La rehabilitació i el seus diferents nivells, diagnosi prèvia, reparació, restauració i/o eficiència energètica de l’envolupant i instal·lacions, esdevé un dels àmbits de treball i recerca que a tots els tècnics relacionats amb el sector de l’edificació vincula d’una manera cada vegada més important.
L'objectiu d'aquest Màster és consolidar la capacitat de diagnosi i la pràctica de la rehabilitació, millorant els fonaments teòrics i fomentant els coneixements adquirits gràcies al treball en equip, la resolució de casos i el projecte final.
Professionals i tècnics de l'edificació (arquitectes tècnics, arquitectes, enginyers, enginyers tècnics,...) que vulguin orientar la seva carrera professional a la rehabilitació.
Adquiriràs les capacitats necessàries per dominar diverses àrees de la intervenció en edificis existents.
Coneixeràs les tècniques de rehabilitació per aplicar-les en el patrimoni històric, explorant materials tradicionals, implementant noves tècniques constructives i analitzant casos pràctics basant en el CTE.
Aprendràs a diagnosticar de manera integral, des d’aspectes generals fins a tècniques avançades de representació de danys.
Seràs capaç d’analitzar patologies en elements de formigó i fàbrica així com resoldre reptes geotècnics i errades de fonaments.
Realitzaràs diagnòstics estructurals aplicant diferents tècniques.
Sabràs diagnosticar les patologies i posterior intervenció en els elements horitzontals com sostres de fusta, metàl·lics, de formigó i ceràmics mitjançant l’anàlisi i resolució de casos pràctics reals.
Intervindràs en la rehabilitació d’arcs i voltes mitjançant mètodes de càlcul numèric.
Aprendràs les tècniques de prospecció i intervenció en façanes i cobertes, resolent problemàtiques comunes de les mateixes ja siguin històriques o modernes.
Posaràs en pràctica la rehabilitació energètica i ambiental de manera integral durant tot el procés de rehabilitació. Analitzaràs l'impacte ambiental dels materials i investigaràs l'eficiència energètica de les instal·lacions, adquirint experiència en l'ús de mètodes per calcular l'eficiència tèrmica.
A través d’aquest màster dominaràs les àrees clau de la rehabilitació mitjançant la comprensió completa de tot el procés, des de la diagnosi integral fins a la intervenció, aplicant tècniques que fusionen la tradició amb la innovació. Però sempre aplicant criteris de rehabilitació energètica i ambiental per contribuir a un mon més sostenible.
El Màster és l’únic espai on coneixeràs quines son les tècniques que s’han aplicat en la rehabilitació, tant d’edificis singulars que formen part del nostre patrimoni històric, com d’edificis residencials que necessiten una rehabilitació.
Mòdul 1. Metodologia i pràctica de la intervenció (44 hores)
Mòdul 2. Intervenció en estructures portants (formigó + fàbrica) (68 hores)
Mòdul 3. Intervenció en elements horitzontals. Sostres (64 hores)
Mòdul 4. Intervenció en arcs, voltes i cúpules (12 hores)
Mòdul 5. Rehabilitació en façanes i cobertes (48 hores)
Mòdul 6. Rehabilitació energètica i ambiental: envolupant i instal·lacions (64 hores)
En primer lloc, el màster s’impartirà en format híbrid, algunes classes seran presencials i altres seran per videoconferència mitjançant la plataforma zoom. L’alumne podrà decidir si vol seguir les classes de forma presencial o a través de videoconferència.
Combinem la teoria i la pràctica. El professorat trasllada a l’aula, de manera pedagògica, els casos pràctics reals en els quals ha treballat i a partir dels mateixos s’estableixen els procediments teòrics i pràctics.
Treballem amb el campus de què disposa el col·legi www.campusapabcn.cat, en el qual podreu desenvolupar la vostra vida acadèmica, des de connectar-vos a les classes, baixar-vos el material, crear fòrums de debat i/o participar en ells, estar en contacte permanent amb els companys del curs, el professorat i la coordinadora del curs.
Cóm serà l’avaluació? Per a que puguis treure el màxim rendiment de la formació serà necessària una assistència mínima del 80% i la realització del projecte final, que realitzaràs amb altres companys/es. No et preocupis pel projecte doncs el professorat t’ajudarà en tot moment, t’orientarà i et tutoritzarà fins a la presentació final.
Director
Arquitecte tècnic col·legiat. Director UO de Rehabilitació i Millora de l’Habitatge de l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya.
