Cercar Error
Vull col·legiar-me
Activitat Culturals

Presentació del llibre: Vol de corb a l’Everest

Cateb - Barcelona
Et proposem la presentació del llibre del col·legiat, Ramon Puig. Un llibre que explica les seves experiències compartides amb els xerpes del Khumbu, un poble del Nepal

Aquest llibre neix amb la voluntat de compartir l'experiència del Sherpa Life Project, que va dur l'autor a viure una llarga temporada a les muntanyes del Nepal, al petit poble de Namche, capital de la zona del Khumbu (regió de l'Everest), amb l'objectiu de conèixer més la vida del poble xerpa en ple segle XXI.


El contingut del llibre ve a ser un aiguabarreig de guia de viatge i trekking, d'aproximació antropològica a la vida i la cultura xerpa, i de relat de l'experiència personal d'una llarga estada en aquella zona.


Consta de vint-i-un capítols, sis annexes, un glossari, una cronologia i una bibliografia. El text inclou 384 imatges, entre fotografies i mapes, que són il·lustratives del text.


Vuit capítols estan dedicats a diversos aspectes de la història, dels grans canvis dels darrers seixanta anys, i de la vida actual dels xerpes. Quatre capítols més, descriuen els itineraris de les quatre valls. Uns altres quatre tracten els aspectes culturals i religiosos de la societat xerpa. Tres capítols més estan dedicats a l'educació, la salut i l'organització de la societat. I dels dos darrers, un fa referència a persones que han estat o són rellevants per a la societat xerpa del Khumbu i l'altre un balanç de l'experiència de l'autor des de la perspectiva dels cinc sentits.


Tots els capítols inclouen un apartat amb el relat d'un corb que, des d'una altra perspectiva, introdueix una visió més desenfadada, amable i sovint trapella, que alleugereix el contingut del capítol.


Ramon Puig, autor del llibre, va néixer el 1949 a Castellbell i el Vilar (el Bages, Catalunya). Arquitecte tècnic de professió, va exercir aquesta activitat durant més de 30 anys, amb un parèntesi de 8 anys com a regidor de l'Ajuntament de Manresa.


Jubilat d'aquestes activitats, és un muntanyenc encara ben actiu i un bon coneixedor de molts indrets de Montserrat, els Pirineus, els Albs i l'Himàlaia.


La muntanya és la passió de la seva vida que se li va despertar de ben jove amb la lectura de llibres de muntanya i sobretot amb l'exemple dels seus oncles Antoni i Fredi.


La presentació del llibre del llibre serà a càrrec del seu autor, Ramon Puig amb la introducció a càrrec del col·legiat i muntanyenc Josep Vila Cortès.

Detall de l’activitat
Data
25 d’octubre de 2023
Lloc
Sala d'actes del Cateb
Horari
A les 18:00h
Preu
Gratuït
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT