Cercar Error
Oci i cultura Delegació del Maresme

El Maresme visita un centre de producció vitivinícola de la Laietània romana

Història, patrimoni i vi en una visita al celler romà de Vallmora, per conèixer la reconstrucció dels seus vestigis i fer una verdadera immersió en una de les principals activitats econòmiques de la zona, 22 segles enrere.

El celler romà de Vallmora va ser un centre de producció vitivinícola de la Laietània romana amb activitat documentada entre els segles I aC i V dC. Vint-i-dos segles després, l’equipament permet entendre com era el conreu, la producció i la comercialització del vi laietà a l’època romana. La missió del Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora consisteix a vincular el discurs històric amb la cultura vitivinícola del territori actual de la DO Alella, en coordinació amb altres organismes, equipaments i agents privats, com ara cellers, viticultors i el món de la restauració, entre d’altres.

El jaciment és un conjunt arqueològic del que se’n destaca els diferents cellers per producció de vi d’època romana que s’han documentat. Dels cellers romans s’han documentat 6 premses (dues de les quals s’han reconstruït) diferents cisternes, torculariums i calcatorium, així com camps de dolium per emmagatzemar el vi, tres forns per produir àmfores i dipòsits. També s’han documentat diferents estructures corresponents a estructures d’habitació i una necròpolis. El jaciment té una superfície de 5.801 m² i 4.980 m² de plantació de vinya (492 m² de les quals seran una plantació experimental de vinya romana), es troba en molt bon estat de conservació, parcialment reconstruït, totalment adequat a la visita de tots el públics i amb bona senyalització interior.

El jaciment inclou una vinya testimonial i una vinya experimental, i conté les dues úniques reconstruccions del país de premses de vi tal com eren fa 2.000 anys. A més, s’hi conserven vestigis de les sales de premsatge (torcularia), dels dipòsits de most (laci) i de tines de ceràmica semisoterrades (dolia de fossa) per a la fermentació i l’envelliment del vi. A més, entre les diverses troballes, es conserva el signaculum de plom amb el nom del responsable del celler al segle II dC: “Epictec, esclau de Luci Pedani Clement”.

Per acabar, els participants van viure una experiència de tast amb una copa de vi de la DO Alella.

PUBLICITAT

Institucional nit de la construcció Premis Catalunya Construcció

Els Premis Catalunya Construcció 2025 reconeixen 11 obres d’excel·lència arreu del país i la trajectòria d’Enric Reyna

Aquesta és la XXII Edició dels premis de referència al sector de la construcció a Catalunya

  • 5 Obres del Barcelonès, Baix Llobregat, Penedès, Vallès Occidental i Tarragonès guanyadores dels Premis Catalunya Construcció 2025
  • Els Premis, impulsats pel Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb), posen en valor la qualitat de l’execució, la innovació i el lideratge tècnic en l’edificació. Més de 120 candidatures han reflectit el dinamisme del sector a Catalunya els anys 2023 i 2024. Els guardons compten amb el suport del Consell de Col·legis de l’Arquitectura Tècnica de Catalunya, el Consejo General de la Arquitectura Técnica de España i d’Arquinfad.

La Nit de la Construcció va reunir ahir, als Encants de Barcelona, els principals representants del sector per celebrar una nova edició dels Premis Catalunya Construcció, una cita que any rere any reconeix l’excel·lència i la dedicació dels professionals que ens inspiren amb la seva tasca diària. Enguany, l’acte va coincidir amb la recta final de les Setmanes d’Arquitectura, una efemèride que marca el camí cap al gran repte del 2026, quan Barcelona esdevindrà Capital Mundial de l’Arquitectura i punt de trobada internacional per a tots els qui estimem l’arquitectura i l’entorn construït.

Els Premis Catalunya Construcció 2025, en la seva 22a edició, van distingir obres destacades ubicades a Barcelona, el Baix Llobregat, el Penedès i el Tarragonès, reconeixent la qualitat i innovació d’intervencions realitzades arreu del territori.

