Saint Gobain Glass recicla 27 tones del projecte d’oficines Novartis
10 de març de 2025

El paradigma de la rehabilitació ha canviat per complet, ja no sols hem de tenir en compte les noves solucions que s’empraran per a fer que l’edifici sigui més eficient, confortable i sostenible, sinó que la necessitat passa per tenir en compte les accions que durem a terme amb les solucions que rebutgem en aquestes millores i reformes, i que es
converteixen en residus amb possibilitats de tenir una segona vida.
És per això que Saint-Gobain Glass ha participat tant subministrant les seves solucions, com recuperant els vidres obsolets. Un procés que materialitza el seu compromís amb l’economia circular i la sostenibilitat, i que demostra com és possible comptar amb les millors solucions en rehabilitació i, a més, valorar aquelles que ja no serveixen.
La renovació de l’edifici d’oficines Novartis, situat a Gran Via de les Corts Catalans 764, ha comptat amb l’estudi b720 Fermín Vázquez Arquitectos per al desenvolupament de tot el projecte de rehabilitació, i amb l’especialista en façanes García Faura per a la consecució d’una nova façana amb prestacions tèrmiques i de seguretat, així com d’estètica i control solar, amb vidres de Saint-Gobain Glass.
A causa dels requisits i paràmetres estètics requerits pel projecte, així com per la necessitat de dotar a l’edifici d’un major aïllament a través de la seva façana, s’ha seleccionat un doble vidre Climalit Plus® amb fulla exterior Parsol® bronze laminat i termo endurit, cambra de 16mm amb argó, i fulla interior amb Planitherm® XN i Stadip® Protect, un vidre baix emisivo reforçat amb un plus de seguretat, que contribueix a minimitzar la pèrdua de calor de les estades i proporciona un alt nivell de transparència, aportant així major eficiència generant un important estalvi d’energia i una reducció considerable en les emissions de CO₂. En
combinació amb el Parsol® bronze de la fulla exterior, un vidre acolorit en massa que li confereix, a més d’una particular estètica, un cert control solar, s’aconsegueixen totes les necessitats prestacionals de la façana, al mateix temps que manté la coherència i continuïtat amb el seu disseny original.
Saint-Gobain treballa en sistemes que permeten implantar una economia circular en la cadena de valor dels seus productes i serveis. Per això, Saint-Gobain Glass s’acredita com a gestor de residus no perillosos, retirant de l’obra els tancaments i finestres obsolets.
Fases del projecte
El projecte s’ha dut a terme en dues fases: en la primera etapa es van recuperar 16 tones de vidre i en la segona, 11 tones addicionals, aconseguint un total de 27 tones que continuaran el seu procés de valorització a la seva fàbrica de vidre float a Avilés; posteriorment es reintroduiran en el procés productiu, donant una segona vida a aquest material per a fabricar nous vidres per a edificació. Aquest procés permetrà reduir 8 tones d’emissions de CO₂.
FITXA TÈCNICA
Arquitectes: b720 Fermín Vázquez Arquitectos
Consultor: Sergio Grau
Fachadista: García Faura
Constructora: Elecnor
Transformador: Cerviglas
Propietat: BCFR ICON, SLU (BC Partners + FREO)