Cercar Error
Oci i cultura Cultura Delegació del Vallès Occidental Delegació del Vallès Oriental

Visita guiada a la Sagrada Família amb la Intercol·legial del Vallès

La Intercol·legial del Vallès ens ha introduït en l'univers artístic de Gaudí, en una visita guiada a la Sagrada Família, emblema de Barcelona, que va aplegar un bon nombre d'interessats, el passat 27 de març.

Lea delegacions del Vallès Occidental i Oriental, van esgotar places en una visita guiada pel cap de producció i altres membres de l’equip d’Edificació i Tecnologia de Sagrada Família, els quals van fer-ne la presentació tècnica.

La Sagrada Família, com tots sabem, és un temple excepcional, tant pel que fa a l’origen i la fundació com pel que fa als propòsits. Fruit de l’obra del genial arquitecte Antoni Gaudí, va ser un projecte impulsat per i per al poble, i ja són cinc generacions les que han anat veient l’evolució del temple a Barcelona. Actualment, amb més de 140 anys des de la col·locació de la primera pedra, la Basílica segueix en construcció.

No et perdis la propera visita que organitzarem!

PUBLICITAT

Visats Consells del visat

Consell del visat 35. Com tramitar cada tipus de certificat final d’obra?

Assegura’t que tries el certificat final d’obra que correspon al tipus d’obra que has dirigit, i evita incidències en la revisió de les teves sol·licituds de tancament.

LA DADA

Segons el tipus d’obra que hagis assumit, hauràs de tramitar un final d’obra o un altre. Hi ha quatre opcions diferents:

  • Certificat final d’obra d’arquitecte/a tècnic/a (CFO1)
  • Certificat final d’obra (sense habitabilitat) (CFO2)
  • Certificat final d’obra i habitabilitat, model antic de 2 pàgines (CFH1)
  • Certificat final d’obra i habitabilitat, model nou de 4 pàgines (CFH1_PDF)

Amb la implantació del nou sistema tramitació de les cèdules d’Habitabilitat de primera ocupació, hem adaptat el procés de visat a l’Oficina Virtual de visats, només per al visat del nou model de Certificat final d’obra i habitabilitat amb sol·licitud de cèdula telemàtica (tipus 4).

La resta de tipus de certificats finals d’obra no tenen canvis en la seva tramitació.

RECORDA

El certificat final de tècnic únic (CFO1), el certificat compartit amb arquitecte sense habitabilitat (CFO2) i l’antic model amb habitabilitat (CFH1) els has de continuar tramitant de la mateixa forma que abans de la implantació sense marcar ni l’opció Cateb, ni l’opció Altres col·legis, emplenant el formulari o aportant el PDF del final d’obra compartit amb l’arquitecte.

Per consultar com tramitar cada tipus de final d’obra, consulta la pàgina de resum de tràmits que hem publicat al web del Cateb

L’AVÍS

Assegura’t que tries el certificat final d’obra que correspon al tipus d’obra que has dirigit, i evita incidències en la revisió de les teves sol·licituds de tancament.

LA SOLUCIÓ

Consulta les següents eines per saber com tramitar correctament el certificat final d’obra, segons les obres que hagis assumit:

PUBLICITAT

Institucional Premis Catalunya Construcció

125 candidatures opten als Premis Catalunya Construcció 2025

Els treballs presentats abracen una gran varietat de tipologies i dimensions, distribuïts arreu del territori català i executats durant els anys 2023 i 2024.

Un total de 125 candidatures aspiren a la XXII edició dels Premis Catalunya Construcció, organitzats pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) amb l’objectiu de reconèixer l’esforç dels professionals que contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat en el sector de la construcció a Catalunya.

Els treballs presentats abracen una gran varietat de tipologies i dimensions, distribuïts arreu del territori català i executats durant els anys 2023 i 2024. La categoria amb més participació és, novament, la d’Innovació en la construcció, amb 36 candidatures. La segueixen la Rehabilitació Patrimonial, amb 23, la Direcció d’Execució d’Obra (DEO) amb 21, i la Rehabilitació Funcional, amb 19 propostes. Rehabilitació Energètica ha rebut 8 candidatures, Direcció Integrada també 8, mentre que el Premi Cap d’Obra n’ha rebut 4 i la Coordinació de Seguretat i Salut, un total de 5 propostes.

