Cercar Error
Pràctica professional execució finestres Rehabilitació

El control de qualitat en canvis de fusteria a les obres de rehabilitació: garantia de qualitat en eficiència energètica

Aspectes que cal tenir en compte en intervencions de substitució de fusteries en obres de rehabilitació energètica.

Davant la necessitat de millorar l’eficiència energètica del parc edificat, cal actuar en la part més dèbil del tancament que són les obertures, mitjançant la substitució de les finestres existents.

En molts casos, aquestes finestres no presenten una bona estanquitat, degut a que tenen una alta permeabilitat a l’aire, així com una bona capacitat per bloquejar la radicació solar, perquè el seu control solar no és idoni per aconseguir les prestacions que es fixen en la reglamentació del nostre país, per a que l’edifici pugui ser amb un consum d’energia gairebé nul.la.

Aquests paràmetres són molt rellevants per aconseguir una envolupant tèrmica que ens permeti complir amb l’exigència bàsica de limitació de la demanda energètica, qualificada i quantificada en el Document Bàsic HE-1, del Codi Tècnic de l’Edificació.

A més d’aquesta, poden ser aplicables les exigències SI-2-propagació exterior, SUA-1-Seguretat davant el risc de caigudes, SUA-2-Seguretat davant el risc d’impacte o atrapament, HS-1-Protecció davant la humitat, HS-3-qualitat de l’aire interior.

El projecte de substitució de finestres haurà d’indicar quines són les exigències bàsiques aplicables i de quina manera es justifica els seus compliments, podent-se acordar entre promotor i projectista prestacions que superin les bàsiques. Haurà de presentar una memòria explicativa constructiva, un plec de condicions tècniques particulars on, entre altres dades, inclourà la informació necessària per portar a terme el control d’obra i el posterior manteniment de les finestres. També ha d’incloure un pla de control de qualitat, com annex a la memòria amb els els controls de recepció, execució i obra acabada.

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha desenvolupat una eina que calcula quin tipus de finestres són més adients en funció de la zona climàtica on està situat l’edifici i l’orientació de cada finestra, i el cost d’adquisició aproximat sense instal·lació ni impostos. També us donarà una idea de l’estalvi econòmic (€) en energia consumida (kWh/any) que suposaria el canvi de finestres.

Les finestres disposen de Marcatge CE segons la Norma UNE-EN 14351-1:2006+A2:2017. La declaració de prestacions, document corresponent al marcatge CE ens permet controlar les característiques tècniques exigides.

La norma UNE 85219:2023 estableix els paràmetres a tenir en compte en el muntatge de les finestres a l’obra: Consideracions prèvies;  estudi del projecte; situació de les finestres respecte a façana; replanteig del forat; processos previs al muntatge;  condicions d’emmagatzemament; mètodes d’instal·lació; fixacions; segellat;  falques; caixes de persianes; acoblaments; muntatge de finestres en sostres; substitució de finestres. Aquesta norma també indica els controls de recepció, execució i obra acabada, controls que s’han de documentar per complir el Codi Tècnic.

El control d’execució ha de tenir en compte les especificacions de muntatge que determini el projecte, i es pot considerar els paràmetres aplicables de la Norma UNE 85219:2023.

El seguiment d’aquest control està determinat pel Director de l’Execució de l’Obra.

Disposeu de la plantilla pel seguiment de muntatge de finestres per documentar el seguiment del control d’execució.

La normativa no prescriu la realització de proves finals, si bé el projecte i/o la direcció facultativa poden determinar la realització dels assaigs següents:

– Estanquitat a l’aigua segons UNE 85247:2011

– Aïllament acústic a soroll aeri segons UNE-EN-ISO 16283-3:2016.

– Termografies, per verificar el correcte muntatge.

Podeu consultar aquestes i altres normes UNE al Centre de Documentació del Cateb.

PUBLICITAT

Institucional Eleccions 2023

Consulta tota la informació sobre les eleccions per renovar la Junta de Govern

La Junta Electoral, en reunió que ha tingut lloc el 23 de maig de 2023, una vegada comprovat que compleixen…

La Junta Electoral, en reunió que ha tingut lloc el 23 de maig de 2023, una vegada comprovat que compleixen els requisits exigits per la convocatòria electoral i pels Estatuts col·legials, ha proclamat les dues candidatures que s’han presentat, encapçalades pels col·legiats Enric Peña i Celestí Ventura, respectivament, que concorreran a les eleccions col·legials que se celebraran el 13 de juny de 2023.

