Cercar Error

El president del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona presenta Rehabilita 2022

• Rehabilita tindrà com a eix central una sitcom per explicar al públic per què cal millorar els edificis • La secretària d’Habitatge de la Generalitat, Marina Berasategui, afirma que l’increment del preu de les matèries primeres i de l’energia afecta la predisposició dels veïns a l’hora de rehabilitar • El gerent d’habitatge de l’Ajuntament, Javier Burón, alerta que es pot crear un biaix favorable a aquells que poden afrontar major despesa a l’hora de rehabilitar edificis

Barcelona, 3 de novembre de 2022.- El president del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb), Celestí Ventura, ha presentat Rehabilita 2022, que enguany tindrà com a eix central una sèrie televisiva, Generation Next, que s’emetrà cada divendres després del Telenotícies Vespre de TV3. A l’acte, també hi han assistit la secretària d’Habitatge, Marina Berasategui; el gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Burón, i el president delegat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons.

Celestí Ventura va destacar en el seu parlament el fet que la difusió de la rehabilitació a través de nous formats, com és el cas de la sèrie Generation Next “és un element innovador que ens permet arribar a nous públics i explicar per què cal millorar els nostres edificis”, segons el president del Cateb accions com aquesta ens han d’ajudar a donar un impuls a la rehabilitació energètica i difondre l’oportunitat que representen un fons Next Generation que no semblen haver arrencat amb la força que esperàvem”.

A més de la sitcom, produïda amb la col·laboració de El Terrat (The Mediapro Studio), durant la present edició de Rehabilita es faran visites a obres de rehabilitació, s’organitzaran tallers a les escoles i se celebrarà una jornada tècnica que servirà per revisar l’estat de la rehabilitació energètica feta amb els fons Next Generation  a Catalunya.

Durant l’acte, la secretària d’Habitatge de la Generalitat, Marina Berasategui, va assenyalar que la rehabilitació d’edificis es troba actualment “en un moment crític que determinarà l’assoliment dels objectius que ens hem marcat en matèria de rehabilitació”. Aquest moment ve determinat per l’impacte de la pujada de preus de les matèries primeres que s’utilitzen en la rehabilitació d’habitatges, que es mouen en una forquilla entre el 10 i el 15% d’increment, cosa que afecta el seu cost i la mateixa viabilitat de les obres. Un segon impacte és el creixement dels preus de l’energia i de la inflació que, segons Berasategui, afecta la predisposició de les comunitats de veïns i dels propietaris a afrontar una inversió que, en les circumstàncies actuals es veu com una despesa, i més quan parlem d’actuacions que tenen un cost elevat i són d’una alta complexitat tècnica”.

Per la seva banda, el gerent d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Burón, va destacar que “ens trobem davant d’una oportunitat històrica que hem de saber aprofitar”, per Buron el principal repte rau en el fet que “elevar els estàndards d’eficiència energètica, implica uns pressupostos més alts, amb les consegüents repercussions socioeconòmiques a les comunitats de veïns, que pot generar un biaix a l’hora d’executar les obres, favorable a aquells que poden afrontar graus més alts de despesa”.

El president delegat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació, Pere Pons, també ha intervingut en l’acte per destacar la necessitats que les administracions, les empreses i les entitats del sector treballin plegades per poder aprofitar les ajudes a la rehabilitació dels fons Next Generation i ha ofert  la Diputació com a plataforma per fer-los arribar als municipis petits que no disposen de recursos i a donar un suport integral als ajuntaments perquè puguin aprofitar-los. Segons Pons “aquesta és una oportunitat històrica de millorar els edificis que tenim i, amb ells de millorar els nostres habitatges, de millorar el planeta i de millorar la nostra qualitat de vida”. _________________________________________________________________________________
Sobre Rehabilita.- REhabilita és una iniciativa impulsada i promoguda pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb), i que compta amb un Comitè Estratègic conformat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació, l’AMB  i representants de tot el sector (col·legis professionals, gremis, associacions, etc…). Des de la seva primera edició el 2014 REhabilita s’ha consolidat com la cita anual amb la rehabilitació de tot el sector de la construcció i ha perseguit un triple objectiu: sensibilitzar la ciutadania envers la rehabilitació, transferir coneixement als professionals i transformar el sector.

Sobre el Cateb.- El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) es va constituir el 1940 i en l’actualitat integra un col·lectiu format per prop de 7.000 professionals col·legiats. A més de la seu central a Barcelona, el Cateb està implantat a les comarques del seu àmbit territorial a través de les seus de Vic, Manresa, Granollers, Terrassa, Mataró i Vilafranca del Penedès. La institució està presidida per Celestí Ventura

PUBLICITAT