La gala, presidida per Celestí Ventura, president del Cateb, va comptar amb la participació de Sílvia Paneque, consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, així com altres autoritats del món institucional i professional. L’acte va ser conduït amb solvència pel periodista Xavi Coral i va comptar amb l’ambientació musical del grup KM0.

PREMIATS DE LA XXII EDICIÓ DELS PREMIS CATALUNYA CONSTRUCCIÓ

Premi a la Direcció Integrada de Projecte per la candidatura formada per G3 -Daniel Forteza Rosich, Rafael Capdevila Becerra, Javier Chaves Carrascosa, Jan Puig Alcaraz- i ENNE -Ma Inmaculada Casado Martínez, Dani Rivera Bertran, Mireia Mayol, Eduardo Jarque Pinto– per la nova seu del SEM a L’Hospitalet de LlobregatEl jurat ha premiat la direcció integrada del projecte per la seva planificació rigorosa i la capacitat de donar resposta a un encàrrec singular, sorgit en un context d’emergència sanitària. L’equip tècnic, integrat per G3 i ENNE, ha demostrat una comprensió profunda de les necessitats específiques del client i ha sabut adaptar-se amb flexibilitat i solvència a un procediment d’adjudicació no habitual. L’execució simultània del projecte i l’obra, la utilització d’eines innovadores i la claredat en l’exposició dels objectius i resultats converteixen aquesta actuació en un model de direcció integrada eficient i excel·lentment resolta.

Accèssit Direcció Integrada de Projecte– Escola Saint Paul’s
El jurat ha atorgat un accèssit a David Ortega Pittaluga, Ramon Villar Pérez, Patricia Martinez i David Gabaldón pel projecte de l’Escola Saint Paul’s (Barcelona) per la qualitat en la gestió integral d’un procés especialment sensible i complex. Es destaca la gestió acurada de la licitació, l’organització de visites prèvies amb els licitadors i la capacitat d’agregació d’equips i solucions en un entorn amb activitat lectiva en marxa. La coordinació amb el funcionament diari del centre educatiu i la planificació detallada de totes les fases del projecte que han posat en valor una actuació que conjuga rigor, adaptabilitat i respecte pel context escolar.

Premi a la Direcció d’Execució de l’obra 2025 ha estat per dues candidatures a dos projectes que excel·leixen en la gestió tècnica i la qualitat constructiva.

Premi Exaequo a la Direcció de l’Execució de l’Obra  per Ramon Cisa, Sergi Barquet, Víctor García i Joan Sirventper de Betarq per LCI Campus Barcelona. Un edifici educatiu de nova planta ubicat Al 22@, (Barcelona) i que ha destacat per una direcció tècnica minuciosa i molt exigent, en un entorn urbà dens i complex. L’obra exigia una perfecta coordinació entre industrialització i obra tradicional, i un control detallat dels acabats interiors, amb espais singulars com el gran atri o el sistema de lluernes lineals.

Premi Exaequo a la Direcció de l’Execució de l’Obra  per Xavier Pla, Albert Ribas i  Alex Pla de PLAAT pel projecte  CT9 Transformació recinte industrial en complex d’oficines que converteix l’antic recinte industrial BRAUN a Sant Joan Despí (Barcelona) en un complex d’oficines contemporani. S’ha realitzat una direcció d’obra exemplar en una intervenció de gran complexitat estructural i tècnica, aplicant solucions de reforç amb fibra de carboni i certificant l’edifici amb el LEED Platinum. El jurat destaca especialment la implementació d’una metodologia estricta de control i repassos, que assegura l’excel·lència del resultat final.