PUBLICITAT

Pràctica professional cultura tècnica Presentacions de llibres Ressenyes

Presentació del llibre: Catalunya: 50 castells medievals

Presentació i ressenya del llibre "Catalunya: 50 castells medievals" de l'arquitecte tècnic Carles Cartañá i del fotògraf Jordi Longás.

El 19 d’abril va tenir lloc la presentació d’un nou llibre, al Centre de Documentació del Cateb. El llibre presentat va ser “Catalunya: 50 castells medievals”. La presentació va anar a càrrec dels arquitectes tècnics Xavier Casanovas, vocal d’ICOMOS Espanya, i Carles Cartañá, autor del llibre. En Xavier Casanovas ens va introduir en el tema del patrimoni, destacant la seva importància, posant-lo en valor en la societat i la història del país i en Carles Cartañá ens va explicar l’objectiu del llibre, la tria dels castells amb les seves corresponents anècdotes i ens va obsequiar amb una breu xerrada titulada “Arsenda i els escacs d’Àger (una fantasia medieval).

Ressenya del llibre

Pocs elements del patrimoni arquitectònic ens agraden i ens criden tant l’atenció com són els castells.

Quan parlem de castell, en termes generals, fem referència a una fortificació militar destinada al control, la defensa, l’explotació i al domini del territori, entre d’altres. A partir d’aquí, l’aspecte, les dimensions, la ubicació, els materials, els elements arquitectònics, etc. poden ser molt diversos i depenen de molts factors com poden ser el moment de la construcció, l’adaptació a un entorn topogràfic, la disponibilitat de recursos i la matèria primera per a la seva edificació, així com i de l’adaptació a uns usos concrets, com ara la funció residencial o l’allotjament de tropes, entre d’altres.

A partir dels segles XV i XVI molts castells d’origen medieval perden la seva funció militar i entren en un període d’abandonament i decadència. I és a partir dels anys 50 i 60 del segle XX, que es comencen a produir iniciatives de recuperació d’aquest patrimoni.

A Catalunya hi ha més de 2000 castells. El llibre “Catalunya: 50 castells medievals” ens convida a fer un viatge pel territori català observant, analitzant i descobrint la història i elements constructius de 50 castells del patrimoni del nostre país.

El llibre, en el seu inici ens fa una mica d’història sobre el passat de Catalunya, la seva civilització i la construcció dels castells per tal de contextualitzar-lo.

A continuació trobem l’elecció dels 50 castells amb la seva ubicació geogràfica en el mapa, permetent que el lector els localitzi més ràpidament.

Cada castell disposa d’unes dades pràctiques on s’informa del municipi, la comarca, l’altitud, la data de construcció i la manera d’arribar-hi. També inclou dades telefòniques de contacte. Tot això amb l’oportuna explicació de la història i construcció del propi castell.

Cal destacar el glossari de termes que trobem a la part final del llibre i que ajuden al lector en la comprensió del text.

Per últim, trobem les fonts documentals emprades en la realització del llibre que ben segur ajudaran als lectors que vulguin aprofundir en el tema dels castells. Entre aquestes fonts documentals tenim el fons documental del Centre de Documentació del Cateb que també va ser d’ajuda per l’elaboració d’aquest llibre

PUBLICITAT

Pràctica professional eines recursos seguretat i salut

Recursos tècnics per a treballs de Coordinació de Seguretat i Salut

Saps quina és la diferència entre l’Estudi de Seguretat i Salut i l’Estudi Bàsic de Seguretat i Salut? Saps quin és el seu contingut mínim i qui el redacta? Tens dubtes sobre qui ha de redactar el Pla de Seguretat i Salut, com es revisa i com es fa l’aprovació? A la web del Cateb pots trobar un seguit de recursos que et poden ajudar a la teva feina.

Recursos tècnics del Cateb per a tècnics en seguretat i salut

Preguntes freqüents

Recull de les consultes més habituals sobre l’Estudi i Estudi Bàsic de Seguretat i Salut (ESS i EBSS).

Preguntes freqüents

Recull de les consultes més habituals sobre el Pla de Seguretat i Salut (PSS).

