ciutadans.​

vegeu el teaser

PUBLICITAT