Premi a la Gestió de l’Obra – Cap d’obra  és per Carles Bermudo, Ivan Coviella, Alex Rodriguez, Josep Ramon Lluch, Xavier Alvarez, Enric Baucells, Oscar Marin, Carlos Montes, Toni Sicilia de l’empresa Constructora Calaf per l’obra de gran complexitat que ha suposat Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR, Barcelona). El jurat ha distingit la figura del cap d’obra del projecte per la seva capacitat tècnica, previsió i compromís absolut amb una execució impecable en una obra d’elevada complexitat. La seva predisposició a realitzar totes les proves necessàries, la capacitat d’avançar-se als imprevistos i l’estreta col·laboració amb l’equip constructor han estat claus per a l’èxit d’aquest edifici singular. Destaca especialment la voluntat de transportar l’essència de Collserola a l’edifici, així com també els assajos continus i l’ús intel·ligent dels resultats per optimitzar la construcció. Es tracta d’un exemple d’excel·lència en la gestió d’obra, on la previsió, el detall i la visió a llarg termini han estat determinants.

El Premi a la Innovació en la Construcció ha estat otorgarda a Aquidos Arquitectes -Oriol Marin, Carles Bárcena, Núria Garcia, Aleix Jané, Alicia Dotor, Marta Monsó, Àlex Moreno, Rosa Romero;  Josep Baquer-; Serom -Joan Grandes, Francesc Xavier Romero, Josep García i la Fundació Jesuïtes Educació pel projecte de restauració de les façanes de l’edifici històric de l’Escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi (Barcelona), per l’excepcional valor innovador de la intervenció. El projecte destaca per l’aplicació d’un mètode científic, tècnic i interdisciplinari que combina el coneixement històric amb una diagnosi tècnica de gran precisió, i per la restitució del coronament ornamental desaparegut mitjançant tècniques artesanes i tecnològiques avançades. En especial, el jurat subratlla la incorporació d’elements de reforç estructural amb fibra de carboni i acer inoxidable, integrats en peces de pedra artificial dissenyades amb motllos específics, que garanteixen estabilitat, compatibilitat i reversibilitat. Aquesta actuació no només ha recuperat el caràcter original de l’edifici, sinó que també n’ha assegurat la durabilitat futura, convertint-se en un referent d’innovació aplicada a la rehabilitació patrimonial.

La Casa a la Serra d’Ordal, de Slow Studio, rep l’Accèssit a la Millor Innovació en la construcció 2025 per la seva exemplar capacitat d’integrar estratègies bioclimàtiques, materials naturals i solucions constructives sostenibles en un projecte domèstic contemporani. Aquest habitatge, concebut per funcionar sense sistemes actius de climatització, aprofita al màxim la llum natural, la inèrcia tèrmica de murs de terra compactada, l’aïllament de suro i la ventilació creuada per garantir un alt confort interior i un consum energètic nul. Una proposta innovadora, arrelada al territori i pensada per evolucionar amb les necessitats dels seus habitants, que esdevé un model inspirador d’arquitectura amb consciència ambiental.

El Premi a la Coordinació de Seguretat i Salut  és per Elisabet Suñé per la Execució d’una nau industrial per ús logístic amb oficines per una exposició exemplar que reflecteix l’evolució de la disciplina amb un rigor exquisit. La seva tasca destaca per una gestió impecable de la coordinació d’activitats empresarials (CAE) i per haver posat en valor la figura del coordinador com un tècnic únic,  i autònom dins del procés constructiu. La seva coordinació, sempre inspiradora i mai imposada, és un exemple de com aquest rol pot exercir-se amb creativitat  innovació. El seu valor afegit és un profund coneixement de l’obra. Així com la seva manera de viure la professió, amb amor i respecte profund.  El jurat valora especialment la seva capacitat per dignificar i fer visible la importància de la seguretat i la salut en el sector, mitjançant una feina impecable, rigorosa i alhora propera.

El Premi a la Rehabilitació en l’àmbit de la rehabilitació patrimonial ha estat otorgada a Anna Busqué Elias, Ramon Vidal Vila, Jordi Torrente Rozas, Jordi Portal Liaño, Albert Casanovas Rancaño, Joan Olona i Casas, Andrea Guerrero Alloza, Elena de la Vega Machado, Jordà Mir de Llano pel  Projecte executiu de rehabilitació del pont de Sant Pere de Terrassa per l’excel·lència en la conservació i posada en valor del patrimoni històric mitjançant una actuació respectuosa, precisa i tècnicament rigorosa. Es tracta d’una rehabilitació subtil, poc apreciable a primera vista, però que revela una gran cura pels detalls i un coneixement profund del valor patrimonial. L’actuació, liderada per tècnics municipals i en perfecta harmonia amb la Direcció Facultativa, exemplifica com des de l’administració local s’impulsen projectes de gran qualitat que preserven el caràcter i la memòria dels espais històrics amb sensibilitat i competència tècnica.

El Premi a la Rehabilitació en l’àmbit de rehabilitació funcional és per Xavier Sales Torrent, Josè Ignacio Cacho Cervelló, Aleix Sanz Capdevila pel projecte de rehabilitació funcional del Centre Cívic Gregal de Reus per la seva capacitat de transformar amb èxit una nau industrial destinada a magatzem en un equipament de proximitat amb un fort impacte social i comunitari. La intervenció ha sabut dotar l’edifici d’una gran versatilitat d’usos, convertint-lo en un centre cívic actiu i integrador que dona servei a tot el barri i col·labora estretament amb l’escola propera. Aquesta actuació és un exemple clar de com l’arquitectura pot esdevenir eina de cohesió i revitalització urbana mitjançant una transformació funcional intel·ligent i sensible al context.

I per últim, i no per això menys important, el Premi a la Rehabilitació en l’àmbit de la rehabilitació energètica es destina a Joan Batlle Blay i Clàudia Amías Roget per l’habitatge unifamiliar TR80 com a exemple paradigmàtic d’intervenció global i compromesa amb els valors de la sostenibilitat. Els seus autors, que han convertit l’habitatge propi en un autèntic laboratori d’eficiència energètica, han dut a terme una actuació rigorosa, valenta i innovadora, centrada en principis bioclimàtics. L’estructura i l’interior de fusta de proximitat (Rialp), el control de l’hermeticitat, l’estudi detallat de la transmissió tèrmica i acústica, i l’aposta per l’autosuficiència —amb sistemes de recollida i filtratge d’aigua i compostatge de residus— defineixen una casa plenament alineada amb el futur de l’edificació sostenible. Aquest projecte representa un assaig valent i coherent de com viure i projectar amb criteris ambientals integrats i amb una visió holística.

Premi Especial a la Trajectòria Professional

Pel Sr. Enric Reyna per la seva aportació exemplar al món de la promoció immobiliària i al desenvolupament del sector de la construcció a Catalunya. Amb una vida dedicada a la professió i una visió compromesa amb el territori, Reyna ha esdevingut una figura clau tant a nivell empresarial com institucional.

Uns guardons de prestigi

Els Premis Catalunya Construcció van més enllà dels valors arquitectònics dels projectes de referència i posen l’èmfasi en la qualitat de l’obra construïda, els mètodes i processos d’execució, i la tasca professional dels equips tècnics, sovint multidisciplinaris. El guardó dels Premis Catalunya Construcció és la reproducció d’una escultura dissenyada pel poeta català, Joan Brossa, a més d’un diploma acreditatiu. Tots els candidats finalistes rebran també el seu diploma en el transcurs de la cerimònia de lliurament dels Premis.

El jurat de la XXII edició dels Premis Catalunya Construcció

El conjunt de persones, homes i dones, que formen el jurat és multidisciplinari i l’integren professionals que reflecteixen tota la cadena de valor de la construcció: Josep Augé, especialista en Coordinació de Seguretat i Salut; Vanessa Ballester, professional liberal i membre de la Junta de Govern del Cateb; Xavier Bardají, amb trajectòria destacada en Project Management; Rosa Clotet, arquitecta; Ismael Guerrero, enginyer; i Elena Pellicer, cap d’obra i representant d’una empresa constructora. Aquesta combinació de perfils garanteix una visió àmplia i rigorosa en la valoració de cada candidatura.

PUBLICITAT

Oci i cultura Delegació del Vallès Occidental Delegació del Vallès Oriental

Sincrotró Alba: superant els límits de la ciència

La Intercol·legial Tècnica del Vallès ha organitzat una visita tècnica, a un equipament de primer nivell com són les instal·lacions del Sincrotró Alba, a Cerdanyola del Vallès.

El Sincrotró ALBA és una infraestructura científica de tercera generació situada a Cerdanyola del Vallès i és la més important de la zona del Mediterrani. Es tracta d’un complex d’acceleradors d’electrons per produir llum de sincrotró, el qual permet visualitzar l’estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats. Carles Colldelram, enginyer industrial i Transwersal Section Head del Sincrotró ALBA, va guiar en exclusiva, els més de 30 tècnics interessats en les seves instal·lacions, gràcies a l’organització de la Intercol·legial Tècnica del Vallès el 12 de juny passat.

Actualment, l’ALBA disposa de 8 línies de llum operatives, que comprenen tant els raigs X tous com els raigs X durs, i que es destinen principalment a les biociències, la matèria condensada i la ciència dels materials.

Els tècnics que van assistir a la visita van poder veure el seu funcionament i les finalitats del Sincrotró des de la primera planta on hi ha una vista general de tota la instal·lació. També van poder conèixer els detalls del funcionament de l’accelerador sobre una maqueta, així com les línies de llum i es va realitzar una visita a les instal·lacions tècniques que donen servei a l’accelerador i línies de llum.

No et perdis la propera! És una visita exclusiva per a arquitectes tècnics.

PUBLICITAT

Oci i cultura Delegació del Vallès Occidental

Els retrats d’Ana Garde, a la delegació del Vallès Occidental

L'artista Ana Garde, ens ha presentat la seva obra, el 12 de juny passat, acompanyada d'una interpretació musical en viu que va crear una experiència immersiva amb música i art.

Del silenci a la mirada. De l’emoció al traç

En aquesta exposició, Ana Garde ens obre les portes a un món íntim i profundament femení. Rostres que no només miren, sinó que pensen i senten. Figures que habiten espais simbòlics plens de silenci, nostàlgia, joc, dolor i bellesa. Amb una tècnica que combina oli, grafit, acrílic i carbonet, Ana crea retrats que són finestres obertes a l’ànima. Cada obra és una conversa callada, un lloc per retrobar-se o perdre’s, per sentir el que no sempre es pot dir amb paraules.

El seu llenguatge visual, poètic i emocional, connecta directament amb l’espectador. Personatges com “Claudia como Joker”“En las Nubes” o “Mujer de otro tiempo” ens parlen de resistència, memòria i introspecció. I els animals, com el “mono ecosistema”, ens miren des de l’inconscient, amb ironia i saviesa.

En la inauguració, l’autora ens va explicar la història que amaga cadascun dels seus quadres, juntament amb les peces musicals que va interpretar.

Sobre l’artista: Ana Garde

Ana Garde (Madrid, 1980) va ser violinista professional durant més de dues dècades abans de dedicar-se plenament a la pintura. La música li va donar veu, però la pintura li ha donat espai per comprendre’s i expressar allò que el so no podia abastar.

Des del 2022 es dedica exclusivament a la seva obra plàstica. El 2023 va inaugurar el seu propi estudi-galeria a Terrassa: Agardeart, un espai on la música i la pintura es donen la mà.

El seu estil pictòric, profundament emocional, gira entorn del retrat com a llenguatge essencial. Dones i animals emergeixen dels seus quadres com símbols de força, fragilitat i misteri. Cada peça és feta amb cura, amb marcs nobles treballats a mà, per preservar la seva autenticitat i valor.

“La pintura és la meva manera de deixar-ho tot fora. De buidar-me i entendre allò que em travessa.” – Ana Garde

PUBLICITAT

Institucional Oci i cultura Delegació del Bages-Berguedà-Anoia

La delegació amb seu a Manresa se’n va cap a l’Anoia a celebrar el seu 37è sopar

La delegació del Bages - Berguedà - Anoia va celebrar aquest any la seva trobada anual a Igualada.

Aquest any, el passat 13 de juny, i després de la visita al Cementiri Nou d’Igualada, la delegació del Bages-Berguedà-Anoia va realitzar la seva trobada anual al restaurant Can Macià a Òdena on van tenir una vetllada molt especial, un cop més.

La visita guiada al Cementiri Nou d’Igualada va mostrar una obra considerada una de les més poètiques de l’arquitectura catalana del segle XX i guardonat el 1992 amb el premi FAD d’Arquitectura.

Durant la vetllada, vam comptar amb l’assistència de la regidora d’acció social d’Igualada, Sandra de la Iglesia, així com el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Manresa, l’arquitecte tècnic, Carles Garcia i Mariana Romero, regidora de via pública de Manresa i també arquitecta tècnica, que no es van voler perdre el nostre tradicional sopar de col·legiats i col·legiades de les tres comarques.

I una vegada més també, vam donar la benvinguda als nous col·legiats i es van fer els reconeixements als 25 i 50 anys de professió, com ja va sent habitual, però una de les sorpreses més esperades de la nit, és en qui recaurà el premi llimona i el premi taronja. I, com no podia ser d’una altra manera, qui ha estat fins ara la gran gestora de la delegació, l’arquitecta tècnica Laura Solanas, es va endur aquesta vegada tots dos premis!

Per acabar, us emplacem a l’any vinent per tornar a celebrar amb nosaltres l’arribada de l’estiu compartint amb els companys i els amics tot el que ha passat durant l’any.

Fins l’any que ve!

Els nostres col·laboradors i patrocinadors

PUBLICITAT

Pràctica professional calor prevenció de riscos laborals projecte d'investigació seguretat i salut

La salut dels treballadors davant els episodis de calor a estudi amb el Projecte Intercambio

Conèixer de forma experimental com afecta la calor als treballadors, permetrà avaluar l’eficàcia de les mesures preventives a implantar a les obres

El passat 6 de juny es va organitzar la primera trobada entre el Cateb, l’Institut de Salut Global (ISGlobal) i les empreses constructores que han volgut participar en aquest estudi pioner en el sector.

L’estudi es basarà en la monitorització setmanal de treballadors, amb sensors biomètrics, per avaluar paràmetres com la qualitat de la son, la temperatura corporal i el nivell de deshidratació.

El projecte ja ha iniciat amb 50 voluntaris i diverses empreses col·laboradores i per part d’ISGlobal, destaquen favorablement la rebuda de la metodologia per part dels voluntaris i la bona coordinació entre l’institut i les empreses participants.

Des del Cateb agraïm la resposta i acollida del projecte a les empreses i col·legiats que han volgut sumar esforços i fer extensiva la crida a futurs voluntaris.

Si intervens com a coordinador de seguretat i salut, promotor, director d’execució, project manager, cap d’obra, etc. encara sou a temps per a que la vostra obra sigui un referent en l’estudi, avaluació i implantació de mesures per fer front la calor d’aquest projecte europeu. Si vols més informació o directament vols iniciar el procés de col·laboració, ens pots escriure per correu electrònic.

Els pròxims dies seran marcats per l’ascens de les temperatures i cal estar preparats per aquest estiu. Recordem que podeu seguir algunes de les següents recomanacions a les vostres obres.

PUBLICITAT

Oci i cultura Delegació del Vallès Oriental

Una gran paella d’estiu a Samalús Natura, aplega els companys del Vallès Oriental

La gran trobada estiuenca del Vallès Oriental amb companys de professió que s'han reunit també en família i amb amics a la natura va resultar tot un èxit malgrat la calor.

L’estiu ja és aquí i ha entrat amb força, i al Vallès Oriental l’han celebrat amb ganes. Aquest any, per primera vegada, s’ha organitzat una trobada especial a l’aire lliure, per a col·legiats i col·legiades i les seves famílies, el dissabte 14 de juny. Els participants van portar les ganes i la delegació es va encarregar de tot, en un entorn en plena natura al peu del Parc Natural del Montseny.

La paella, elaborada allà mateix en un lloc ideal amb barcacoes, va resultar deliciosa, sobretot per la bona companyia i l’entorn a la natura.