Informació per temes

Trobareu publicacions, articles, material audiovisual i legislació sobre Estudis de seguretat i salut.

Webinars

Què cal revisar per aprovar un PSS o un Annex al PSS a càrrec de la MªAngels Sànchez i Pi.

Nova edició del Postgrau de Coordinador de Seguretat i Salut!

Últims dies d’inscripció!

PUBLICITAT

Institucional

146 candidatures optaran als Premis Catalunya Construcció 2023

El veredicte dels Premis de la XX edició es donarà a conèixer al mes de juny.

Un total de 146 candidatures competiran en la XX edició dels Premis Catalunya Construcció que organitza el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb) amb l’objectiu de reconèixer l’esforç de professionals i empresaris que contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció a Catalunya.

L’apartat amb més opcions serà el d’innovació en la construcció amb 50 candidatures. A la categoria de direcció d’execució d’obres s’hi han presentat 35 treballs, i 39 en la categoria de rehabilitació, de les quals 13 són considerades com a intervenció en el patrimoni arquitectònic, 17 com a rehabilitació funcional i 9 que competiran en la nova subcategoria de rehabilitació energètica.

Les menys nombroses seran les categories de direcció integrada de projecte i coordinació de seguretat i salut, la primera amb 11 candidatures i la segona amb 5. A més de les categories professionals, també s’atorgarà un premi al millor treball final de grau per als alumnes de les escoles d’arquitectura tècnica, així com el Premi Especial a la Trajectòria Professional per a una persona que hagi destacat per la seva contribució continuada a la qualitat de l’edificació, la docència, la millora del procés constructiu, el medi ambient, la modernització del sector o la funció social de l’edificació.

Els equips que opten als premis han presentat una gran diversitat de treballs per la seva tipologia i dimensió, ubicats per tota la geografia catalana. Les obres presentades representen una bona mostra de l’activitat duta a terme pels equips tècnics de casa nostra durant els anys 2021 i 2022, un període de recuperació de l’activitat després de les dificultats viscudes durant la pandèmia.

Una de les singularitats d’aquests guardons és que els Premis Catalunya Construcció van més enllà dels valors arquitectònics dels projectes de referència i posen l’èmfasi en la qualitat de l’obra construïda, els mètodes i processos d’execució, així com la tasca professional duta a terme pels equips candidats, que sovint tenen una composició multidisciplinària. Els guardons dels Premis Catalunya Construcció consisteixen en la reproducció d’una escultura dissenyada pel poeta Joan Brossa, amb el qual el Cateb va mantenir una estreta i fructífera relació.

En l’edició anterior les obres de referència guardonades en les diferents categories van ser, en primer lloc, la rehabilitació i reforma del Palau Pascual i Pons al Passeig de Gràcia de Barcelona i el Centre d’Atenció Primària Víctor Català de Premià de Dalt, les quals van guanyar exaequo en la categoria de direcció d’execució d’obres. A continuació, l’edifici d’oficines KNEM al 22@, va ser la guanyadóra en direcció integrada de projecte, mentre que el complex d’oficines Sea Towers a l’avinguda Icària de Barcelona ho va ser en coordinació de seguretat i salut. La rehabilitació de l’antic CAP per a museu i espai cultural a Llinars del Vallès va guanyar en la categoria de rehabilitació funcional, mentre que en rehabilitació patrimonial el premi se’l va endur la restauració de la cúpula de l’església de Sant Andreu del Palomar.

Rehabilitació i reforma del Palau Pascual i Pons a Barcelona guardonada en la XIX edició (Foto: Chopo)

En l’àmbit de la innovació en la construcció, el guardó va ser per al nou edifici de la Clínica Girona i també es va concedir una menció especial per a Josep Maria Genescà per l’Aplicació gratuïta per resoldre problemes estructurals amb geometria dinàmica. Quant al Premi Especial a la Trajectòria Professional, el van rebre les germanes Imma i Joana Amat Amigó de l’empresa Amat Immobiliaris. Els Premis Catalunya Construcció compten amb el suport del Consell de Col·legis de l’Arquitectura Tècnica de Catalunya i d’Arquinfad.

Un jurat multidisciplinari

En els propers mesos, un jurat multidisciplinari valorarà totes les candidatures, en farà una primera selecció i determinarà els finalistes en cadascuna de les categories. La identitat dels guanyadors es donarà a conèixer en el marc de la Nit de la Construcció, la gran trobada anual oberta a tots els professionals del procés constructiu, que es celebrarà a finals de juny.

El jurat de la 20a edició dels Premis Catalunya Construcció està format per Miquel Espinet i Mestre, arquitecte; Teresa Arnal i Vidal, arquitecta tècnica, coordinadora de seguretat i presidenta del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de les Terres de l’Ebre; Xavi Martínez i Tomeo, enginyer industrial; Anna Ortega López, arquitecta tècnica i màster en arquitectura i sostenibilitat; Josep Lluís Gil Bengoa, arquitecte tècnic i Project Manager; Natàlia Crespo Belmonte, arquitecta tècnica, coordinadora de seguretat i comptadora de la Junta de Govern del Cateb; i Celestí Ventura i Cisternas, president del Cateb i alhora president del jurat. Els professionals interessats, els mitjans de comunicació i el públic en general podran seguir el procés de valoració de les candidatures a través del web del Cateb.

Edifici d’oficines KNEM guardonat en la XIX edició (Foto: Chopo)

PUBLICITAT

Institucional Delegació del Vallès Occidental

Nova ubicació a Terrassa per a les seus de la Delegació del Vallès del COAC i del Cateb

Les seus de la Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Delegació del Vallès Occidental del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica (Cateb) tindran nova seu a Terrassa. Les Delegacions, actualment ubicades al Vapor Universitari, canviaran la seva seu i oferiran els serveis en un edifici situat al centre de la ciutat.

Amb aquest nou emplaçament, les dues delegacions apropen el servei a arquitectes, arquitectes tècnics i ciutadania en general, amb una ubicació que afavorirà un impacte més directe a la societat.

El divendres 21 d’abril la Junta Directiva de la Demarcació de Barcelona del COAC i la Junta de Govern del Cateb han realitzat una visita a l’edifici de la nova seu, obra de l’arquitecte Juli Capella, i en els propers mesos s’iniciaran les obres de rehabilitació perquè s’hi puguin traslladar les dues delegacions. S’ha signat un contracte de lloguer per un termini de 35 anys.

Visita de les juntes de govern del COAC i el Cateb a la nova seu del Vallès Occidental

Aquest canvi de seu obeeix a l’estreta col·laboració que està tenint lloc ja des de fa anys d’ambdós col·legis en la Intercol·legial Tècnica del Vallès, un fet que afavoreix i facilita les gestions de l’exercici professional compartides entre arquitectes i arquitectes tècnics, i tant de bo signifiqui un precedent en el sector.

25 anys de la Delegació del Vallès del COAC

El 2022 la Delegació del Vallès del COAC va celebrar el seu 25è aniversari. Durant aquests anys s’han impulsat accions, activitats i experiències amb la intenció de facilitar i enriquir l’experiència professional dels arquitectes col·legiats. 

Actualment, la Delegació dona servei a més de 1.200 col·legiats, però un dels objectius és arribar a aquells professionals del sector de pobles més petits per escoltar i donar resposta a les seves necessitats.

El Cateb dona servei a gairebé un miler de professionals de l’arquitectura tècnica del Vallès Occidental

Des de 1991, el Cateb apropa tots els seus serveis als col·legiats i col·legiades del Vallès Occidental, donant resposta a totes les seves necessitats professionals.

El Cateb és l’interlocutor clau i els referents del sector amb les administracions, compromesos amb la professió i amb la societat de la comarca.

PUBLICITAT

Institucional Eleccions 2023 Junta electoral

Acords de la Junta electoral del 18 d’abril

Per garantir el respecte als principis d’objectivitat, imparcialitat i transparència que han de regir el procediment electoral, aquesta Junta Electoral ha acordat els següents punts.

De conformitat amb l’article 71 dels Estatuts col·legials, la Junta Electoral és l’òrgan col·legial que regula i controla el desenvolupament del procés electoral del Col·legi,  intervenint en tota la seva tramitació a partir del moment en què es faci pública la convocatòria i fins a la presa de possessió de la nova Junta de Govern. Desenvolupa i/o interpreta, a partir d’allò previst en aquests Estatuts, la normativa sobre l’exercici del vot, l’escrutini i la proclamació de càrrecs. Igualment és l’òrgan cridat a resoldre respecte a totes i cadascuna de les fases del procés electoral.

