Cercar Error

El creixement de les xifres de rehabilitació presentades a REhabilita 2023, un èxit de la col·laboració público-privada

Rehabilita és un projecte col·lectiu del sector de la construcció, liderat pel Cateb, amb el suport de La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona

  • El projecte REhabilita 2023 tindrà com a eix central la segona temporada de la sitcom que emetrà TV3 per explicar al públic els avantatges energètics, en confort, qualitat de vida i en matèria de medi ambient que comporta la rehabilitació dels edificis que ho necessiten.
  • El president del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb), Sr. Celestí Ventura, ha afirmat que: “El projecte REhabilita és un exemple més de com, quan les institucions treballem plegades, podem fer grans canvis”.
  • La secretària d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat, Marina Berasategui, ha afirmat que per consolidar la cultura de la rehabilitació a Catalunya cal desplegar els 480M EUR dels Fons Next Generation.
  • El comissionat d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Sr. Joan Ramon Riera, ha apuntat que cal aprofundir en el canvi cultural per facilitar la rehabilitació tant per l’estalvi energètic com per fer a les condicions d’habitabilitat que exigeix el repte demogràfic.

Barcelona, 7 de novembre de 2023.- L’esforç col·lectiu, social i del sector, i el treball en equip entre institucions públiques i privades estan sent claus per seguir amb el creixement en les xifres de rehabilitació d’edificis que ho necessiten a Catalunya.

Segons dades del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) presentades a l’acte d’inauguració de REhabilita2023, l’any 2022 es va tancar amb un total de 195 expedients del programa d’edificis Next Generation de rehabilitació energètica. Una xifra que suposa una rehabilitació de 976 habitatges. Aquest any 2023, amb dades a tancament d’octubre, s’ha tancat amb 457 expedients del programa d’edificis Next Generation de rehabilitació energètica, un fet que suposa la rehabilitació de gairebé 2.900 habitatges, una xifra que triplica les dades de l’any anterior. Els Fons Next Generation ajudaran a posar en marxa un sector que ha de millorar el comportament energètic de més d’un milió i mig d’habitatges que necessiten ser rehabilitats a Catalunya.

Durant l’acte de presentació de REhabilita 2023, que enguany celebra ja el seu 9è aniversari, el president del Cateb, Sr. Celestí Ventura, ha afirmat que: “El projecte REhabilita és un exemple més de com, quan les institucions i el sector professional treballem plegades, podem fer grans canvis. Ho estem veient amb les dades creixents que anem recollint a les Oficines Tècniques de Rehabilitació”.

Els fons New Generation, han coincidit els diferents ponents, són una oportunitat immillorable per la població, que podrà gaudir d’una millor qualitat de vida i d’un confort més gran, com també per les empreses i professionals del sector, que es poden especialitzar en un subsector en creixement, i pel global del país que veurà retallades les quotes de consum energètic i la preservació del patrimoni cultural.

La Sra. Marina Berasategui, secretaria d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, ha donat suport al projecte afirmant que “el Rehabilita ens dona l’oportunitat de sensibilitzar la ciutadania respecte de la importància de la rehabilitació dels habitatges i amb els FNG desplegarem 480 M EUR que ens permetran arribar fins a 58.000 habitatges. Això consolida el model col·laboratiu de gestió entre la Generalitat, els col·legis professionals i les administracions locals”.

En l’àmbit més local i adreçat a la ciutat de Barcelona, el Sr. Joan Ramon Riera, comissionat d’habitatge de l’Ajuntament de la ciutat, ha volgut apuntar que: “cal aprofundir en el canvi cultural per facilitar la rehabilitació tant per l’estalvi energètic com per fer a les condicions d’habitabilitat que exigeix el repte demogràfic”.

Segona temporada de la sitcom Generation Next

Durant la presentació de Rehabilita 2023, s’ha mostrat el primer capítol de la segona temporada de la sitcom Generation Next, una sèrie que, d’una manera amena i intel·ligent, vol fer arribar els avantatges de la rehabilitació energètica dels edificis. Després de la bona rebuda de la temporada passada, enguany la sèrie mostra la història de l’Alexandra, la Cesca i el Tomàs, uns veïns que viuen en dos edificis diferents, l’un rehabilitat energèticament i l’altre no. La sitcom, que emetrà TV3 en totes les seves plataformes, mostra els beneficis que comporta la rehabilitació energètica, però també les preocupacions que l’envolten, i com aquestes es poden anar superant amb la informació i els mitjans adequats.

A través d’una narrativa propera i àgil, Generation Next mostrarà els avantatges tangibles de la rehabilitació energètica, com ara el confort tèrmic, la salut ambiental, l’aïllament acústic, l’estalvi energètic i, per descomptat, l’econòmic. La vocació de la sèrie és no només entretenir sinó també formar i inspirar la ciutadania sobre com podem millorar la pròpia qualitat de vida mitjançant la rehabilitació energètica, i com les ajudes dels Fons Next Generation posen aquesta oportunitat a l’abast de tothom.

Aquesta sitcom ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’INCASOL i l’ICAEN; i de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Insitut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació.

PUBLICITAT