PUBLICITAT

Institucional construcció Premi Catalunya Construcció Trajectòria

Enric Reyna, Premi Especial a la Trajectòria Professional 2025 dels Premis Catalunya Construcció

El Premi a la Trajectòria Professional reconeix una vida dedicada a impulsar el sector i la professió

El jurat dels XXII Premis Catalunya Construcció reconeix la trajectòria exemplar d’un dels grans referents del sector immobiliari català.

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) ha atorgat el Premi Especial a la Trajectòria Professional 2025 a Enric Reyna i Martínez, promotor immobiliari i figura clau del sector de la construcció a Catalunya durant les darreres dècades.

Amb una vida dedicada a la promoció immobiliària, Enric Reyna ha estat un dels últims grans promotors catalans, el rigor professional i el compromís amb el territori han marcat la seva trajectòria. La seva visió responsable ha deixat empremta en desenes de projectes urbanístics i residencials arreu del país i més enllà.

Un referent institucional i empresarial

Més enllà de la seva activitat com a empresari, Enric Reyna ha tingut un paper determinant en el desenvolupament del sector. Va ser un dels fundadors de Construmat, el saló internacional de la construcció impulsat per Fira de Barcelona, i va presidir l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE), des d’on va defensar una promoció moderna, cohesionadora i innovadora.

La seva trajectòria ha estat marcada per la capacitat de diàleg, el lideratge institucional i el compromís amb la qualitat i la sostenibilitat, sent reconegut com a mentor i referent per diverses generacions de professionals.

Obres i projectes destacats

Entre les promocions impulsades o amb participació d’Enric Reyna destaquen projectes com:

  • Promoció Can Ganxet (Sant Cugat del Vallès)
  • Jardins de Reus (Reus)
  • Hotel Four Points (Av. Diagonal, 161, Barcelona)
  • Cristóbal de Moura, 80 (Barcelona)
  • Travessera de Dalt, 117 (Barcelona)
  • Hotel Sant Pau (Barcelona)
  • Hostal Lami (Esplugues de Llobregat)
  • Hotel La Niña (Tenerife)
  • Antiga Fàbrica Bayer (Calàbria-Viladomat-París, Barcelona)
  • Hotel Ra (El Vendrell)
  • Apartaments a Sant Josep de sa Talaia (Eivissa)
  • Mare de Déu de la Salut, 83 (Barcelona)
  • Déu i Mata, 135 (Barcelona)
  • Les Terrasses del Tarter (Canillo, Andorra)
  • I diverses promocions a l’Hospitalet, Polinyà, l’Ametlla del Vallès, Mataró, Arenys de Mar i Barberà del Vallès.

Un reconeixement merescut

El Premi a la Trajectòria Professional reconeix una vida dedicada a dignificar la promoció immobiliària, amb una actitud sempre constructiva i una aposta ferma per la col·laboració entre institucions, professionals i ciutadania. Enric Reyna representa un model de promoció arrelada al territori.

PUBLICITAT

Institucional Oci i cultura Delegació d'Osona-Moianès

Osona i el Moianès celebra la seva particular nit de l’arquitectura tècnica al Vernissage Gurb

La trobada anual de companys i companyes de la delegació d'Osona i el Moianès va aplegar, com és costum, col·legiats de les comarques. Una trobada entranyable, com és habitual!

El passat 6 de juny, Osona-Moianès va celebrar al Vernissage de Gurb, la seva particular nit de l’Arquitectura Tècnica, per aparcar el dia a dia i sopar plegats ja amb el bon temps que ha arribat. Van celebrar una vetllada agradable, amb bon sopar i millor companyia, en la seva trobada anual de col·legiats i col·legiades amb amics i família.

Com és habitual, en el transcurs de la vetllada ens van presentar els nous col·legiats i vam retre homenatge també als companys que celebren els 25 i 50 anys de professió.

Per acabar, va haver-hi una mica de show, i un concurs en què hi va participar tothom. Us deixem les imatges i us esperem ja cara a l’any vinent!

PUBLICITAT