Cercar Error
Vull col·legiar-me
Sessions Tècniques Pràctica professional

Impacte de la qualitat de l’aire interior en la salut i propostes per a edificis

Cateb - Barcelona
Coneixerem les malalties més comunes relacionades amb la manca de ventilació higiènica a l'interior dels habitatges, des del punt de vista sanitari i les solucions per a prevenir-les des d'un àmbit tècnic, amb exemples pràctics.

Enllaçant amb l'entrevista realitzada a la Dra. Carlota Sáenz de Tejada, investigadora en l'Institut de Salut Global (ISGlobal) i investigadora en el projecte Habites (Guia bàsica de ventilació “Ventila per la teva salut”):

“La pandèmia de COVID-19 va posar de manifest la importància de renovar l'aire en interiors per a reduir el risc de contagi. Però, com s'ha esmentat abans, aquesta importància de renovar l'aire també ha de veure amb reduir els nivells d'altres contaminants perjudicials per a la salut. A més, els confinaments en l'habitatge que vivim l'any 2020 també van treure a la llum les importants deficiències al nostre parc residencial.”


La jornada vol posar de manifest la importància de la relació entorn i salut en el sector de la construcció així com oferir les eines i propostes tècniques per a la millora de la qualitat interior de l’aire en els edificis. D’aquesta manera podrem detectar i prevenir patologies i malalties derivades en la salut de les persones com a conseqüència d’una manca de ventilació higiènica mínima.


En el desenvolupament de la jornada es preveu una primera part on experts d'altres disciplines com és la medicina (experts en malalties respiratòries) o/i entitats públiques/organismes privats ens faran una introducció sobre la importància d'una bona qualitat de l'aire per a la salut humana. D'aquesta manera es creen sinergies des d’un àmbit pluridisciplinari, on medicina i disciplines tècniques ens ajuden a conscienciar als tècnics sobre la importància d'una bona qualitat interior de l'aire des de la concepció del projecte. 


En una segona part s’exposen els requisits mínims normatius i legals en l’àmbit d’edificació. Es plantegen les estratègies per a crear espais més saludables i la descontaminació de l'aire domèstic: sistemes de ventilació de doble flux, gestió del confort tèrmic i la qualitat de l'aire, etc. Es detallen els sistemes de mesura, gestió i control de paràmetres de qualitat de l’aire.

Finalment, parlarem del manteniment de les instal·lacions, les conseqüències d’una manca de ventilació higiènica així com de les patologies que se’n poden derivar. Es mostren exemples de casos pràctics de propostes de millora en edificis existents


Patrocina

Detall de l’activitat
Data
25 de gener de 2024
Lloc
Cateb (Bon Pastor 5 · Barcelona) · Sala d'actes
Horari
de 09:00 a 14:00h
Preu
gratuït
Modalitat
Presencial
Telèfon
93 240 20 60
Email
activitats@cateb.cat

PUBLICITAT