Cercar Error
Vull col·legiar-me

Segon mandat de Celestí Ventura com a president del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona

Celestí Ventura i Cisternas ha pres possessió com a president del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) per al seu segon mandant de quatre anys.

Barcelona, 27 de juny de 2023.- La candidatura que encapçalava Ventura va guanyar les eleccions celebrades el passat dimarts 13 de juny, en obtenir el 54’4% dels vots emesos. Celestí Ventura és director de la promotora UNIQ Residential i anteriorment havia estat director d’execució i director tècnic de la promotora constructora METRO-3, on va ser també director general.

En el seu discurs de presa de possessió, Ventura va destacar tres aspectes clau de la nova Junta: la voluntat “d’obrir el col·legi a la societat, per destacar el paper imprescindible dels arquitectes tècnics en el procés constructiu”; que “per primer cop tenim una Junta paritària”, culminació d’un procés iniciat al primer mandat amb voluntat devisualitzar el paper de les dones a la professió; i que “és una Junta jove”, on l’edat mitjana dels seus membres ha passat a ser de 40 anys.

Ventura ha recordat també que el seu primer mandat ha vingut marcat especialment per “posar en valor el paper que juga l’arquitectura tècnica en el gran projecte de país que és la rehabilitació energètica”.

Ventura lidera un equip del qual formen part Cristian Marc Huerta (vicepresident), Bernat Navarro (secretari), Susana Pavón (tresorera) i Alejandro Soldevila (comptador), com a principals càrrecs.

Completen la nova junta els següents vocals: Bega Clavero, Meritxell Bosch (delegada de l’Alt Penedès-Garraf), Conxi Pladellorens (delegada del Bages-Berguedà-Anoia), Núria Sauleda (delegada al Maresme), David Mercader (delegat d’Osona), Vanessa Ballester (delegada del Vallès Occidental) i Josep Lluís Sala (reppeteix com a delegat del Vallès Oriental) Com a suplents els acompanyen RafaelCapdevila, JoanCarles Batanés i Pere Mora Juvinyà.

Les eleccions van tenir una participació del 31% del cens, increment de 13 punts més que les anteriors. Els col·legiats i les col·legiades han pogut votar per primera vegada per mitjans telemàtics, de forma presencial a les seus del Col·legi o de forma remota.

PUBLICITAT