Així mateix, la Junta Electoral té plena capacitat decisòria en l’àmbit de les seves funcions, ha d’actuar amb total independència, objectivitat i imparcialitat, i garanteix la transparència de tot el procés electoral.

En aquest sentit, per garantir el respecte als principis d’objectivitat, imparcialitat i transparència que han de regir el procediment electoral, aquesta Junta Electoral, en reunions de 14 i 18 d’abril de 2023, ha acordat:

  • Demanar que el procés electoral es desenvolupi segons els principis ètics i formals que es mereix el Cateb.
  • Facilitar un model de butlleta perquè els col·legiats i col·legiades puguin formalitzar el suport a les candidatures. No s’acceptarà el suport dels propis membres de la candidatura.
  • Recordar, tal com consta en la convocatòria electoral, que el suport a les candidatures ha de formalitzar-se per escrit i ha de tenir la signatura manuscrita o digital del col·legiat o col·legiada que el presta:
    • En el cas que la butlleta de suport hagi estat signada de forma manuscrita, s’acceptarà que es presenti la butlleta original en paper, o també una còpia de la butlleta en paper o en format digital (pdf, jpg o un altre format d’imatge digital). No s’acceptaran les butlletes amb signatura manuscrita realitzada amb dispositiu electrònic (signades amb el dit o amb llapis digital).
    • Pel que fa a les butlletes signades digitalment, caldrà que s’utilitzi un certificat de signatura electrònica i que les butlletes es presentin en format electrònic, per poder comprovar la seva validesa.
  • Pel que fa al suport del Cateb a les candidatures en fase prèvia per obtenir els suports requerits, confirmar que podran disposar de 1 tramesa per correu electrònic, remesa des del Col·legi i per compte de les candidatures; complementada amb 1 tramesa per correu ordinari (amb sobre pre-franquejat per retornar el suport a la candidatura), que s’adreçarà a tots els col·legiats i col·legiades inclosos en el cens electoral que no disposin d’adreça electrònica informada en els arxius col·legials. Les característiques d’aquestes trameses es concreten en el document titulat SUPORT A LES CANDIDATURES. CONDICIONS DE LES TRAMESES ELECTORALS A CÀRREC DEL Cateb, que es fa públic per a coneixement de les possibles candidatures.
  • Pel que fa al suport a les candidatures, una vegada proclamades, per fer propaganda electoral, confirmar a que també podran disposar de 2 trameses per correu electrònic, més 1 tramesa per correu ordinari adreçada a tot el cens electoral.
  • Facilitar a les candidatures la utilització de l’espai electoral de què disposaran en el web del Cateb, així com en els butlletins electrònics 7@
  • Les candidatures poden publicar la propaganda electoral que considerin convenient, mantenint en tot moment una actitud de lleialtat i respecte envers el Cateb i els companys/es de professió. En el seu cas, la Junta Electoral es reserva la decisió de retirar alguna comunicació determinada.
  • Posar a disposició de les candidatures els locals de la seu central del Cateb i de les Delegacions, en horaris d’obertura i segons la seva disponibilitat, per fer-hi les reunions que creguin convenients. En la sol·licitud per a l’ús d’espais en les seus col·legials s’haurà d’indicar la previsió d’assistents i la durada prevista de la reunió.
  • Recordar el necessari respecte a l’obligada neutralitat que han de mantenir els treballadors i col·laboradors del Cateb a Barcelona i a les Delegacions, els quals s’han d’abstenir de participar en les accions electorals que facin els candidats, durant tot el procés electoral.
  • Recordar que en l’àmbit dels actes institucionals o col·legials, els candidats no poden realitzar activitats electorals quan representin o actuïn com a col·laboradors del Cateb.
  • Les candidatures hauran de sol·licitar a la Junta Electoral (juntaelectoral2023@cateb.cat) el suport que considerin oportú, així com sotmetre a la Junta Electoral qualsevol iniciativa no descrita en la convocatòria d’eleccions, prèviament a la seva posada en pràctica.