Un jurat multidisciplinari valorarà les propostes

Durant les properes setmanes, un jurat de professionals multidisciplinars que analitzarà les propostes i determinarà els finalistes de cada categoria. El jurat d’aquesta edició està presidit per Celestí Ventura, president del Cateb, i està format per:

  • Josep Augé, especialista en Coordinació de Seguretat i Salut
  • Vanessa Ballester, professional liberal i representant de la Junta de Govern del Cateb
  • Xavier Bardají, amb perfil de Project Manager
  • Rosa Clotet, arquitecta
  • Ismael Guerrero, enginyer
  • Elena Pellicer, cap d’obra i representant d’empresa constructora

La Nit de la Construcció: el gran escenari del reconeixement

Els projectes guanyadors es donaran a conèixer durant La Nit de la Construcció, el proper 19 de juny al Mercat dels Encants de Barcelona, la gran cita del sector que celebra l’excel·lència, la innovació i el compromís dels professionals amb una construcció més eficient, sostenible i humana.

PUBLICITAT

L'Informatiu Espai empresa

Nou catàleg de pintures de façanes Artic: millors prestacions per a processos de rehabilitació

Disposar d’un gran ventall d’opcions per a rehabilitar façanes ens permet afinar més en la decisió del procés de rehabilitació a seguir.

Escrit per -

No hi ha una tipologia de revestiment millor que un altre, n’hi ha una de més adequada a la mena de suport, el seu estat i les seves necessitats o prioritats. En alguns casos l’aspecte de les diferents pintures o revestiments pot ser similar entre elles, però la seva composició química ofereix prestacions força diferents. L’elecció de la pintura vindrà determinada pel coneixement de les diferents prestacions que ofereix cada tipologia de producte, i l’anàlisi de les característiques i estat del parament.



Pliolites
Silicats
Acrílics
Siliconats
Polièsters
Elastòmers
Siloxans
Polisiloxans
Rugosos
Morters acrílics


Disposar d’un gran ventall d’opcions ens permet afinar més en la decisió del procés de rehabilitació a seguir. En aquest catàleg de façanes trobareu mostres físiques dels diferents revestiments per façanes d’ARTIC, classificats sota els conceptes de gruix de capa.
FINA amb màxim respecte al parament original.
MITJANA amb prestacions sanitàries i protectores.
GRUIXUDA anti-fissures amb acabats llisos i nova planimetria i rugosos per la creació de noves textures i renovació total del parament.

Són pintures estudiades i provades que han superat totes les proves de qualitat i prestacions a què han estat sotmeses, tant en laboratori propi com d’externs, amb relació a les nomatives referents a impermeabilitattranspirabilitatadherència, elongació, anticarbonatació, entre altres… i per la seva presència al llarg de molts anys en una gran quantitat d’obres realitzades.
Els que ens coneixeu sabreu que som una empresa propera i que gaudim col·laborant amb els vostres projectes tècnics.

PUBLICITAT

Institucional Oci i cultura Delegació de l'Alt Penedès-Garraf

L’Alt Penedès – Garraf celebra la seva 14a trobada amb molt de ritme i entusiasme

El passat 21 de març, el Marejol va ser escenari d'una trobada inoblidable pels col·legiats, i col·legiades i el sector de les comarques, que van poder veure pondre's el sol als peus de la Pasífae.

La vetllada va començar amb la posta de sol tot a la vora del mar, prenent una copa oferta per Temps de vi, amb la mirada atenta de Pasífae.

Però la nit va tenir lloc al restaurant Marejol on vam comneçar posant-nos al dia amb un pica-pica a peu dret, seguit dels parlaments institucionals i el reconeixement als 25 i 50 anys de professió.

A l’hora dels cafès ens van posar el nostre ritme i alguns van sortir ben carregats amb els regals cedits pels nostres col·laboradors del sopar. Després, els qui encara tenien ganes de festa, van seguir a la discoteca YAYA, fins ben entrada la matinada.

vegeu totes les fotos en el nostre canal de whatsapp

Gràcies a tots per acompanyar-nos. Us esperem l’any vinent!

Aquesta trobada va poder tenir lloc gràcies a:

PUBLICITAT

Oci i cultura Pràctica professional Delegació d'Osona-Moianès

Visita tècnica a l’Arxiu Episcopal i restauració del claustre baix de la Catedral de Vic

La Delegació d'Osona-Moianès va visitar l'Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic de la mà de l'arxiver Rafel Ginebra, alhora que va poder conèixer el projecte d’obres de restauració del claustre inferior de la Catedral, per part de l'arquitecte Rafael Vila i Marc Manubens, arquitect tècnic.

