Cercar Error
Idoneïtat tècnica Pràctica professional Visats idoneïtat tècnica ITE visat

Qui tramita la sol·licitud del Certificat d’Aptitud? I en quin moment s’ha de tramitar?

Un cop realitzat l'Informe de la Inspecció Tècnica de l'Edifici cal que la propietat (o el seu representant autoritzat) presenti a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya la sol·licitud del certificat d'aptitud.

Un cop realitzat l’Informe de la Inspecció Tècnica de l’Edifici segons el model del Generador Informes IITE del Decret 67/2015, cal que la propietat (o el seu representant autoritzat) presenti a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya la sol·licitud del certificat d’aptitud indicant el codi d’identificació de l’Informe de la Inspecció Tècnica de l’Edifici.

En relació al visat del document ITE, trobareu més informació sobre quan visem el document ITE en la pregunta freqüent: En quin moment visem el document ITE?

Encara que l’ITE resulti desfavorable, s’ha de tramitar la sol·licitud del Certificat d’Aptitud?

Sí, en tot cas, i siguin quines siguin les qualificacions de les deficiències recollides a l’informe, cal fer la sol.licitud del certificat d’aptitud, un cop aquest s’hagi emès. La resolució APTE del certificat d’aptitud, podrá ser APTE, APTE PROVISIONAL o APTE CAUTELAR, segons la qualificació d’aquestes deficiències. Trobareu més informació sobre la vigencia del Certificat d’Aptitud en el següent enllaç i en el Document Guia 08 sobre la Redacció d’informes ITE.  

Quins passos he de seguir per la tramitació de la sol·licitud del Certificat d’Aptitud?

Aquest tràmit només es pot fer presencialment si és un particular.
Els autònoms, professionals, empreses, entitats i altres col·lectius l’han de tramitar per internet. La documentació que s’aporti per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.

Si sou un particular, per dur a terme aquest tràmit de manera presencial haureu de demanar cita prèvia, en aquest enllaç, per a l’oficina que us correspongui.

PUBLICITAT