La Junta Electoral

Barcelona, 18 d’abril de 2023

PUBLICITAT

Institucional be partner

Baumit, nou Be Partner del Cateb

Baumit, empresa especialista en aïllament tèrmic per a l'exterior, signa una acord de col·laboració, com a Be Partner del Cateb.

Òscar García Mellado, director general del Cateb i Eric Oliver, gestor de projectes a Catalunya, Balears i Andorra de Baumit, companyia líder en Sistemes d’Aïllament Tèrmic per l’Exterior (SATE) amb 24 filials a Europa, han formalitzat l’acord de col·laboració perquè Baumit esdevingui Be Partner del Col·legi, participant així en projectes conjunts amb l’objectiu d’impulsar la innovació i la sostenibilitat i promovent la rehabilitació energètica dels edificis.

En la foto, podem veure, d’esquerra a dreta: María Dolores Sánchez, cap de producte i prescripció de Baumit, Oscar Garcia, director general del Catebi Eric Oliver i gestor de projectes a Catalunya, Balears i Andorra de Baumit.

PUBLICITAT

Pràctica professional control de qualitat execució Programa de control

La importància de programar la gestió de la qualitat de l’obra

El Codi Estructural presenta les bases per a una bona gestió de la qualitat

El passat dia 13 d’abril de 2023, el CATEB va acollir la jornada “La protecció contra incendis en els projectes de rehabilitació”. Un aspecte important que es va abordar va ser la gestió del control de qualitat en el transcurs de l’execució.

És clau que el pla de control de qualitat dels projectes inclogui els controls de recepció de materials, de l’execució i de l’obra acabada. Aquest pla és la base per a programar aquests controls per part del director de l’execució de l’obra.

El programa haurà d’incloure els recursos necessaris per a dur a terme els controls que requereix l’obra; en el cas tractat a la jornada, la necessitat de la intervenció d’entitats de control de qualitat.

El Codi Estructural estableix la possibilitat d’aplicar en les obres dos mètodes diferents per a aconseguir la garantia suficient en la comprovació de la conformitat a les obres, i deixa oberta la possibilitat d’aplicar altres mètodes possibles. Els mètodes establerts són:

Mètode A: Controls que laboratoris i entitats de control de qualitat realitzaran per a la Direcció Facultativa.

Mètode B: Controls realitzats directament pel constructor i un control extern realitzat per la Direcció Facultativa, que podrà o no estar assistit per entitats o laboratoris de control.

Aquests mètodes es fonamenten en dos fets:

  • El constructor dona la garantia de qualitat del construït, i disposarà d’un sistema d’assegurament de la qualitat propi. Aquest sistema es descriurà al denominat procediment d’autocontrol del constructor;
  • El Director de l’Execució de l’Obra és el responsable de l’avaluació de la conformitat de l’executat, vetllant perquè s’efectuïn les comprovacions de control suficients que li permetin assumir la conformitat de l’estructura.

De la mateixa manera, el Codi Tècnic d’Edificació (CTE), en el seu annex 2, permet al director d’execució considerar per al control de l’obra la documentació d’altres agents referent a la qualitat de les unitats executades per a totes les unitats d’obra.

El programa de control de qualitat és el document que, a més de donar compliment al Decret 375/88 de Control de Qualitat de l’Edificació, ens permetrà gestionar totes les accions necessàries amb els altres agents implicats en l’obra, a fi d’avaluar la conformitat de la qualitat requerida.

PUBLICITAT

Institucional

Convocades eleccions per renovar tots els càrrecs de la Junta de Govern del Cateb

La Junta de Govern del Cateb, en sessió de 12 d’abril de 2023, de conformitat amb el regulat en els…

La Junta de Govern del Cateb, en sessió de 12 d’abril de 2023, de conformitat amb el regulat en els Estatuts col·legials i atesa la data conjunta establerta pel Consell de l’Arquitectura Tècnica de Catalunya, ha acordat convocar eleccions ordinàries per cobrir tots els càrrecs de la Junta de Govern, que tindran lloc el pròxim 13 de juny de 2023.

Aquestes eleccions es regiran pel règim electoral regulat en els articles 67 a 84 dels Estatuts vigents del Cateb, per la normativa que dicti el Col·legi en materia electoral, a través dels seus òrgans competents, i s’aplicarà, amb caràcter supletori, la legislació electoral general.

Consulta aquí l’espai electoral.

PUBLICITAT