Col·legiats, tant de la comarca com vinguts de Barcelona, no es van voler perdre una visita als secrets de l’Arxiu, malgrat les fresques condicions amb què es mantenen les seves col·leccions i els seus dipòsits. Rafel Ginebra Molins, arxiver i bibliotecari de l’Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic, ens va explicar l’entrellat de com es conserven aquests materials tan antics i especials, ja que l’Arxiu i la Biblioteca Episcopal de Vic són un conjunt documental i bibliogràfic singular pel seu volum i el seu abast cronològic. Contenen la documentació generada al llarg de dotze segles per les institucions eclesiàstiques del Bisbat de Vic, i d’altres fons no eclesiàstics de gran significació que ha anat aplegant al llarg del temps, referits tots ells al territori del bisbat. L’Arxiu Episcopal de Vic neix amb la creació del mateix Bisbat de Vic, en els darrers decennis del segle IX. Penseu que el document més antic que es conserva és un pergamí de l’any 872!

Si bé en els inicis tot fa pensar que es guardaven junts tots els fons, ben aviat es va establir una organització arxivística separant-se, a finals del segle XII, el fons documentals del Capítol de Canonges dels de la Mensa Episcopal. En el transcurs del segle XIII es van redactar els primers registres i instruments de descripció, com el cartulari de la catedral liber dotationum antiquarum (1215). A finals del segle XVIII mossèn Domènec Jaumar reorganitzà la documentació més antiga de l’Arxiu Capitular (segles IX-XIII) i a començaments del XIX s’inicià el registre de pergamins de la Mensa Episcopal, acabat el 1920 pel canonge Casadevall. El fet que els dos arxius seguissin rigorosament separats a començaments del segle XX va comportar que la Mensa Episcopal perdés aproximadament una tercera part del seu fons en l’incendi del Palau l’estiu de 1936, durant la Guerra Civil, mentre que l’Arxiu Capitular no sofrí cap dany. Malgrat la lamentable conjuntura, durant aquest període ingressà l’Arxiu de la Cúria Fumada, la notaria eclesiàstica de Vic, traslladat el 1937 per Josep M. Font i Rius en el marc de les tasques de salvaguarda del patrimoni documental vigatà.

Projecte d’obres de restauració del claustre inferior, façanes i tractament de restes arqueològiques

En la visita vam tenir temps per conèixer el projecte de la segona i última fase d’intervenció a l’espai claustral de la catedral de Vic, l’actuació més important del conjunt que donarà per finalitzades un cicle d’obres a la Catedral de Sant Pere de Vic que es van iniciar fa quasi 30 anys. Marc Manubens Mayans, arquitecte tècnic, director d’execució d’obres i coordinador de seguretat i Rafael Vila Rodríguez, arquitecte, projectista i director de les obres, ens van explicar l’objectiu d’aquest projecte, que no és altre que la restauració de l’espai claustral romànic i gòtic de les façanes interiors i de l’exterior sud de la catedral. Els acabats de la canònica. La formació d’uns banys, sota la terrassa del jardí del Palau. També s’hi inclou la rehabilitació de la façana sud al riu Méder, tant al tram est, corresponent a la capella de la Rodona, com al tram oest, que correspon a la façana contigua del Palau del Bisbe i la reforma de la porta de vidre.

Les recents excavacions arqueològiques han provocat que el projecte inclogués les restes trobades del claustre romànic millorant l’actuació prevista i s’enriqueix amb la incorporació de les restes del claustre original. La rehabilitació  es centrarà en els àmbits següents:

·        Recuperar el nivell de circulació de l’àmbit romànic a les bandes est, sud i oest:

definit per la façana de la canònica i les parts que es conserven del mur sud i les traces del paviment de la galeria sud i de l’oest. Això es relacionarà directament amb l’interior de la canònica romànica, que defineix el conjunt per l’est.

·        Definir la galeria sud del claustre gòtic i les seues capelles exteriors: delimitada per les bases de les pilastres i els murs existents.

·        Mantenir l’àmbit de la galeria nord, reconstruïda al segle XVIII en relació amb el nivell dels passos medievals cap al fossar (cementiri) i el palau.

·        Restablir el nivell d’accés a l’àmbit de la capella rodona des de la galeria sud, establert i modificat al segle XIX. Les obres d’aquesta part han estat finalitzades recentment i s’explicarà com s’ha desenvolupat tot el procés de rehabilitació.

PUBLICITAT

Oci i cultura Dia Internacional de les dones

La rehabilitació de La CIBA, un espai de recursos per a dones, rehabilitat per dones

Les tècniques responsables de la transformació del centre integral de recursos per a les dones a l’antiga fàbrica CIBA de Santa Coloma de Gramenet, un projecte pioner a l'Estat, ens han explicat la seva rehabilitació dins dels actes del Cateb amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

El passat 13 de març, dins dels actes del Mes de les dones del Cateb, vam poder descobrir el seu procés de transformació de l’espai CIBA, de la mà de les professionals responsables: l’arquitecta tècnica, Marta Iglesias, Cristina Sáez, arquitecta i Gisela Traby, enginyera industrial. Les expertes ens van explicar el procés de construcció i els desafiaments que van haver de superar per fer realitat aquest projecte.

