Cercar Error
Vull col·legiar-me
Pràctica professional activitat professional descarbonització Economia circular medi ambient

Finalitza el 16è Congrés Nacional de Medi Ambient (CONAMA 2022)

El Cateb present al 16è Congrés Nacional de Medi Ambient que va tenir lloc del 21 al 24 de novembre de 2022 al Palau Municipal de Congressos IFEMA MADRID presentant l’aplicació informàtica del Llibre de l’Edifici com a eina impulsora per la descarbonització de l’edificació.

Després de quatre dies i més de cent activitats, CONAMA 2022 va arribar a la seva fi el 24 de novembre de 2022, animant a fer efectiva una transició ecològica imprescindible i inajornable. Aquesta edició, la número 16, ha estat marcada per un lema i una imatge. El lema, «Protagonitza la transformació. És el moment», ha servit de fil conductor en totes les sessions i de missatge inspirador per a continuar treballant cap a un model de societat més sostenible. La imatge, la del sector ambiental acompanyat de la vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, posant després d’una pancarta que recollia el sentir generalitzat després de la COP27 —«Compromesos amb l’ambició climàtica. Ni un pas enrere»—, ha coincidit amb el to reivindicatiu de la majoria de discursos i ponències.

El Cateb ha estat de nou present en aquesta edició presentant l’aplicació informàtica del Llibre de l’Edifici com a eina impulsora per la descarbonització de l’edificació. La presentació ha format part de la Sessió Tècnica titulada “Descarbonització de l’edificació” (ST-11) i ha estat coordinada per Green Building Council España. En aquesta sessió s’ha treballat en la revisió de la Directiva d’Eficiència Energètica dels Edificis (EPBD) i com es podria traslladar al context espanyol, així com plantejar les actuacions i els instruments més immediats per a aconseguir els objectius de descarbonització del sector en 2050 presentats al Full de ruta elaborat per GBCe.

L’Ariadna Campins, consultora en rehabilitació del Cateb, ha representat al col·lectiu d’arquitectura tècnica de Barcelona i ha centrat la seva participació en el canvi d’un model de gestió dels edificis estàtic a un model dinàmic per empoderar a la ciutadania i donar-los informació i recursos per a la presa de decisions mitjançant una aplicació informàtica del Llibre de l’Edifici pionera que es desenvoluparà durant el 2023. La gestió intel·ligent dels edificis passa a ser la clau per a tancar el cercle entre l’economia circular i la descarbonització en l’edificació donat que son les eines que permetran analitzar, optimitzar i allargar el cicle de vida útil dels edificis així com crear bancs de materials per transformar els edificis en repositoris de materials on els residus generats en les intervencions de transformació passaran a ser recursos.

Resum de la Sessió Tècnica titulada “Descarbonització de l’edificació” (ST-11).

PUBLICITAT