Director
Arquitecte. Professor d'ETSAB-UPC. Soci de Seguí Arquitectura, SLP.
Professor
Arquitecta. Estudi propi de Consultoria d'Intal·lacions i Gestió Energètica. Responsable de l'Àrea d'Instal·lacions i Sostenibilitat a la ETSALS.
Professor
Arquitecte. Postgrau en Restauració Arquitectònica. Professor associat al Departament de Tecnologia de l’Arquitectura de la UPC. Soci de Portal-Palluel arquitectes.
Professor
Arquitecte. Passive House Designer y Building Certifier. Des de 1995 exercint com a arquitecte. Des de 2008, com a director de l’empresa Energiehaus Arquitectos SLP a Barcelona
Professor
Arquitecte. Màster en Patologia, Diagnosi i Tècniques de Rehabilitació i Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic per la Universitat Politència de Catalunya.
Professor
Doctor Arquitecte. Professor titular del Departament de Construccions Arquitectòniques I, assignat a l'ETSAV-UPC. Soci de Seguí Arquitectura, SLP.
Professor
Doctor Arquitecte. Professor de Projectes d’Arquitectura ETSAV-UPC, membre del GREC-Bombers
Professor
Arquitecte. Arquitecte col·laborador en l'Equip de Restauració de la UPC. Arquitecte a Teules 2001, SL. Professor de l'ETSAB-UPC.
Professor
Arquitecte. Professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Professor
Arquitecta. Especialista en Instal·lacions i energia en l'edificació. Gerent i Sòcia de JSS Associats, Enginyeria i Arquitectura. Professora Universitària a l'ETSAV-UPC i ETSAB-UPC.
Professor
Arquitecta autònoma amb despatx propi des de l’any 2000. Cofundadora de Fetdeterra. Assessora acreditada per ACCIO, per al desenvolupament de projectes d’ ECO-INNOVACIÓ i Economía Verda.
Professor
Doctor Arquitecte. Catedràtic ETSAB.
Professor
Arquitecte. Professor associat de la UPC
Professor
Arquitecte. Professor del Departament d'Estructures a arquitectura de l'ETSAV, UPC. Consultor d'Estructures i membre de l'equip Fargas Arquictectes FGRM.
Professor
Més de 40 anys com a professor del Dep. de Const. Arquitectòniques - UPC. Membre de l'ACE.
Professor
Enginyera industrial. Professora associada del departament d'Enginyeria de la Contrucció (UPC).
Professor
Arquitecte. Professor Titular d'E.U. a l'ETSAB-UPC, assignat a l'ETSA Vallès. Consultor d'estructures, membre acadèmic de l'ACE.
Professor
Doctora Arquitecte. Professora a l’ETSAB-UPC. Sòcia Fundadora de les societats odarquitectura i EfficientHeritage
Professor
Doctor en Tecnologia de l’Arquitectura, Arquitecte Tècnic col·legiat i Director Tècnic de OLONACASAS.
Professor
Tècnic de DDD, nivell qualificat.
Professor
Gerent de les empreses REHABILIT i HUMICONTROL.
Professor
Arquitecte tècnic col·legiat. ACME.
Professor
Doctor en Conservació-Restauració (UB).Restaurador. Membre GRAPAC-CETEC-Patrimoni (UAB-IQS). Professor de la Secció de Conservació-Restauració. Facultat de Belles Arts (UB).
Professor
Arquitecte. Màster en Tecnologia en Arquitectura. Professor associat d'ETSAV-UPC. Col·laboracions amb diferents despatxos en l'àmbit de disseny, anàlisi, i càlcul estructural.
Professor
Doctor Arquitecte. Catedràtic de Construccions Arquitectòniques ETSAB - UPC
Professor
Arquitecte tècnic i Enginyer de l'edificació col·legiat. Màster en Rehabilitació. Màster Project Manager. Cap departament tècnic de projectes i diagnosi.
Professor
Doctora Arquitecta. Professora del departament de Construccions Arquitectòniques I a l'ETSAB - UPC.
Professor
Doctora Arquitecta. Professora ETSAV-UPC.
Professor
Doctor arquitecte. Professor titular de l'ETSAV-UPC. Membre acadèmic de l'ACE.
Professor
Doctor Arquitecte. Professor titular del Departament de Construccions Arquitectòniques I de la UPC. Membre del Laboratori d'Innovació i Tecnologia a l'Arquitectura.