La CIBA, que es troba a Santa Coloma de Gramenet, és un espai de dones construït per dones. Aquest projecte innovador ha estat reconegut amb el Premi Catalunya Construcció 2024 en la categoria de rehabilitació funcional, destacant per la seva transformació arquitectònica i social i respon a diverses necessitats de les dones a través d’un disseny amb perspectiva de gènere, creant zones igualitàries i eliminant jerarquies de rols. La seva rehabilitació s’ha dut a terme amb un fort compromís amb la sostenibilitat, la funcionalitat i la protecció ambiental, oferint un servei singular i innovador per a la comunitat.

Un cop finalitzada la presentació, es va dur a terme un aperitiu networking amb el que vam poder brindar per totes les dones del sector de la construcció i l’edificació.

PUBLICITAT

Institucional Espai empresa

Arquia dona suport al programa de desenvolupament directiu del Cateb

D'esquerra a dreta, Celestí Ventura, president del Cateb i Jordi Nadal, director general adjunt d’Arquia, han signat un conveni per col·laborar en el programa formatiu de desenvolupament directiu per a arquitectes tècnics i tècniques.

El Cateb ha signat un acord de col·laboració, el passat 12 de març, amb Arquia Banca (solucions financeres per a col·lectius professionals) per a donar suport al programa de desenvolupament directiu del Cateb, que tindrà lloc a l’Escola de Negocis EADA. Aquest programa es basa en el desenvolupament de management, lideratge, transformació digital i sostenibilitat, adaptat a les necessitats dels arquitectes tècnics. 

PUBLICITAT

Institucional Consell de l'Arquitectura Tècnica Universitats

Trobada de col·legis i universitats per enfortir l’Arquitectura Tècnica

L'EPSEB i el Consell de l’Arquitectura Tècnica es van reunir ahir per reforçar la professió i millorar la connexió amb el mercat laboral.

En la trobada, que va tenir lloc el passat 12 de març a l’EPSEB, s’hi van reunir representants de les universitats, com ara: Inma Rodríguez, directora de l’EPSEB i Judit Ramírez, sotsdirectora en cap d’estudis d’Arquitectura Tècnica per part d’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona; Jordi Soler, coordinador del grau i Esther Gifra, sotsdirectora d’Infraestructures de l’Escola Politècnica de la Universitat Politècnica de Girona; i Magda Valls, directora de l’Escola Politècnica UdL i Julià Coma, coordinador del grau d’Arquitectura Tècnica de la Universitat de Lleida. Per part del Consell de l’Arquitectura Tècnica de Catalunya: Celestí Ventura, president del Col·legi de Barcelona, Antoni Bramon, president del Col·legi de Girona, Josep Torres, president del Col·legi de Lleida, Xavier Llorenç, president del Col·legi de Tarragona i Manuel Salguero, president del Col·legi de les Terres de l’Ebre.

PUBLICITAT

Visats Consells del visat

Consell del visat 34. Recorda visar el treball Activitats i autoritzacions ambientals

Quan un client vol iniciar una activitat o modificar-la, cal fer el tràmit corresponent per legalitzar aquesta activitat. Quan et facin aquest encàrrec, recorda visar-lo.

LA DADA

Quan un client vol iniciar una activitat o modificar-la, cal fer el tràmit corresponent per legalitzar aquesta activitat. Quan et facin aquest encàrrec, recorda visar-lo.

RECORDA

A l’Oficina Virtual trobaràs l’opció per sol·licitar el visat del treball Activitats i autoritzacions ambientals.

Ara, a més, en aquells expedients on es requereixi la realització de l’Acte de comprovació en matèria de prevenció i seguretat en cas d’incendi, la pots demanar també al Cateb, que amplia els seus serveis amb l’habilitació com a Entitat de Control d’Incendis (ECI) sota el nom comercial ECATÈCNIA, l’ECA del Cateb.

Amb aquest doble enfocament, oferim el ventall de serveis necessaris per a l’obtenció de les autoritzacions per a la posada en marxa d’activitats.

L’AVÍS

Encara que es tracti d’un treball independent al projecte d’obra, la legalització d’activitat també pot comportar responsabilitats contractuals i riscos de reclamacions que convé tenir cobertes amb una assegurança adequada.

LA SOLUCIÓ

Visa el treball Activitats i autoritzacions ambientals per garantir la cobertura de responsabilitat civil i la verificació de les atribucions professionals. T’ajudem a tramitar amb l’Administració, i t’acompanyem en tot el procés.

Consulta els serveis que t’ofereix Ecatecnia

PUBLICITAT