Cercar Error
Vull col·legiar-me
Sessions Tècniques Pràctica professional

Diàlegs innovació. Construcció Offsite, com s’adapten els perfils professionals?

Cateb - Barcelona
Els diàlegs innovació estan pensats per convidar a tots els professionals de l’arquitectura així com els agents i fabricants del sector per parlar de les tendències i solucions innovadores que es poden i podran aplicar-se en la construcció dels habitatges. En aquesta ocasió volem parlar sobre quin és l'impacte de la industrialització i les noves tecnologies en la construcció offsite en l’arquitectura tècnica i com s’hauran d’adaptar algunes de les nostres tasques professionals.

L’objectiu d’aquest cicle és debatre sobre com la fabricació industrial, les tecnologies o les solucions innovadores aplicades cada cop més en les construccions poden afectar els diferents àmbits del procés d’edificació que fins fa poc consideràvem tradicional i insite (en obra) i ara passen a fer-se offsite (fora l’obra). Aspectes com la gestió integrada de la qualitat, la sostenibilitat, la seguretat i el manteniment dels edificis veuen immersos en un procés d’adaptació i innovació del projecte, on l’arquitectura tècnica i els seus professionals hi són presents.

En aquesta edició dialoguem sobre:

Com els projectistes implementaran en els seus nous projectes la construcció offsite, on les noves eines tecnologies permeten una definició tècnica exhaustiva de les solucions constructives que sense dubte deixaran poc marge a l’error en el transcurs de l’obra.

La gestió de la qualitat, per part del constructor, qui garanteix la qualitat d’allò executat, aplicant els procediments detallats per a cada solució constructiva.

La verificació de la conformitat de la qualitat aconseguida, funció que recau en el director de l’execució, es realitza en un nou entorn, on els sistemes es documenten acuradament per a la justificació de les prestacions que hauran de complir. Tant la conformitat dels productes, equips i sistemes subministrats, com dels processos constructius d’implantació, així com la conformitat de la funcionalitat i aptitud tindran com a base la sistematologia de qualitat del fabricant, generant aquest fet una adaptació de la metodologia de control tradicional.

La gestió de la seguretat a l’obra presenta un nou escenari, nous processos i tècniques constructives que requereixen adaptar les mesures preventives adients a l’obra, tant en fase de projecte, execució com per al posterior manteniment dels edificis.

En aquest diàleg d’innovació posarem sobre la taula aquest nou entorn constructiu i parlarem de com els perfils professionals de l’arquitectura tècnica podran fer les seves tasques de manera més eficient i precisa.


Moderador:

Maties Salom. Periodista del departament d’informatius de Catalunya Ràdio i també del canal d’IB3. 


Participen a la taula:

Jesús R. Velásquez. Enginyer civil (Veneçuela), MBA a ESIC Business School (Barcelona), cap de grup de la delegació de construcció de la direcció Nord est d’Elecnor. Experiència en projectes singulars, Campus GENCAT, Fira de Montjuïc, oficines Criteo (Almogàvers 177), WittyWood (primer edifici d'oficines construït íntegrament de fusta a Espanya, mitjançant la construcció industrialitzada), entre d'altres.

Pere Armora. President del CCiC- Clúster de la construcció industrialitzada. Director i col·laborador en empreses especialitzades en construcció modular, tant habitatge, industrials , com en hospitals.

Ramon Cisa i Sergi Barquet. Arquitectes Tècnics. Socis fundadors de Betarq Group, amb una llarga experiència en Direccions d’Execució i Project Manager en obres com l’Edifici Wittywood (Premi Catalunya Construcció de PM 2023) exemple de construcció industrialitzada.

Una acció conjunta amb

Detall de l’activitat
Data
6 de maig de 2024
Lloc
Biblioteca
Horari
A les 16:00h
Preu
gratuïta
Modalitat
Presencial
Telèfon
932402060
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT