20 anys d’Eufòria a La Nit de la Construcció, que es va celebrar als Encants de Barcelona
La gran trobada de l'Arquitectura Tècnica i dels Premis Catalunya Construcció va tenir lloc el passat 29 de juny als Encants de Barcelona, amb l'actuació d'Elena Gadel. Per si t'ho vas perdre, t'ho expliquem tot aquí.
30 de juny de 2023
El Mercat dels Encants de Barcelona va ser l’emblemàtic escenari de La Nit de la Construcció d’aquest any, la gran trobada anual dels professionals de l’arquitectura tècnica i de tots els professionals del sector de l’edificació, en una edició molt estival, festiva i eufòrica, presentada per l’emblemàtica cantant tan de moda, Elena Gadel, amb una actuació que va fregar la perfecció.
En la vetllada, també es va celebrar la XX edició dels Premis Catalunya Construcció, que va reconèixer l’esforç dels guanyadors i finalistes d’aquest any. L’entrega dels Premis va resultar un record memorable d’aquests 20 anys que any rere any, han premiat l’excel·lència en la construcció. Un record materialitzat en una gran A de xocolata que va aparèixer al final dels Premis i que vam poder tastar després de fer-la miques.
El sopar, que va ser un gran càtering a càrrec de Les Alzines a peu dret, va servir per poder intercanviar opinions i anècdotes, i compartir un gran ambient festiu, però també professional, ja que vam tenir ocasió d’entrevistar arquitectes tècnics i tècniques, protagonistes d’aquesta Nit, que ens van explicar què és el que més els agrada d’aquesta professió. També vam tenir ocasió, és clar! d’emportar-nos els regals finals. No t’ho perdis el proper any, t’hi estarem esperant!
6 obres ubicades a Barcelona, l’Empordà i el Baix Llobregat guanyen els XX Premis Catalunya Construcció
Els premis volen reconèixer l’esforç de professionals i empresaris que contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat i la seguretat de la construcció a Catalunya
30 de juny de 2023
La construcció de les noves caves del Castell de Perelada, l’edifici d’oficines Wittywood a Barcelona, el Pediatric Cancer Center de l’Hospital de Sant Joan de Déu, l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas de Cornellà de Llobregat, l’edifici d’habitatges dotacionals de l’IMPSOL a Sant Feliu de Llobregat i el projecte Showpass en un habitatge unifamiliar a Barcelona han estat les 6 obres de referència guanyadores en la XX edició dels Premis Catalunya Construcció que organitza el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb). També s’ha premiat la innovació en la construcció amb dos premis exaequo i s’ha lliurat una menció especial a la rehabilitació patrimonial. Un any més, el jurat ha atorgat el Premi Especial a la Trajectòria Professional, així com al millor treball de final de grau de les escoles d’arquitectura tècnica.
Les 136 candidatures presentades en les diferents categories professionals representen una bona mostra de l’activitat duta a terme a Catalunya durant els anys 2021 i 2022. Els premis compten amb el suport del Consell de Col·legis de l’Arquitectura Tècnica de Catalunya i d’Arquinfad.
Cinc categories professionals
En la categoria de direcció d’execució i gestió de l’obra, el premi ha estat atorgat a Antoni Floriach i Alejandro Segura per la construcció de les Caves del Castell de Perelada. El jurat considera que l’equip de direcció d’execució ha sabut treballar amb el grau de compromís i professionalitat que requeria una obra arquitectònica d’aquestes característiques, amb un nivell de qualitat exigit que s’ha superat amb èxit i que mereix la màxima distinció.
En la categoria de direcció integrada de projecte, el premi ha estat atorgat a Ramon Cisa, Sergi Barquet, Elisabet Garcia i Helena Roca per l’edifici d’oficines Wittywood a Barcelona. El jurat reconeix la intensa dedicació i implicació de l’equip davant dels diferents fronts oberts durant el procés d’execució. Es tracta del primer edifici d’oficines de l’Estat espanyol construït totalment amb fusta seguint un procés avançat de prefabricació i industrialització i amb compromís de sostenibilitat aconseguint els segells Leed i Well.
En la categoria de rehabilitació, el premi es subdivideix en tres àmbits: la rehabilitació patrimonial, la rehabilitació funcional i la rehabilitació energètica. En la primera, de rehabilitació patrimonial, s’ha endut el guardó l’equip format per Albert Dalmau i Marina Salvador, per l’Escola municipal de música Roser Cabanas a Cornellà de Llobregat. Es tracta de la rehabilitació i reforma d’una nau magatzem del conjunt industrial de Can Bagaria, per acollir les noves dependències de l’ecola municipal de música, com a part del procés de regeneració de tot el conjunt fabril impulsat per l’Ajuntament de Cornellà i l’Area Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquesta categoria, el jurat ha concedit una Menció Especial a Meritxell Inaraja i Mònica Mauricio per a la rehabilitació de l’antiga seu de la Unió de Cooperadors de Gavà per destinar-la a usos polivalents vinculats als projectes de joves emprenedors.
En l’àmbit de la rehabilitació funcional el premi ha estat concedit a Mariona Benedito, Martí Sanz, Alba Subirada, David Parisi i Jairo Hernándezpels 34 habitatges dotacionals a Sant Feliu de Llobregat. Es tracta d’una operació de reciclatge urbà, una suma d’esforços de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, l’IMPSOL i l’equip de projecte i obra, que rehabiliten les dues últimes plantes d’un edifici d’usos mixtes que havien quedat en desús, per transformar-les en habitatge social en règim dotacional, responent a la demanda d’emergència habitacional del municipi.
Quant a la rehabilitació energètica, el jurat ha decidit premiar Micheel Wassouf i Angelica Rutzmoser per Projecte ShowPass a Barcelona. Es tracta d’una rehabilitació demostrativa tipus “Showroom viu”, d’un edifici de principis del segle XX ubicat a la trama urbana de Barcelona. Les solucions energètiques queden a la vista per exposar-les als promotors i tècnics del sector a través de jornades de portes obertes.
L’edifici està dertificat CO2 neutre, que demostra la viabilitat econòmica i ecològica de la rehabilitació energètica, portada a la màxima eficiència: l’estàndard EnerPhit, adaptat a les condicions climàtiques i socioculturals de la regió mediterrània. A més dels excel·lents resultats obtinguts, el jurat ha valorat molt positivament la vessant educativa i de divulgació d’aquest projecte, que fa pedagogia entre els tècnics del sector de la conveniència de dur a terme aquestes actuacions també en edificis de dimensions més modestes, però no per això menys importants.
En la categoria d’innovació en la construcció, el jurat ha concedir 2 premis exaequo. El primer ha estat per Félix Ruiz Gorrindo, Antonio Aguado i Carles Serratper la Proposta d’escala per valorar el grau de gravetat de danys als edificis. La proposta ha estat realitzada en el marc de la UPC en col·laboració entre l’Escola d’Arquitectura Tècnica, l’Escola d’Enginyers de Camins i l’Escola d’Arquitectura de Barcelona.
El segon premi exaequo en aquest mateix àmbit ha estat per a Josep Bunyescpels Dissenys per a cabanes de pastors a l’Alt Pirineu. El projecte aborda el disseny i la construcció d’uns habitatges mínims, capaços de cobrir les necessitats bàsiques i oferir confort en climes extrems i de difícil accés, als pastors que han de vigilar els seus ramats davant perills com la presència de l’ós en les muntanyes del Pirineu.
En la categoria de coordinació de seguretat i salut, el premi ha estat per la candidatura presentada per Eduardo Jarque per la construcció del Pediatric Càncer Center Barcelona de l’Hospital de Sant Joan de Déu. El jurat ha volgut destacar una actuació professional meritòria en un procés d’execució extremadament complex, no tan sols per la resolució de l’obra en sí mateixa, sinó pels condicionants ambientals i la cura amb què es va haver de treballar per evitar soroll, vibracions i brutícia ja que va treballar dins d’un complex hospitalari que va estar en funcionament durant tota l’execució.
Trajectòria professional i treball universitari
El jurat va atorgar un any més el premi especial a la trajectòria professional,que en aquesta edició ha rebut Jordi Viola i Garriga (83 anys), aparellador i també arquitecte, per la seva lluita en favor del cooperativisme entre els professionals del sector de la construcció, així com per la valuosa tasca de difusió de la cultura arquitectònica i la tecnologia constructiva.
També es va atorgar el premi al treball final de grauque es va atorgar a Adriana Alejandra Calderónpel projecteEstudio de la vivienda vernácula peruana contextualitzada, treball acadèmic realitzat amb el tutoratge de la professora Maria Antonia Navarro.
136 candidatures
Els Premis Catalunya Construcció, que organitza el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona per 20è any consecutiu, tenen com a objectiu reconèixer l’esforç de professionals i empreses del procés constructiu i premiar les persones que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat en la construcció. El total de candidatures presentades enguany va ser de 136, presentades per equips i empreses responsables de dirigir, coordinar i projectar obres acabades durant els anys 2021 i 2022. Després de fer una primera selecció, el jurat va escollir 23 finalistes en les 5 categories professionals.
Qualitat de l’obra construïda
Els Premis Catalunya Construcció van més enllà dels valors arquitectònics dels projectes de referència i posen l’èmfasi en la qualitat de l’obra construïda, els mètodes i processos d’execució i en la tasca professional duta a terme pels equips tècnics, que sovint tenen una composició multidisciplinària.
El jurat de la 20a edició dels Premis Catalunya Construcció està format per Teresa Arnal Vidal, arquitecta tècnica i presidenta del Consell de l’Arquitectura Tècnica de Catalunya; Miquel Espinet i Mestre, arquitecte; Anna Ortega López, arquitecta tècnica i màster en arquitectura i sostenibilitat; Xavi Martínez i Tomeo, enginyer industrial; Josep Lluís Gil Bengoa, arquitecte tècnic i project manager; Natàlia Crespo Belmonte, arquitecta tècnica, coordinadora de seguretat i comptadora de la Junta de Govern del Cateb; i Celestí Ventura i Cisternas, president del Cateb i alhora president del jurat.
Els guardons es van atorgar en el marc de la Nit de la Construcció, la trobada sectorial dels professionals del sector, celebrada el passat 29 de juny al Mercat dels Encants de Barcelona.
Patrocinadors de La Nit de la Construcció
Bepartners del Cateb
Amb el suport de
PREMIS CATALUNYA CONSTRUCCIÓ. CANDIDATURES GUANYADORES
Premi a la Direcció d’Execució i Gestió de l’Obra
Caves del Castell de Peralada
Candidatura: Antoni Floriach i Alejandro Segura Empresa: Actio Project Management
Premi a la Direcció Integrada de Projecte
Wittywood Barcelona
Candidatura: Ramon Cisa, Sergi Barquet, Elisabet Garcia i Helena Roca Empresa: Betarq Group
Premi a la Coordinació de Seguretat i Salut
SJD Pediatric Cancer Center Barcelona
Candidatura: Eduardo Jarque Empresa: ENNE Gestión Activa de Proyectos
Premis exaequo a la Innovació en la Construcció
Proposta d’escala per valorar el grau de gravetat de danys als edificis
Candidatura: Félix Ruiz Gorrindo, Antonio Aguado i Carles Serrat
Dissenys per a les cabanes de pastors a l’Alt Pirineu
Aquest primer Pla d’Acció 2023-2024, inclou 106 mesures dirigides a la consecució dels 6 objectius que presentava l’Estratègia i que s’han estructurat de la següent manera:
Millorar la prevenció dels accidents de treball i les malalties professionals (36 mesures).
Gestionar els canvis derivats de les noves formes d’organització de treball, l’evolució demogràfica i el canvi climàtic (24 mesures).
Millorar la gestió de la seguretat i salut a les PYMES, una posta per la integració i la formació en prevenció de riscos laborals (9 mesures).
Reforçar la protecció de les persones treballadores en situació de major vulnerabilitat (15 mesures).
Introduir la perspectiva de gènere en l’àmbit de la seguretat i la salut en el treball (9 mesures).
Enfortir el sistema nacional de seguretat i salut en el treball per afrontar amb èxit futures crisis (13 mesures).
Per tal d’assolir l’objectiu de l’EESST de situar per primer cop en el mateix nivell la salut física i mental, es preveu entre d’altres les següents mesures:
l’activació per part de la CNSST, de diversos grups de treball, per millorar el sistema DELT@ per a la tramitació de comunicats d’accidents de treball, la protecció dels treballadors enfront de l’exposició a la pols respirable de sílice cristal·lina, els riscos psicosocials i la salut mental, etc.
revisar i actualitzar el marc normatiu en matèria preventiva, especialment en sectors prioritaris segons els indicadors de sinistralitat i en funció del progrés normatiu en el marc europeu (especialment en el relatiu a la prevenció del càncer professional, com pot ser l’exposició a l’amiant, radó, etc; els canvis demogràfics o climàtics i que poden afectar els llocs de treball; la integració de la prevenció a les petites empreses i a les persones treballadores autònomes respecte a la llei de prevenció de riscos laborals com el mateix Estatut del Treballador autònom per a millorar la seva protecció i millorar la integració i aplicació pel que fa a la coordinació d’activitats empresarials, etc).
Presentació i ressenya del llibre "El nido que eres " d’en Koldo Monreal i presentada per l’arquitecte tècnic Javier Rodríguez.
27 de juny de 2023
El 26 de juny va tenir lloc la presentació d’un nou llibre, al Centre de Documentació del Cateb. El llibre presentat va ser “El nido que eres”. La presentació va anar a càrrec de l’arquitecte tècnic Javier Rodríguez, expert en construcció Passivhaus, i Koldo Monreal, autor del llibre.
La benvinguda a l’acte la va fer en Bernat Navarro i seguidament en Javier Rodríguez va presentar en Koldo Monreal, autor del llibre, i va introduir el tema del passivhaus com una eina clau a l’hora de planificar la construcció o rehabilitació de qualsevol habitatge. A continuació, en Koldo Monreal ens va explicar el llibre compartint la seva experiència personal i professional en el procés de construcció i rehabilitació de la seva casa, del seu “niu”.
Ressenya del llibre
La compra de la nostra casa o pis és probablement una de les inversions més importants de la nostra vida. Tant des del punt de vista econòmic com des del punt de vista personal, de salut i de confort.
Quan triem, reformem o construïm un habitatge ens continuem fixant en les mateixes premisses de sempre? Hi ha molts conceptes nous i canvis tecnològics que ens ajudarien a viure d’una manera més sana i còmode. Encara invertim excessivament per poder escalfar, refredar o ventilar l’habitatge i aquesta ja hauria d’estar preparada perquè cuidi de nosaltres i del nostre confort.
Aquest llibre ens explica, des de la mateixa experiència de l’autor, en quins aspectes, conceptes i paràmetres ens hauríem de fixar en comprar, construir o rehabilitar el nostre habitatge, perquè la nostra llar sigui més eficient, còmode i saludable amb els seus habitants.
El llibre s’estructura en quatre parts. A la primera part l’autor introdueix conceptes de passivhaus al lector perquè aquest descobreixi els beneficis que li poden aportar temes com la ventilació i l’eficiència energètica.
A la segona part, l’autor ens explica com es va decidir a fer el pas cap a aquest canvi de filosofia, de la importància de tenir dades que et permetin quantificar el canvi, quin estalvi i millores tindràs en el teu habitatge, i sobretot de veure la importància de disposar d’un tècnic especialitzat en el tema que t’ajudi a arribar a tenir el teu habitatge com t’agradaria en tot el seu conjunt.
A la tercera part ens parla de la rehabilitació de la casa, de com ha de ser el diagnòstic previ a la intervenció, a cercar els agents per portar-la a terme i eines que ens ajudin a portar a terme la intervenció amb èxit.
L’última part la dediquen a l’administració pública explicant actuacions fetes de caràcter públic i que han ajudat a millorar la qualitat de vida de les persones de diferents zones i municipis.
A continuació i per acabar el llibre, dedica unes pàgines a un apartat tècnic on defineix el Passivhaus en cinc principis bàsics que són l’aïllament tèrmic continu, l’absència de ponts tèrmics, l’hermeticitat, la recuperació de calor mitjançant la ventilació mecànica i les finestres i portes d’altes prestacions.
El Col·legi té una nova Junta de Govern per als propers quatre anys presidida pel company Celestí Ventura i Cisternas.
26 de juny de 2023
El Col·legi té una nova Junta de Govern per als propers quatre anys presidida pel company Celestí Ventura i Cisternas, resultant de les eleccions del Cateb 2023, que va prendre possessió dels seus càrrecs el 26 de juny.
Prèviament, es va celebrar l’última reunió de la Junta de Govern anterior, en què el president, Celestí Ventura, va tenir unes paraules d’agraïment per als membres de la Junta de Govern sortint, on va destacar la seva tasca i implicació durant el seu mandat en benefici de la professió i del Col·legi, i els va expressar la voluntat de continuar comptant amb les seves aportacions i col·laboració.
En la sessió de presa de possessió de la nova Junta de Govern i d’acord amb els Estatuts del Cateb, el president va procedir a nomenar Cristian Marc Huerta com a vicepresident primer de la institució.
La nova Junta està formada per membres de l’anterior equip i per nous companys i companyes, i actualment ja prepara el programa de treball que el Col·legi desenvoluparà en els pròxims anys.
Concurs de projectes per a l’adequació de la nova seu del Cateb a Terrassa
La Delegació del Vallès Occidental del Cateb i la Delegació del Vallès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) convoquen un concurs de projectes d'arquitectura per a l'adequació interior de la seva nova seu, ubicada al centre de Terrassa.
23 de juny de 2023
La Delegació del Vallès Occidental del Cateb i la Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) convoquen un concurs de projectes d’arquitectura per a l’adequació interior de la seva nova seu, ubicada al centre de Terrassa.
Ambudes entitats han signat un contracte de lloguer per un termini de 35 anys i està previst iniciar en els propers mesos les obres de rehabilitació de l’edifici, obra de l’arquitecte Juli Capella.
El canvi de seu obeeix a l’estreta col·laboració entre els dos col·legis, a través de la Intercol·legial Tècnica del Vallès, un fet que afavoreix i facilita les gestions de l’exercici professional compartides entre arquitectes i arquitectes tècnics, i tant de bo signifiqui un precedent en el sector. A més, el nou emplaçament afavorirà un impacte més directe a la societat, apropant el servei a la ciutadania.
El concurs es durà a terme en dues fases, amb intervenció de jurat. L’objectiu és seleccionar la proposta que, per la seva qualitat, valors tècnics, funcionals, arquitectònics, culturals, d’arquitectura i salut, d’accessibilitat i mediambientals, sigui considerada la més idònia.
En una primera fase es valoraran les propostes presentades en base als criteris de selecció i, posteriorment, es convidarà els cinc equips amb millor puntuació a una segona fase. L’equip guanyador rebrà l’encàrrec de la redacció del projecte, la direcció d’obra, la direcció d’execució de l’obra i la coordinació de seguretat i salut. El segon, tercer, quart i cinquè classificats percebran la quantitat de 3.000 euros cadascun.
El termini de presentació d’ofertes en primera fase finalitzarà el divendres 21 de juliol a les 14 h.
Es realitzarà una visita guiada a l’edifici, el dijous 13 de juliol a les 10 hores. Cal confirmar assistència enviant un correu electrònic. Si no pots assistir, però tens interès a participar en aquest concurs, ens ho pots fer saber enviant un correu a la mateixa adreça de correu.
Confirmeu assistència a visita o informeu si voleu participar en el concurs a:
Inaugurem la nova seu de la Delegació de l’Alt Penedès-Garraf a Vilafranca, més propera al col·legiat i al ciutadà
El nou alcalde de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero, va inaugurar ahir, en el que va ser el seu primer acte com a alcalde, juntament amb el president del Cateb, Celestí Ventura, i la delegada de l'Alt Penedès-Garraf, Meritxell Bosch, la nova seu del Cateb a Vilafranca del Penedès.
21 de juny de 2023
Ahir, a les 7 del vespre, va tenir lloc la inauguració de les noves instal·lacions a Vilafranca per part de Francisco Romero, nou alcalde de Vilafranca, Celestí Ventura, president del Cateb i Meritxell Bosch, delegada de l’Alt Penedès-Garraf. El nou alcalde de Vilafranca va destacar que es tractava del seu primer acte oficial, un moment molt il·lusionant. Ens hi van acompanyar diferents membres de la junta de govern del Cateb, exmembres de la comissió territorial de l’Alt Penedès-Garraf, diferents institucions vinculades al sector de les comarques, patrocinadors i be partners del Cateb, així com els directors del Cateb. Aquesta inauguració culmina el 10è aniversari de la constitució de la delegació a l’Alt Penedès-Garraf, la més jove de les sis amb les qual compta el Cateb, que es va crear l’any 2012 a partir de l’oficina de serveis creada un any abans i situada al quart pis de l’edifici de la plaça del Penedès, 3. Actualment, la delegació a l’Alt Penedès-Garraf aplega prop de 250 col·legiats i col·legiades.
La nova seu disposa d’unes instal·lacions més àmplies i modernes que facilitaran la trobada del col·lectiu dels arquitectes tècnics, millorar les condicions a l’hora d’impartir cursos de formació i també projectar el Col·legi cap als ciutadans a l’hora de facilitar les seves consultes a l’Oficina Tècnica de Rehabilitació.
La nova seu ja està oberta al carrer de Cal Bolet, núm. 4 de Vilafranca del Penedès, amb el seu horari habitual de:
Matins: de dilluns a dijous, de 9 a 14 hores Tardes: de dilluns a dijous de 15 a 17 hores Divendres: de 9 a 14.30 hores
També hi pots contactar per telèfon al 93 819 93 79
La Biblioteca Gabriel García Márquez finalista al Premi de Millor Biblioteca Pública del 2023 de recent construcció
La biblioteca de la ciutat de Barcelona ha estat seleccionada com a finalista al Premi internacional de Millor Biblioteca Pública del 2023 que lliura la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA)
19 de juny de 2023
La Biblioteca Gabriel García Márquez ha estat reconeguda com una de les quatre millors biblioteques del món el 2023, gràcies a la seva excel·lent avaluació en els següents aspectes: la seva interacció amb l’entorn i la cultura local, la qualitat arquitectònica de l’edifici, la flexibilitat dels espais i serveis, la sostenibilitat, el compromís amb l’aprenentatge i la connexió social, la digitalització i les solucions tècniques dels seus serveis, el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i la visió global del servei establerta per l’IFLA.
La Biblioteca, inaugurada el maig de 2022, és la biblioteca central del districte de Sant Martí i està especialitzada en literatura llatinoamericana. Es tracta d’un edifici de sis plantes amb una estructura de fusta que cobreix gairebé 4.000 m². És un equipament cultural i comunitari que serveix com a punt de trobada per als residents del districte.
La biblioteca incorpora estratègies sostenibles que han permès obtenir la certificació Gold LEED. Aquest és un sistema internacional de certificació d’edificis sostenibles que es basa en la incorporació en el projecte d’aspectes relacionats amb l’eficiència energètica, l’ús d’energies alternatives, la millora de la qualitat ambiental interior, l’eficiència de consum d’aigua, la selecció de materials, entre d’altres.
Santpedor va ser l’escenari del 35è sopar de col·legiats i col·legiades del Bages-Berguedà-Anoia, una trobada amb moltes sorpreses!
El passat 16 de juny, els col·legiats i col·legiades del Bages-Berguedà-Anoia van tenir l'oportunitat de retrobar-se i compartir una nit plena de sorpreses.
19 de juny de 2023
Vam començar amb una visita tècnica a les obres del Museu del Barroc de Manresa, guiada per David Closes, cap de Servei de Projectes Urbans i Infraestructures Territorials, que a més a més, és el director d’obra i David Jiménez, arquitecte tècnic i director de l’execució. Ens van ensenyar les obres dels nous accessos al museu i les actuacions de rehabilitació fetes al costat oest de l’edifici, obres que es troben ja en la seva fase final.
Després, ja tocava trobar-nos amb la resta de companys, amics i familiars, per prendre un bon sopar al restaurant Ramon Park-Hotel a Santpedor, restaurant familiar, actualment dirigit per la cinquena generació de restauradors, amb 30 anys d’experiència que l’avalen. Començàrem amb un aperitiu dret i un cop ens vam posar al dia del que ha passat el darrer any, ens vam entaular per seguir amb la vetllada.
La trobada va ser presidida per Celestí Ventura, president del Cateb, el delegat sortint i nou vicepresident del Cateb, Cristian Marc Huerta i la nova delegada Conxita Pladellorens.
Una de les sorpreses de la nit va ser la visita d’en Màrius Serra per plantejar-nos enigmàrius arquitectònics a l’hora del cafè , que va posar a prova la nostra capacitat de barrejar l’enginy verbal amb la cafeïna. Van ser enigmàrius com els que llança cada matí a “El matí de Catalunya Ràdio”, però de temàtica arquitectònica. Els Enigmàrius són enigmes verbals basats en un doble sentit que es resolen amb una sola paraula i vam estar d’allò més divertits.
I ja només queda esperar a l’any vinent, que ens tornarem a trobar encara amb més sorpreses.
Recursos tècnics per a treballs de Seguretat i Salut en rehabilitació
Ets un professional de la rehabilitació? Has de fer una rehabilitació en una zona d’afectació del radó? Has de fer un enderroc amb retirada d’elements amb amiant? T’interessen els temes de salut? Has de fer amidaments de les mesures de confort i salut? A la web del Cateb pots trobar un seguit de recursos que et poden ajudar a la teva feina.
19 de juny de 2023
Recursos tècnics del Cateb per a tècnics experts en seguretat i salut
Documents a l’abast
Documents monogràfics que ofereixen tota la informació per la pràctica professional en l’àmbit de la seguretat i salut.